Brudekjole Maria Fekih
Brudekjole Maria Fekih

De bedste brudekjoler i 2022

Det er den tid på året igen. Vi skal dykke ned i et af mine yndlingsemner – nemlig brudekjoler. Vi ser tilbage på de mest populære valg for året, der gik – og vi ser nærmere på de trends, som vi kommer til at se meget mere af i 2022.


27. december 2021

Jeg har glædet mig meget til at udgive dette blogindlæg!

For jeg har allieret mig med brudekjoledesigneren Maria Fekih, som jeg længe har beundret. Når jeg går forbi Marias studio på Frederiksberg Allé, bliver jeg altid nødt til at stoppe op og nærstudere de smukke brudekjoler i vinduet.

Maria har haft en passion for mode siden, hun var barn.

Hun stammer fra en lang række skræddere, og hun har elsket at designe hele sit liv. Som 16-årig blev Maria optaget på designskolen TEKO i Herning.

I 2010 begyndte Maria at forhandle high-end brudekjoler.

Men hun savnede den kreative proces ved selv at designe, og samtidig så Maria et hul i markedet. Der var mangel på moderne brudekjoler med rene snit.

Så Maria lancerede sin første brudekjolekollektion i 2016.

I dag har Maria sit eget studio. Herfra sender hun håndlavede kjoler til forventningsfulde brude i hele verden.

I starten af 2022 lancerer Maria et nyt FÉKIH univers med nye kollektioner på vej, hvor hun åbner op for sin drøm igennem mange år; high-end fashion.

Så hold endelig øje med Marias univers!

Brudekjoledesigner Maria Fekih
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Lad os starte med at se tilbage på året, der gik.

Selvom corona havde stor indflydelse på 2021, så blev der heldigvis stadig afholdt mange skønne bryllupsfester. Fra slutningen af maj og frem til midten af december blev kærligheden fejret i stor stil.

Hvad var mest populært i 2021?

Maria er ikke i tvivl.

Det mest populære brudekjolesnit har helt sikkert været bias-cut kjoler, som smyger sig ind til kroppen. Og så har dybe, åbne rygudskæringer også været meget in!

Få styr på de forskellige kjolesnit.

Jeg kan kun være enig.

Her på godset har vi især set mange smukke brudekjoler med dybe rygudskæringer. Det er jo også virkelig en fin detalje, så jeg forstår godt, hvorfor det har været så populært.

Brudekjole Maria Fekih
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Nu kommer det store spørgsmål, vi har ventet på:

Hvordan bliver brudekjoletrenden i 2022?

Den perfekte brudekjole er en kjole, der fremhæver brudens personlighed og udseende. Kjolen får hende til at føle sig smuk, selvsikker og tilpas.

Og så må kjolen meget gerne passe til brylluppets location/tema, så helhedsoplevelsen bliver fuldendt.

Maria spår, at vi vil se to forskellige brudelooks i 2022.

De har dog en ting tilfælles – nemlig øreringe. Det vil helt bestemt være det mest populære accessory blandt brude.

Det afslappede brudelook

Vi kommer til at se flere brudelooks, som er inspireret af vores hverdagstøj.

Der vil være færre slæb langs kirkegulvet og en mere afslappet tilgang til outfittet. Denne tendens kommer som følge af pandemien, hvor vi har gået mere afslappet og praktisk klædt i en længere periode.

Det festlige brudelook

Men vi kommer også til at se en modreaktion.

Der vil bestemt også være brude, som netop har fået nok af den praktiske påklædning. For dem er fest og farver nøgleordene.

De vil gå all in på skørter og lange slæb.

Brudekjole Maria Fekih
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Hvordan finder du din drømmekjole?

Jeg er sikker på, at mange brude drømmer om at finde den helt rette kjole. Den kjole som bare sidder perfekt. Men hvordan ved du, at du har fundet den rigtige?

For Maria er brudekjolen en central del af brylluppet.

Med den rigtige kjole kan bruden vise, hvem hun er og unde sig selv det bedste. Derfor er god kvalitet også altafgørende ifølge Maria.

Så hvad skal du se efter i jagten på den bedste kjole?

Materialer

Start med kjolens materiale.

