Bryllupskager er skønne.
Men det kan være lidt af en jungle at finde den rette. Så jeg har været et smut i gemmerne og fundet vores gamle guide til bryllupskager frem. Her får du Marias bedste råd til bryllupskagen.
Værsgo!
Server kagen om eftermiddagen
Det mest ideelle er at servere bryllupskagen om eftermiddagen, når I er ankommet til feststedet efter kirken. Om eftermiddagen kommer kagen til sin ret af mange grunde.
Her trænger gæsterne til noget sødt.
Det er fantastisk at ankomme til et bord, hvor en smuk kage står klar. Kagen kan beundres, og gæsterne spiser et godt, stort stykke. Hvis kagen serveres efter middagen, kan jeres gæster slet ikke spise noget.
Server champagne eller andre søde bobler til kagen.
Og glem selvfølgelig ikke kaffe – det hører sig til kage, og det vil den ældre generation sætte pris på.
Spar penge og drop desserten
Hvis I vil spare penge, kan I servere bryllupskagen til dessert.
Men ikke efter desserten for så kan gæsterne ikke spise noget kage. Og det er jo synd, at den flotte (og dyre) kage skal gå til spilde.
Så hvis I synes, at bryllupskagen er en dyr post, og I gerne vil spare lidt, så kan I med fordel servere den som dessert i stedet for. Det er også en god mulighed for at få 4 retter til middagen – forret, mellemret, hovedret, dessert.
Vores trofaste konditor
Vi vil gerne slå et slag for vores trofaste bryllupskage-konditor, Trine.
Trine fra Kjærs Kager er intet mindre end fantastisk. Hun laver flotte og velsmagende kager – og sådan er det bare. Hun lytter, prøver tingene af og laver præcis det, som du vil ha’.
Trine har lavet mange kager til Sonnerupgaard – altid med stor tilfredsstillelse og leveret direkte til kagebordet. Hun har bl.a. lavet de friske sommerkager på billedet ovenfor.
Trines priser ligger fra ca. 60 kr./kuverten.
Vi er kæmpe fans og kan give hende vores varmeste anbefalinger. Trine stod for kagen til godsejernes ladebryllup. De valgte en jordbærtærte i 7 lag – mums!
Bryllupskagens stil og udtryk
Den traditionelle bryllupskage kan se ud på mange måder. Den kan være i etager lagt ovenpå hinanden eller i etager på et stativ, så der er luft i mellem.
Kagen kan være rund, firkantet eller formet som et hjerte.
Den kan være pyntet med fondant, marcipan eller smurt op med smør. Den kan være med eller uden topfigur. Der er mange måder at gøre det på!
For 3-4 år siden var “naked cake” et stort hit.
Det er en kage i etager, som ikke er overtrukket med noget. Kagen er blot drysset med flormelis eller let smurt op med smørcreme, så man tydeligt kan se lagene. Og så er den pyntet med bær eller blomster.
Det er en meget rustik kage, som passer perfekt til et bryllup på godset.
Nu er det jordbærtærten, som er blevet populær!
De friske bær, den røde farve og det utraditionelle valg har gjort kagen til et stort hit blandt godsets brudepar. Kagen er perfekt til hyggelige sommerbryllupper.
Traditioner for bryllupskagen
I skal som brudepar skære det første stykke af bryllupskagen.
En gammel tradition siger, at kvinden skal holde om kniven, mens mandens hånd skal holde omkring kvindens hånd og føre kniven. Den første mundfuld giver I til hinanden.
Toppen af bryllupskagen skal gemmes til jeres 1-års bryllupsdag.
Få styr på bryllupstraditionerne her.
En anderledes bryllupskage
Jeres bryllupskage behøves ikke at være traditionel. Det er jeres bryllupsdag, så vælg den kage I drømmer om.
En løsning kan være mange små kager såsom cupcakes – som I evt. selv kan bage. Hvis I ikke kan blive enige om smagen, så er det en perfekt løsning. Med små kager kan I mikse stil og smag.
I kan også bytte kagen i mange lag ud med amerikanske pies.
The American Pie Company ligger i Skindergade i København. Her finder du nogle virkelig lækre tærter, og prisen vil være billigere end den helt store bryllupskage.
En tærte er til ca. 8-10 personer, og her vil I kunne få mange forskellige smage på kagebordet. Se lige opstillingen fra et ladebryllup, hvor de mange flotte kager var anrettet på forskellige fade i forskellige højder.
Tærterne vil få alles tænder til at løbe i vand!
Lad være med selv at bage bryllupskagen
Bag for guds skyld ikke den helt store bryllupskage selv – I vil fortryde det mange gange. At bage en bryllupskage er et meget stort projekt. I dagene op til vil det være en stor stress-faktor for jer.
Det tager nemlig lang tid!
Bryllupskagen kræver også meget plads og kan ikke være i et standard køleskab. Så rent praktisk er det heller ikke særlig smart. De sidste forberedelser på dagen, og fragt af en bryllupskage, er langt bedre at overlade til en professionel.
Det kan ikke betale sig at bage den selv.
Indkøb af råvarer, og gentagne prøvesmagninger/prøvebagninger, koster hurtigt det samme som en bryllupskage hos en konditor.
Maria mødte engang et hold forældre til et brudepar. De havde fået ”æren” af at bage bryllupskagen. De stod med sved og nervøsitet i køkkenet dagen før brylluppet og piskede creme, lagde kagen sammen og pyntede.
Forældrene sagde: “GØR DET IKKE”.
De var nervøse for resultatet og var begge enige om, at det slet ikke kunne betale sig. De kunne sagtens forstå, hvorfor konditorerne tager den pris, de gør.
Så hvis det er noget som I overvejer, så tænk jer lige om en ekstra gang.
Glæd jer til den del af bryllupsplanlægningen, som står på udvælgelse af bryllupskage – mon ikke det kræver en lille smagsprøve eller to?
Rigtig god fornøjelse.