Tjekliste til bryllup
Tjekliste til bryllup

Mere styr på bryllupsbudgettet: De sjoveste poster til festen!

Så er jeg tilbage med 2. del af bryllupsbudgettet. Sidste gang guidede jeg dig gennem de tunge poster til festen. Nu vil jeg åbne op for de sjove poster – nemlig alle de lækre detaljer, som får din personlighed til at skinne igennem til festen.


5. september 2019

Vielsen

Lad os starte med noget så essentielt som ham eller hende, der skal vie dig og din udkårne. Hvor det førhen udelukkende var præster, der stod for selve vielsen, er der i dag mange muligheder at vælge mellem. 

vielse i det fri
Foto: Majken Soelberg

Jeg vil anbefale dig tre forskellige vielsestyper, der alle sammen fungerer rigtig godt i Sonnerupgaards landlige omgivelser. I mit tidligere blogindlæg Vielse uden for kirken: 3 bud på drømmevielsen får du indblik i den klassiske præstevielse, hvordan en giftefoged fungerer, og hvad et alternativ som Livsceremonier kan tilbyde dig.

Priserne ligger mellem 0 – 7.500 kr. 

Brudekørsel

Du skal naturligvis også tænke brudekørsel til og fra kirken ind i budgettet. De fleste brudepar kender som regel en i familien eller i vennekredsen, der enten selv er bilentusiast eller som kender én, der er.

Derfor synes jeg, du skal starte med at snakke med familie og venner, inden du går ud og lejer et køretøj. 

Bryllupsbudget
Arkiv

Hvis din familie og venner ikke kan hjælpe med køretøjet, så er der hjælp at hente på nettet. Og det kunne jo også være, at du havde et brændende ønske om en bestemt bil.

Det er forholdsvis nemt at booke, og udbuddet af modeller varierer bredt. Så hvad end du drømmer om en stilet og klassisk Bentley fra 50’erne med chauffør, eller om du selv vil sidde bag rattet i en super lækker Porsche Cayman – så kan du sagtens det!

Priserne varierer naturligvis alt afhængigt af model og årgang, men 2 timers brudekørsel koster typisk 1.400 – 3.000 kr. 

Natmad

Bryllupsbudget
Arkiv

Det er ikke så vigtigt, hvad du serverer for dine gæster om natten.

Når det kommer til natmad, er det svært at gå helt galt i byen. Dine gæster vil til hver en tid sætte pris på noget at spise, når de har nydt godt af barens drinks og givet den gas på dansegulvet hele aftenen.

Det vigtige er, hvordan du serverer det for dem. 

Pølsevogn

De fleste har lyst til noget salt og fedt klokken 02:00 om natten. Her bliver dine bryllupsgæster let bedste venner med en ristet hotdog med det hele. Den er nem at spise (afhængigt af promillen), og så kan gæsterne tage den med ind på dansegulvet. På den måde undgår du, at festen går i stå midt i natmaden. Så lej en pølsevogn – dine gæster vil takke dig!

Prisen for at leje en pølsevogn i 1,5 timer med alt hvad du kan spise ligger på ca. 80,- per person. Prisen svinger dog afhængigt af antal gæster.
Er du ikke til en pølsevogn, kan du også leje andre foodtrucks i samme prisleje.

Dansesandwich

Alternativt kan du spørge kokken, om du kan tilkøbe en ”danse-sandwich”. Det kan være gourmetsandwiches i lækre, hjemmebagte boller. Kokken kan lave dem hjemmefra og arrangere dem på fade. Det er nemt for tjenerne at sætte ind på et bord. Og det er en super nem spise for jeres danseglade gæster, som stadig kan holde gang i dansegulvet.

Prisen ligger typisk på 45-50 kr. per person. Nemt, hurtigt og billigt. Ret genialt, synes jeg.

Bryllupskage

Bryllupsbudget
Foto: Jonas Schmidt

Både Sonnerupgaard og Maria udvælger deres leverandører med nøje omhu. Og det giver pote. Deres lokale kontakter kan sit kram, og konditorerne er ingen undtagelse – særligt en kvinde ved navn Trine Kjær.

