Brudepar smiler og holder om hinanden
Brudepar smiler og holder om hinanden

Amalie & Anders: Godsejernes store dag

Den 25. maj var på alle måder en stor dag her på godset. Godset stod knivskarpt i nymalede klæder og blomstrende farver med Dannebrog hejst til tops. Selv solen artede sig og stod højt på himlen. Godsets ansatte var trukket i festtøjet, for alle var inviterede, da godsejetparret skulle giftes.


13. juni 2019

Et ekstraordinært bryllup i særklasse

Det er noget ganske særligt at være inviteret til bryllup. Og for Amalie & Anders må det være ganske særligt at invitere til bryllup i egne omgivelser på Sonnerupgaard Gods.

Godset er deres hjertebarn – et familiested og en arbejdsplads for trofaste medarbejdere. Et sted, hvor mange familiefester er afholdt, og alle har et særligt minde dertil. Det er vist ingen hemmelighed, at alle har glædet sig til denne store dag.

Gennem årene har Amalie & Anders set mange bryllupper blive afholdt på deres gods. Og måske en idé eller to er blevet husket, for deres bryllup var fortryllende og med en særlig overraskelse, som ikke en gang brudgommen kendte til.

Som bryllupsarrangør på godset og som en del af familien har det været en særlig spændende for mig at følge planlægningen og bidrage med hjælp. Brudeparret har planlagt det hele selv, og kun på dagen måtte de have hjælpende hænder.

Lad mig fortælle dig det hele.

Portrætfoto til bryllup
Fotograf: Unni Foto

Bag kulissen

Der er et hårdt stykke arbejde forud for ethvert flot bryllup. Alle godsets ansatte har været i sving forud for denne dag med alt, hvad der kunne forberedes.

Men på bryllupsdagen skulle det meste af arbejdet gøres. Det kan du måske huske fra første del af fortællingens om godsejernes bryllup. Festlokalet var nemlig udlejet til anden side dagen før brylluppet, så alt det praktiske arbejde kunne først starte på bryllupsdagen.

Den opgave lå på en stor del af mit bryllupsteam. Alt imens jeg sad “midt i makeuppen”, var Gitte, Stine og de lokale tjenere i gang fra den tidlige morgen med at klargøre Laden. En kæmpe opgave lå forude – de har haft travlt. Men det var alle anstrengelserne værd, for hold nu op hvor blev det flot!

Der skulle både pyntes op inde og ude i en vaskeægte “barnweddingstyle”. Udenfor fik gæsterne allerede en stemning af landlig idyl med halmballesofa og hyggelige lounge-områder. Indenfor var der en lækker atmosfære af træer og blomster, lyskæder, en træ-bar, lanterner og andre fine detaljer.

11 borde skulle dækkes op med bl.a. krystalglas, så bordene passede til den flotte 3-retters menu. Bordene var pyntet med en sandfarvet, rund dug, lange lys i messingstager og blomster fra Diana Rose.

Underholdningen kom i fokus med “Selfiecam”, som gav gæsterne et godt grin under aftenen (mig selv inklusiv!). Der var kolde drikkevarer i alle afskygninger, overnatning til alle gæsterne og et “hangover-kit” på værelserne til tømmermændene dagen derpå.

Ja, så var stilen ligesom lagt!

Ladebryllup
Fotograf: Unni Foto
Bryllupsbord
Fotograf: Unni Foto

Højdepunktet på dagen: Det store JA

Klokken er 13.40 i den lokale kirke i Hvalsø. Ved alteret sidder en storsmilende og kæk brudgom klar med sine to brødre. Der er overskud på kontoen og tid til en lille snap i ventetiden. Anders er i god tid – for en gangs skyld! Han ser super godt ud, som han sidder der i sin skræddersyede, blå smoking fra Mond of Copenhagen.

Klokken 14.00 ringer bryllupsklokkerne. Bruden ankommer præcis til tiden, lige som man kender hende. Med sig havde hun et følge af sine to søstre, en meget stolt far og parrets to yndige børn Emely (1 år) og Vincent (3 år). Et smukt og rørende øjeblik – lige som det skal være.

