Roskilde Domkirke

Om seværdigheden

Domkirken på Roskildes gågade er på UNESCOs verdensarvsliste over mest værdifulde monumenter. Vidste du, at 21 konger og 18 dronninger begravet er begravet her?

I næsten 1000 år er døde regenter blevet begravet i kongegravene ved Roskilde domkirke, fra Svend Estridsøn i år 1076 til Dronning Ingrid i år 2000. Her finder I også Christian IV og Frederik IX. Også dronning Dagmar har været begravet i kirken, inden hun i 2006 med manér blev genforenet med sin mand i Sankt Petersborg.

Det siges, at vikingekongerne Harald Blåtand og Svend Tveskæg også skulle ligge begravede ved Domkirken, men deres grave kendes ikke.

Både Domkirkens ydre og indre er prydet med vartegn tilbage fra middelalderen op til i dag, da kirken gennem renovering er blevet optimeret gennem flere århundrede, hvilket ses gennem de forskellige stilarter.

Den nuværende kirke formodes at være opført under biskop Absalon i 1170. Den storslåede domkirke med de to spir og kobbertag, der troner over Danmarks tidligere hovedstad er bestemt et besøg værd.

Indenfor i Roskilde Domkirke

Indenfor i kirken

Kongelige gravsteder i Roskilde Domkirke

Kongelige gravsteder

Roskilde Domkirkes kisters smukke prydelse

Kisternes smukke prydelse

Book et ophold på godset

Book nu