Sonnerupgaard Gods logo
Hotelophold
Download katalog
MENU

Sonnerupgaard Gods som konferencecenter

En ting er sikkert – konferencer kan afholdes på titusinder af måder på de mange forskellige konferencecentre på Sjælland. Der er rigtig mange mennesker fra rigtig mange forskellige virksomheder, som rigtig meget ikke kender hinanden særlig godt, hvis de da har mødt hinanden overhovedet (overdrivelse fremmer forståelse). Ét har alle dog til fælles – interessen […]


1. februar 2018

En ting er sikkert – konferencer kan afholdes på titusinder af måder på de mange forskellige konferencecentre på Sjælland.

Der er rigtig mange mennesker fra rigtig mange forskellige virksomheder, som rigtig meget ikke kender hinanden særlig godt, hvis de da har mødt hinanden overhovedet (overdrivelse fremmer forståelse).

Ét har alle dog til fælles – interessen for bioteknologi. Eller projektstyring. Eller noget helt tredje. Pointen er at alle deler et fagområde. Nu gælder det om at udveksle viden, så I hver især kan blive fuldt opdaterede på hvad det er der rykker for tiden.

Location er vigtigt når man holder konferencer

Det er selvfølgelig vigtigt med nogle inspirerende omgivelser – rammer der gør konferencen til noget særligt, som er faget og den nye viden værdig. Idéen i at komme væk fra vante omgivelser kommer vel ud af, at man vil skabe en følelse af, at der sker noget ekstraordinært.

Slotte, herregårde og godser giver din konference unikke rammer

Lad det ikke være en hemmelighed at det er svært for dem at overleve. De store, smukke lokaler og de mange hektar grøn, frodig jord er dyre at vedligeholde. Lokalerne blev brugt til tjenestebolig, fornemme arrangementer, opstaldning og landbrug. Og selvfølgelig gør man ikke det længere. Det er ikke ligefrem LEAN for en nutidig bondemand at have 30 karle og stuepiger på kost og logi, og omvendt ville det nok ikke passe til nutidige overenskomster.

Men disse gamle steder er lidt af et levn. Man mærker virkelig en tilstedeværelse af datidens daglige gøremål når man er der, og i kontrast til storbyen, bliver de til lidt af en tidslomme.

Og så er der vildt smukt.  Det er renoveret så det kan bruges til moderne arrangementer, men med stor respekt for den originale stil. Og så er det væk fra byen. Ingen larm, ingen stress ingen forstyrrelser. Det har sjæl, og det smitter af.

Et inspirerende konferencecenter

Sonnerupgaard Gods er en dansk herregård, som har været centrum for en masse historie siden sin grundlæggelse i 1341.

Landbrugshistorie kan fornemmes i ladebygningen, hvor tag, bjælker, vognporte og kornsilo er vedligeholdt siden 1877.

1877-Laden set indefra

Dagligdagen på godset oser ud af Kavalerfløjen der var bolig til tjenestefolk i 50’erne.

Hjørnet af Kavalerfløjens spisestue

Hovedygningen var godsejerens egne gemakker fra 1731 til 1997.

Pejsestuen i Hovedbygningen

Godset har også sit eget genfærd, Den Hvide Stuepige, som stadig spøger på voldgraven, hvor Hovedbygningen lå inden branden i 1731.

Voldgraven om vinteren

Albuerum i den åbne smukke natur

Den landlige idyl spreder sig videre fra lokalerne ud over de 220 tilhørende hektar jord, hvoraf 50 udgør skov, hvilket er idéelt til alt fra stille walk-and-talks, til action packed indslag som ATV-kørsel og mountain biking.

Godsets grønne marker

Alle lokalerne udlejes desuden med et tilhørende stykke have eller park.

Søterrassen set fra hjørnet af søen

Praktisk

Sonnerupgaard Gods’ kan rumme op til 1.000 konferencedeltagere, og har 160 sengepladser. Det ligger kun 40 minutters togrejse fra København, og der er gratis parkering til bilisterne.