Amalie så guddommelig ud i sin meget smukke brudekjole med en yderst bedårende ryg og fine blondeærmer samt en fyldig brudebuket.

Brudekjole med dyb ryg
Fotograf: Unni Foto

En overraskelse i ægte James Bond stil

Morgengaven fra bruden til gommen blev allerede givet på vejen mellem kirken og godset – eller rettere – i luften mellem kirken og godset.

Det nygifte brudepar kørte fra kirken i en stilet amerikanerbil – en gammel, hvid Dodge. Vi stod alle og vinkede til dem, og forventede at modtage dem i den samme bil ude på godset. Men bruden havde planlagt den vildeste overraskelse til gommen på deres lille omvej til godset.

Brudeparret var længe væk, og vi var alle spændt på, hvornår de mon ankom, så vi kunne sætte tænderne i den lækre bryllupskage. I det fjerne kunne vi høre en velkendt chop-chop-chop lyd fra en helikopter, som kom tættere og tættere på godset. Den fløj over godset og fortsatte videre for en kort stund.

Så kom helikopteren tilbage, og først der, da den kom tættere og tættere på, fik gæsterne store øjne. I ægte James Bond-stil landede brudeparret foran hele selskabet og steg ud med deres 3-årige søn Vincent.

Det var SÅ fedt, og alle var ellevilde! Og gommen, som elsker fart og spænding, han var en meget, meget glad mand.

Helikopter til bryllup
Fotograf: Unni Foto
Helikopter til bryllup
Fotograf: Unni Foto

En yndlingskage i 7 etager

Hvorfor ikke gøre som Amalie & Anders og vælge sin yndlingskage som bryllupskage? Genialt! Flot så det ud på den store vogn af buffetbord, hvor en 7-etagers jordbærtærte balancerede, da alle gæster kom ind i Laden.

Bryllupskage med jordbær
Fotograf: Unni Foto

Den lækre bryllupskage blev leveret af Kjærs Kager.

Amalie havde et kort øjeblik overvejet, om hun selv skulle lave bryllupskagen. Hun er nemlig ret ferm til at bage. Men det kan også være tæmmelig stressende at stå med dagen inden sådan en stor fest. Derfor valgte hun at bestille bryllupskagen fra Kjærs Kager – en af godsets trofaste leverandører, som altid er en stor succes.

Kagen smagte friskt og dejligt. Det er absolut det bedste tidspunkt om eftermiddagen at servere bryllupskagen. Her trænger alle til noget sødt.

Efter bryllupskagen, bobler og en masse snak gik brudeparret ud til fotografering i godsets smukke omgivelser. Alle gæster indlogerede sig på værelserne, og nogle skiftede tøj til aftenfesten.

Kl. 17.15 mødtes vi alle på broen til et fællesbillede.

Bryllupsfotografering
Fotograf: Unni Foto

Himmelsk mad fra Durlevs GourMæt

Kl. 17.30 gik vi til bords, og her ventede os noget af en gastronomisk oplevelse.

Durlevs GourMæt havde i den grad flottet sig i køkkenet med en meget, meget lækker middag. Maden blev serveret på en moderne måde kaldet “family style dining” (også kaldet “sharefood”), hvor man deles om fade, som sættes på bordet.

“Durlevs GourMæt” er en yderst spændende kok, som formår at servere mad for alle sanser. Bl.a. serverer han en rygeost i en osteklokke, hvor han sætter ild til en tot hø – og sådan sættes fadet ind på bordet, hvor gæsterne skal selv løfte låget af fadet. Og når låget løftes, så er det en oplevelse for alle sanser.

Det giver samtaler om bordet, og smagen er fantastisk!

Jeg kan varmt anbefale Thomas Durlev, som de seneste par år har været en af mine fortrukne mad-leverandører. “Durlevs GourMæt” betyder gourmetmad, du bliver mæt af.

Bryllupsmiddag
Fotograf: Unni Foto

En anderledes bryllupsgave

Hvis man gerne vil give en speciel bryllupsgave, men ønskelisten ikke er længere end 5 ønsker, hvad gør man så?

