Vejviserskilt i træ til bryllup
Vejviserskilt i træ til bryllup

Billige bryllupper – Ideer & Gode råd

Bryllup med kreative og budgetvenlige løsninger I forlængelse af tidligere blogindlæg under temaet tips og tricks til at holde bryllupsbudgettet nede, så har Eventdesigner Juliane på råd med Sonnerupgaards bryllupsarrangør Maria Lyng, skrevet dette blogindlæg. Dette blogindlæg er en ultimativ løsningsorienteret plan til det økonomiske aspekt. Som brudepar er der mange ting der skal købes ind […]


6. juli 2018

Bryllup med kreative og budgetvenlige løsninger

I forlængelse af tidligere blogindlæg under temaet tips og tricks til at holde bryllupsbudgettet nede, så har Eventdesigner Juliane på råd med Sonnerupgaards bryllupsarrangør Maria Lyng, skrevet dette blogindlæg. Dette blogindlæg er en ultimativ løsningsorienteret plan til det økonomiske aspekt.

Som brudepar er der mange ting der skal købes ind og koordineres op til den store dag. Derfor er der mange der lægger et budget, men det kan være svært at få det hele til at hænge sammen! Heldigvis findes der en masse gode tips og tricks, som kan gøre det nemmere at holde budgettet. Vi har samlet nogle af de bedste tips lige her:

 

Kunne I overveje et bryllup om vinteren? Tænk alternativt.

Det allerførst I skal gøre i jeres bryllupsplanlægning er, at booke et festlokale og fastsætte en dato. Men er datoen og årstiden vigtig for jer?

En lidt alternativ tanke, der er værd at overveje, er et vinterbryllup.

Bryllup om vinteren har faktisk mange fordele. Det er forholdsvist unikt og det kan være rigtig smukt, hvis der er faldet sne. Det er også billigere at leje lokaler, og mange leverandører er ikke lige så booket, som de ellers ofte er om sommeren – så måske du kan forhandle en ekstra god pris i lavsæsonen.

Vinterbryllup
Foto: mlyng.dk

 

 

Vær i god tid

I kan spare penge ved at være i god tid. Så har I nemlig tid til at kigge i tilbudsaviser og søge efter gode tilbud, og få tingene hjem stille og roligt til en start.

Fx. så anbefaler Maria IKKE, at man kører til Tyskland efter drikkevarer, men i stedet at benytte gode tilbud fra forskellige supermarkeder. I Brugsen og Bilka kan du levere hele kasser øl/sodavand og vin tilbage, så man er fri for at stå med overskud og samtidig ikke skulle være nervøs for, om der er nok drikkevarer. Dette smarte trick har andre nok også taget til sig – så spørg i jeres lokale supermarked om de også gør dette.

Flaskeøl til bryllup
Foto: Linn Nesse

Blomster – genbrug flere steder

Blomster er en stor post i budgettet – de er dyre, men også her kan der være meget at spare.

Eksempelvis kan man pynte fint op med markblomster eller blomster fra haven. En sød idé, der gør det hele meget personligt, er selv at plante blomster i haven, men så skal man være i rigtig god tid.

I kan også vælge at bede familie og venner om at medbringe en buket blomster hver fra deres haver, som så kan bruges til pynt på bordene og ved buffeten.

Ellers kan man benytte sig af pluk-selv-blomster-marker, som tit er noget man kan finde på landet, eller gøre brug af skoven/naturen – det er meget populært pt og kan give et lækkert naturligt look.

Et andet tip er at genbruge blomsterne fra kirken til festlokalet. Hvis I selv har stået for blomsterne i kirken, så er de naturligvis jeres, og I er i jeres fulde ret til at tage alterbuketterne med videre til festlokalet, hvor de fint kan pynte.

Markblomster til bryllup
Foto: Carolina Segre

Maden

Mad-posten på budgettet er en stor post, men også her har vi nogle tips til jer.

I kan vælge at servere bryllupskagen som dessert. Altså i stedet for både at have en dessert og derefter bryllupskage, så vil I kunne spare penge ved at skære en ret fra.