Trine er selvstændig i Kjærs Kager. Hun laver de mest velsmagende og flotte bryllupskager. Hun går i tæt dialog med dig og din udkårne for at finde ud af, hvad I drømmer om. Og ja, så trækker hun ellers i forklædet og laver kagen – præcis som I ønsker det. 

Priser fra 60 kr. per person.

Leje af duge

Jeg vil anbefale dig at leje duge gennem Sonnerupgaard, hvis du holder fest her. Det er klart det nemmeste. Så skal I ikke spilde tid på selv at køre ud efter det. I kan lade det hele ligge, når festen er slut. Og skulle I have bestilt en forkert størrelse dug, så kan I også nemt få den byttet.

Sæt 2.000 – 4.000 kr. af til at leje duge.

Bryllupsbudget
Foto: Unni Foto

Diverse

De fleste får ikke den her post med i budgettet. Det er jo ”bare” småting, som de køber ind undervejs. Men jeg vil nu stadig råde dig til at udforme et budget over dem, da er flere småting, end de flestes lige regner med.

Tænk på slik, chokolade, kaffe & thé til receptionen. Øl og sodavand til middagen. Isterninger til at holde drikkevarer kolde i baren plus eventuel leje af køletrailer. Det er alt sammen elementer, der er nødvendige for, at din fest bliver en succes.

Jeg plejer som regel at råde brudepar til at sætte 200-250 kr. af her. Så er du godt dækket ind, og du kan rette fokus mod de sjovere poster – for eksempel hvordan du udsmykker lokalet. 

Når du skal udsmykke lokalet

Bryllupsbudgettet
Stephanie Swann Photography

Når det kommer til at udsmykke lokalet, så er der et hav af ting, du skal overveje. Mange timer kan gå med at vælge den helt rigtige farve på servietten eller at håndplukke hver enkelt messingstage fra antikvarer.

Men fortvivl ej! Maria står altid klar til at vejlede og hjælpe dig. 

Det er naturligvis meget forskelligt, hvad folk ønsker af pynt, og det afhænger også af hvilket lokale du har lejet. Maria anbefaler derfor, at du sætter 2.000 – 8.000 kr. af til bloklys, bordkort, øvrig pynt og større dekorationer og udsmykninger.

Bloklysene gør sig gældende i 1877-Laden, da de i sig selv skaber en fantastisk stemning med deres lysende skær op imod de rå vægge. Der skal hele 80 bloklys til de mange lysekroner i Ladens lokaler. De koster typisk 12 kr. pr. stk., så her skal du bruge 960 kr. 

Bryllupsbudgettet
Arkiv

Maria har sit eget lager på Sonnerupgaard, og gennem hende kan du leje alverdens pyntegenstande. Hun har alt fra romantiske lysholdere med blondekanter til rustikke dekorationer. Kreative bordplaner er at finde i hendes sortiment, og så er der naturligvis også råd for større opsætninger.

Du har måske allerede set den flotte stofopsætning i Hestestalden? Eller den populære stjernehimmel i Ladens spisesal? Ellers kan du se dem begge her. Skriv til Maria på Mlyng.dk, hvis du vil se hendes udlejningskatalog.

Blondestof i loftet
Foto: Unni Foto
Festlokale til bryllup
Foto: Unni Foto
Bryllupsbudget
Foto: Jonas Schmidt

Det var alt, hvad jeg havde at fortælle dig om bryllupsbudgettet. Jeg håber, at du har fået en god forståelse for, hvad det vil sige at planlægge en bryllupsfest, og hvad sådan noget koster. Fik du ikke læst første del af bryllupsbudgettet, så kan du finde den lige her.

Ja, det var faktisk alt hvad jeg havde at fortælle. Jeg har nu været i praktik hos Maria i 6 måneder, og jeg skal tilbage på skolebænken, hvor jeg skal færdiggøre min bachelor i Leisure Management.

Det har været en fantastisk oplevelse at være med. At møde alle brudeparrene, at arbejde sammen med Maria og ikke mindst dele ud af mine erfaringer herinde på bloggen. Så tusind tak, fordi du har læst med. Jeg har nydt hvert et sekund, og jeg ønsker dig og alle mine andre læsere det bedste fremover.

Hvem ved – måske vores veje krydses en dag i fremtiden? 

Tak for alt og god vind fremover!

// Stine Dunsø