Min mand var toastmaster, og inspireret af den opgave, så fik jeg tilfældigt fortalt af min praktikant Stine om denne fede idé, som hun havde oplevet til et andet bryllup.

Vores gave til brudeparret var en tegner, som under middagen tegnede ud fra taler og indslag. De mange sjove anekdoter fra livet, som blev fortalt, samt glimt fra bryllupsdagen, er nu til evigt minde på et stort stykke papir, som brudeparret kan indramme og hænge op.

En 6 timers tegner fås i flere prisklasser afhængigt af opgaven. Sådan en tegner koster mellem 4.500-10.000 kr.

Tegner til bryllup
Fotograf: Unni Foto

Min mand var som sagt toastmaster, hvilket jeg synes, han gjorde forrygende godt.

Det er vigtigt at vælge en toastmaster, som kan styre slagets gang og som kan lide at være på. Min mand var godt forberedt på opgaven, og havde forinden besluttet sig for, at gøre selskabet klogere på ægteskabet.

Det gjorde han ved at præsentere os for et lille fun facts ved hvert indslag, fx. præsenterede han gommen sådan her:

Højdepunktet under middagen – en ny tradition i familien

Det var en virkelig fin aften fyldt med smukke og velovervejede taler. Som gæst var jeg meget underholdt – god mad, lækre vine, grin og en masse kærlige stunder.

Bryllupstraditioner var der mange af med både kysserunder, kys under bordet og oppe på stolen samt visning af strømpebånd og boxershorts.

Bryllupstraditioner
Så blev det min tur til at kysse gommen 🙂 Fotograf: Unni Foto

Man skal kun gøre en ting to gange før det bliver en tradition, og nu er den kroatisk stærke alkohol “slivovitz” altså blevet en tradition i vores familie.

Den opstod tilbage i 2014 til mit eget bryllup, hvor min svigerfar og svoger kort forinden brylluppet havde været i Kroatien og hørt om historien bag slivovitz. De synes, at det var en fremragende idé at give det til sin søn i gave og servere den senere hen til familiefester.

Vores lille tradition i familien går nu ud på, at en stor trætønde med slivovitz skal gå i arv mellem de tre brødre, og at denne skal serveres under middagen til hele bryllupsselskabet.

Kan du forestille dig, at svigermor og svigerfar triller rundt med en trætønde på et rullebord og insisterer på, at alle gæster tager et shot af denne meget stærke og fæle alkohol?

Sammen skåler vi, og så skal du forestille dig et brøl fra dem, som synes den kradser noget i halsen. Og så stiger lydniveauet ellers de næste 10 minutter, og alle har fået et godt grin.

Jo, det er sådan set ret så underholdende 😁

Natten er ung

Kl. 23.45 dansede brudeparret den klassiske brudevals. Og så var der lagt op til den helt store fest med både band og DJ.

Vi er en rigtig dansefamilie, så gulvet var stort set fyldt hele tiden. Og dem, som ikke lige ville danse, de kunne blot forsyne sig i baren, hvor professionelle bartendere langede lækre drinks over disken.

I et enkelt splitsekund var dansegulvet tomt. Måske fordi vi lige trængte til en pause? Men så kom gommen på den idé at lave kædedans, og så var alle på dansegulvet. Det var til stor morskab at danse “åh boogie woogie woogie” og den jyske og meget kulte tog-sang “VLTJ”, hvor jeg personligt, som den jyde jeg nu er, måtte føre an med de famøse danse-moves.

Dj’en spillede i bandets pauser samt til de sidste gik i seng kl. 05.30. Og hvem tror du, det var? Det var da mig,  brudeparret og de andre “få rå”. Vi så både solen stå op og fik sølle 3 timers søvn, før den lækreste morgenmad blev serveret kl. 9.00. Og her blev gaverne åbnet.

Alt var outstandig ved det bryllup!

Jeg er så taknemmelig for, at have været en del af det.

Tak for det!

Love, Maria.