Bryllupskage
Foto: Vores Store Dag

Gør det nemt til natmaden. Her kan I lave nogle nemme finger-licking-good små retter, som kan opbevares i fryseren. Det kan f.eks. være mini-pizza, pølsehorn eller samosa med forskelligt fyld. Lav dem gerne så nemme som muligt for gæsterne at spise – tænk en hapse mad, som man lige kan nyde i baren eller på dansegulvet.

Udover selve maden, kan I spare penge på at bruge engangsservietter af mærket Duni, fremfor stofservietter. De er lige så fine, meget billigere og kan formes på mange måder, som en stofserviet kan.

Et andet tip er at vælge en sen vielse f.eks. efter kl 16, for dette kræver ikke servering både om eftermiddagen og aftenen. Pointen er, at du sparer penge ved ikke både at skulle have en reception og middag, men gæsterne kan gå direkte fra velkomstdrink til middagen.

I stedet for at hyre en bartender eller to, så bed jeres venner og veninder om at agere bartender på skift i løbet af natten. På den måde får I en festligt aften og gode drinks, fremfor alle selv skal blande deres egne, og som hurtigt kan blive noget rod – og er jeres vennekreds friske, vil de synes, det er smaddersjovt at stå bag baren og servere for alle de andre gæster. Hvis ikke det er en mulighed, så overvej at for-blande store drinksdispensere, hvorfra gæsterne selv kan forsyne sig.

Ting du selv kan lave – eller med hjælp fra veninderne

De næste par tips kan helt klart laves sammen med veninderne, søstrene, mor eller en blanding – medmindre din h2b helt vildt godt kan lide at være kreativ og tænke i detaljer.

Find et par dage i kalenderen hvor I sammen laver jeres invitationer, bordkort, menukort, goodiebag og hvad I nu ellers har planlagt.

Når du laver dem selv bliver det lige pludselig personligt, og du kan få lige præcis de farver du ellers har tænkt dig at bruge til dit bryllups røde tråd. Samtidig er det super hyggeligt at lave med dine nærmeste, og du får mulighed for at hygge lidt om dine hjælpere, mens I gør det.

En meget populær pynte metode, lige for tiden, er at dekorere syltetøjsglas eller andre engangsglas i forskellige former og størrelser med blonder, snor, perler og sløjfer – det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan sådan nogle kan pyntes og igen kan du bruge dit farvetema i denne pynt. Så har du lige pludselig en masse fine og personlige holdere til fyrfadsstager og vaser til blomster.

Kreative løsninger til bryllup
Foto: Carolina Segre

Når du samler dine søde hjælpere, er der mange gøremål, der kan fikses på forholdsvis kort tid – du kan også vælge at bede dem hjælpe med et udkast til en bordplan eller hvilke blomster der skal være på dagen – det er helt op til dig, hvor meget hjælp du ønsker at få fra andre.

 

Få styr på looket med genbrug

Brudekjolen er nok en af de dyreste poster i jeres budget, og her kan man faktisk også vælge at overveje, hvorvidt man vil bruge flere tusinder kroner på en helt ny kjole, eller om man vil gå på jagt efter en flot genbrugskjole. Nogle steder kan man finde en brudekjole, der er brugt en enkelt gang til bare 500-1.000kr., i stedet for at gå ud og bruge 12.000kr. på en ny kjole. Dog tager dette meget tid, da det vil kræve, at du køber kjolen privat.

Har du ikke tiden og ønsker flere brugte brudekjoler på samme sted, så kan Maria varmt anbefale at tage et kig på VintageGirl, som en en butik, som sælger genbrugs-brudekjoler.

Allervigtigst er at huske, at du skal føle dig godt tilpas i DIN kjole, så kan det næsten være lige meget, hvor dyr den har været eller hvilket mærke den er fra.

Skulle du være så heldig, at du i familiens rober har en super trendy ældre brudekjole liggende i gemmerne, så er dette super hot lige pt og på Sonnerupgaard har vi set et meget fint eksempel på dette, hvor bruden har sin mors gamle brudekjole på fra 80’erne. Se – det er en personlig historie.

Bohobrud
Foto: Carolina Segre

Det er efterhånden blevet meget populært at vælge nogle sko, der ikke er hvide. Nogle vælger at finde en lækker blå sko, så kan de nemlig tjekke “noget blåt” af listen, og de kan nemt bruges igen ved andre lejligheder. Eller bare en top lækker sko, som du har drømt om længe – hvorfor ikke benytte lejligheden?