Silke er et yndigt valg til brudekjoler – men silke er ikke bare silke. Der findes nemlig mange forskellige vævninger som Chiffon, Cady, Duchess, Satin og mange flere!

Og inden for hver vævning findes der forskellige finish, vægtklasser og selvfølgelig kvalitet. De fineste produceres i Frankrig og Italien.

Foret i brudekjolen afspejler også niveauet af kvalitet.

Det er ikke nok, hvis yderkjolens materiale er i god kvalitet. Hvis den er foret med polyester, så forsvinder alle gode egenskaber, og du kan opleve at føle dig ganske ukomfortabel.

Og det vil jo være ærgerligt!

Brudekjole Maria Fekih
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Håndværk

Når du skal finde den rigtige kjole, så er håndværket mindst lige så vigtigt at have for øje. Marias motto er, at kjolen skal være lige så smuk indeni som udenpå.

Der er ikke noget mere fantastisk end følelsen af godt håndværk. Du kan tydeligt mærke på en kjole, hvis der er kræset for detaljerne inderst inde.

Det er det allerbedste ifølge Maria!

Pasform

Det sidste pejlemærke, du skal se efter, er pasformen.

Der ligger utroligt mange timer bag et veludført konstruktionsarbejde. Det er hele grundlaget for, at din brudekjole sidder godt og er behagelig under hele bryllupsdagen.

Så du må endelig ikke gå på kompromis her.

Brudekjole Maria Fekih
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Hvordan sikrer du, at din brudekjole sidder behageligt gennem hele bryllupsdagen?

Komfort handler både om mental og fysisk velbefindende.

Maria har forskellige tips til dig. Prøv at hav dem i tankerne, når du skal på brudekjoleshopping.

1. Sørg for at vælge en kjole i gode og åndbare materialer.

2. Vælg den rigtige størrelse – uanset hvilket nummer der står indeni kjolen. Det vigtigste er, at kjolen passer. Den skal hellere være lidt for stor end lille. Så kan du altid få den tilpasset inden brylluppet.

3. Mærk efter i maven. Det skal føles helt rigtigt.

4. Du skal ikke gå og trække maven ind eller tumle med andre personlige issues på din bryllupsdag. Det er ofte kun dig selv som tænker over de små ting, du gerne ville ændre.

Det er så vigtigt, at du føler dig godt tilpas. Ellers vil de ubehagelige tanker være der på bryllupsdagen – og når du ser tilbage på billederne efter.

Når din kjole opfylder dine krav og komplimenterer din personlighed, så har du det rette match. Du vil føle dig tilpas og slappe af – og din kjole vil føles behagelig fra start til slut.

Brudekjole Maria Fekih
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Maria bedste råd til kommende brude

Start med at overveje hvilken slags brudekjole du søger.

Her skal du både tænke på design, kvalitet og pris. Det er helt ligesom, hvis du skulle købe en ny sofa eller bil. Når du har overblik over dine ønsker, så skal du finde de steder, der matcher dine krav.

Men hold dig til et par enkelte steder.

Vil du forbi Marias fine studio? Læs mere om Fekih-universet her.

Husk, at det er dig som skal være tilpas i kjolen. Både når du prøver den i forretningen og på selve bryllupsdagen. Det er hverken din mor eller veninde, der skal bære den, så deres mening er ikke vigtigst.

Du bør derfor kraftigt overveje hvem, du tager med. Det er så vigtigt, at de kun vil dig det bedste. Her er fire brudes erfaringer med brudekjoleprøvningen.

Prøv at undgå bridezilla feber.

Du skal mest af alt prøve at undgå det for din egen skyld – men også for dem omkring dig. Både overfor dine venner, familie og bryllupsleverandører.

Husk at din bryllupsdag bliver magisk – også hvis noget ikke går som planlagt.

Maria Fekih brudekjole skrædder
Fotograf: Amanda Thomsen Photography

Her til sidst vil jeg gerne sige tak til Maria!

Det har været en fornøjelse at lære dig og dit univers bedre at kende. Jeg håber sådan, at alle jer kommende brude har nydt at læse med.

Pøj pøj med brudekjoleprøvningen! ❤