Personalet er enormt søde og erfarne, og Amalie, Julie eller Pia vil være din personlige værtinde under konferencen. Så kører arrangementet på skinner.

Alle lokalerne er fuldt opdateret på av-udstyr, lyd og lærred.

Halvandet døgn til konference i 1877-laden

Hvis nu det var noget for dig at holde konference på Sonnerupgaard Gods, så kunne det jo foregå som følgende:

 • Du ankommer til Sonnerupgaard Gods lidt før de andre. Her tager Amalie imod dig, følger dig over i lokalet, og i gennemgår planen en sidste gang så I ved præcis hvornår der er oplæg, foredrag, indlag, spisning osv.
 • Nu begynder deltagerne at ankomme. Måske har I stande eller andre store møbler med – intet problem – dem kører I bare ind ad vognportene.
 • Akustikken i den gamle lade er perfekt, og alle kan fint følge med i oplæg og foredrag – selv de bagerste. Det hele foregår uforstyrret på grund af planen. Opstår der problemer eller ændringer – få fat i Amalie, og så er planen tilbage på sporet.
 • De mange oplæg og foredrag kræver koncentration, så ind i mellem snupper i lige et kvarters pause i det fri – evt. med en walk-and-talk ved voldene.
 • Det er også godt for koncentrationen med lidt bevægelse, så I samles til en hyggelig skovtur efter den næste oplægsrunde.
 • I kommer tilbage til en sidste runde inden middagen.
 • Maden nydes i de rustikke og hyggelige omgivelser, og aftenen byder på underholdning med teater i laden.
 • Mange bliver og overnatter i de hyggelige værelser i stalden.
 • Den følgende morgen får i solopgangen over de grønne marker og skove inden i går til morgenmad.
 • Efter to oplægsrunder er det ved at være eftermiddag. Konferencen afsluttes med en varm frokost bestående af nedlagt vildt fra godset.
 • Herfra går I hver til sit, men med et fælles minde om en unik konferenceoplevelse, der gjorde det nemt rigtig at grave ned i faget og nå ud til alle dets grene.

Det var bare et eksempel, men konferencer på Sonnerupgaard Gods kan afholdes på utallige måder, og ikke to er ens.

 

Jeg håber det har lykkedes mig at inspirere dig til at afholde en konference der er lidt ud over det sædvanlige. Hvis ikke vil jeg gerne foreslå at du kigger videre på hjemmesiden, eller måske ringer ud til godset og lader receptionisten, Julie, besvare eventuelle spørgsmål.

Relaterede indlæg

Download vores Møde&Konference-katalog

Download katalog

Julie Ferm

Kursuskoordinator

Telefon: 46 40 95 31
E-mail: jf@sonnerupgaard.dk

Julie er vores kursuskoordinator, og står for alt der har med Kursus&Konference at gøre. Ring eller skriv til Julie, hvis du har nogle spørgsmål til kursus- og konferenceafholdelse, og hvis du gerne vil ud på en rundvisning eller have et tilbud kursus, møde eller konference.

”Jeg er uddannet administrationsøkonom, og har arbejdet på godset i 4 år. Jeg elsker at hjælpe til i planlægningen af kurserne og konference på godset, og giver med glæde et godt råd eller to med på vejen.”

Læs mere om kursuscenteret her

Få overblikket med det samme

Download vores katalog og få overblik over vores udlejningsmuligheder, samt priser på lokaleleje og værelsespakker.

Download Bryllup&Fest-katalog
Download Bryllup&Fest-katalog

Kan du lide hvad du læser?

Få bryllupsreportager, gode tips og tricks til DIY og meget mere. Vi sender ca. 1 gang om ugen.

Abonnér på Bryllupsbloggen

Kan du lide hvad du læser?

Få gode tips til afholdelse af møder, planlægning, teambuilding og en masse inspiration. Vi sender ca. 2 gange om måneden.

Abonnér på Kursusbloggen