Skoen kan eventuelt farvekoordineres med et element i gommens outfit – butterfly, slips, sokker, sko, jakkesættets farve, etc.

Brudesko og bøger
Foto: Carolina Segre

I kan også spare penge ved at være i god tid, og tjekke udsalgsmuligheder – der er gerne udsalg omkring december, i januar, igen i april måned (mid-season sale) og om sommeren. Så hold øje med dine yndlingsmærker eller butikker og se om du ikke kan score en lækker sko, til en god pris.

Du behøver ikke spendere tusindvis af kroner på en professionel make-up artist og frisør – bed en god veninde, som har styr på det med makeup, om hjælp. Øv jer sammen, så I er enige om, hvordan det skal se ud, og så det er prøvet af, så ingen af jer bliver skuffede på den store dag. Hvis du selv er god til alt dette, så gør det selv. Det vigtige er at overveje, hvor meget du selv gider stå for på din dag, eller om du hellere vil nusses om. Professionelt eller ej, så husk at få det prøvet FØR selve dagen (måske et par gange, så du er sikker), så du ved hvordan det ser ud.

Gentænk klassikerne

Det samme som brudekjolen gælder for brugt bryllupspynt. Tjek Facebook-sider og køb gerne noget, som du selv kan sælge videre igen efter brylluppet. Så sparer du både penge og slipper for at skulle stå tilbage med en masse ting, du ikke helt ved, hvornår du får brugt igen.

Solsikker
Foto: Carolina Segre

Du kan også overveje om noget af pynten skal bruges, som gaver til dine gæster – fx. hvis du laver nogle fine genbrugsglas med pynt, så kan disse gives til hver gæst som ”souvenir”.

Ligeledes behøver brudekørselen fra kirken ikke at være en gammel og dyr bil, det er kreativiteten der gælder – og en fin pyntet ladcykel eller naboens traktor er lige så sjov og anderledes. Eller en hest. Eller bare jeres egen bil pyntet med dåser og plakater i vinduerne. Prøv at find på noget der kendetegner lige netop jer som par, og lad dét være det specielle ved jeres brudekørsel.

En god gaveidé kan være at ønske sig penge til en bryllupsrejse, for dette kan være en bekostelig affære. I kan også ønske jer penge til weekendture, eller 2-dags overnatninger forskellige steder, så I ved, at der er mulighed for forkælelse både efter brylluppet og til en bryllupsrejse. Eller hvis I ønsker jer en bestemt større ting, så kan et pengetilskud gå til dette.

Den sidste klassiker I kan overveje er at gentænke er musikken til brylluppet. En DJ eller et band kan hurtigt koste kassen, men en forud planlagt playliste (eller flere) og en telefon koster ikke ret meget – husk at det kan være en fordel, lige den måned, at betale for Spotify, så I undgår reklamerne. Ellers så laver I blot en playliste fra det musik I allerede har. Det kan også være en fordel at lave flere playlister, eller spørge et par forskellige venner om de også vil lave en playliste – så er der lidt forskelligt at vælge imellem.

Alt i alt handler det om at overveje, hvor I gerne vil og kan spare for at kunne få plads til de vigtige elementer til jeres bryllup. Lav eventuelt en prioriteringsliste over, hvad der er vigtigst for jer, som I ikke vil gå på kompromis med, og tag beslutningerne derfra. Alle tipsene og tricksene kan varieres alt efter hvor lang tid der er til jeres bryllup, og hvor meget I selv gerne vil stå for, for at få jeres drømmebryllup.

God fornøjelse!

/ Juliane

Og en sidste reminder fra Sonnerupgaards bryllupsarrangør Maria Lyng:

“Listen af kreative sparetips er lang, og vigtigst af alt om brylluppet koster 20.000kr eller 200.000kr så er det jo, at kærligheden skal fejres. Der findes næsten ikke noget smukkere end et bryllup – en kærlighedsfest mellem 2 mennesker! Selv fælder jeg en tåre, hver gang jeg er så heldig at overvære en vielse. At se deres glæde og kærlighed, det er så livsbekræftende.