Mette-Marie & Matilde blev gift og fejret- efter intens planlægning.

Da jeg taler med parret, er det mere end halvandet år siden den dag i februar, at de havde første rundvisning i den store 1877-Lade på Sonnerupgaard Gods. Hvordan har det været, at planlægge så stor en fest, for næsten 100 gæster, man har set frem til så længe? Og hvordan var festen – levede den op til forventningerne, når parret måtte justere hele deres budget undervejs?

 

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

Halvandet år før brylluppet – februar 2023

En kold februar morgen i 2023 kom Mette-Marie & Matilde til rundvisning på Sonnerupgaard Gods. Selvom besøget foregik i kulde og vinterstemning, kunne de godt forestille sig selv i 1877-Laden om sommeren mere end et helt år senere.
Brylluppet skulle stå fredag d. 23. august 2024. Det var nyt, at vælge en fredag til en bryllupsfest. For kunne man virkelig forlange af gæsterne at komme til bryllup på en dag, der for mange er en helt almindelig arbejdsdag?

Parrets invitation

Pludselig ændring i bryllupsbudgettet

Kort tid efter imens bryllupsplanlægningen begyndte, og drømmene skulle laves om til to-do-lister, besluttede Mette-Marie, at hun ikke længere ville være jurist, men at ville lave noget med hænderne. Med Matildes støtte skiftede hun den ellers planlagte vej ud med en ny uddannelse til bygningssnedker. En beslutning, der havde følger for parrets bryllupsbudget.

‘’Vi startede ret tidligt i planlægningen med at se på de store poster. Men vi måtte skære nogle ting fra såsom professionel hjælp til at pynte lokalet’’, bemærker Mette-Marie. Matilde er enig – ‘’Vi har haft den vildeste sommer op til brylluppet. Jeg skulle aflevere mit speciale, starte et nyt job kort tid efter, og Mette-Marie startede i lære. Vi har begge to, ja faktisk alle, også familie og venner, shinet ved sammen at løfte opgaven om at finde pynt og dekorationer’’, fortæller hun.

”Vi var en tur til Norge, hvor vi plukkede blomster og fik dem tørret. Efter jeg blev færdig med mit studie, havde vi nogle fester, hvor vi fik blomster. Alle dem fik vi også tørret.’’

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

En intens tid op til dagen

Matilde fortsætter: ‘’Det blev ret intenst, især ugen op til. Men der var lige to gode måneder mellem min kandidat speciale-aflevering og til at jeg skulle starte et nyt job. Der brugte jeg megen tid til at finde og købe brugt pynt, samt skrive køreplaner og tidsplanerne for dagene – hvilket både serveringspersonale, venner og familie satte meget pris på. Det var klart køreplanerne der tog mest tid’’.

Parret griner: ‘’ I 2 måneder har vi fjernet etiketter fra en milliard konservesglas og vinflasker’’. Mette-Marie tilføjer: ‘’Jeg har bygget en bænk til at kunne slå søm i, som underholdning for gæsterne og så har jeg selv bygget mange, mange skilte. Til sidst har vi tømt vores lejlighed for alle vores stueplanter og taget dem med herop. Det viser sig, vi har ret mange stueplanter’’, smiler parret.

‘’Matildes forældres hæk blev klippet, og de har slæbt alle grene op til godset for at binde dem på træstolperne’’, fortæller Mette-Marie. ‘’ Hele bilen var fyldt!’’

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

Torsdag – dagen inden bryllupsfesten

Mette-Marie og Matildes store familie- og vennekreds kunne ikke kun komme til bryllupsfest en fredag – de hjalp også til med at gøre klar til fest om torsdagen.
Hele 20- 25 venner og familiemedlemmer dukkede op på Sonnerupgaard Gods aftenen før brylluppet skulle stå, for at hjælpe Mette-Marie og Matilde med at gøre klar til den store dag.

Der skulle dækkes bord, pyntes op og stilles stole frem til vielsen, som ikke skulle være i kirke, men i Sonnerupgaard Gods’ flotte park. ‘’Vores familie og venner har flyttet stolene ud og tilbage indenfor igen flere gange, fordi vi var virkelig i tvivl, om vejret ville holde. Men så var det godt, at Laden er så stor, at den er en plan B i sig selv’’, fortæller parret. ‘’Vielsen endte med at være indenfor på grund af regn, og der blev sat en fin tylsløjfe på stolene’’.

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

En uhøjtidelig velkomst og mere tid til intime samtaler

Parret fortæller, at venners og familiens hjælp ikke kun lettede på opgaven, men at de på denne måde også havde tid og rum til at byde velkommen til dem på en uhøjtidelig måde. Det gav anledning til at dele en særlig intim stund på en anden måde – og glæde sig sammen til den efterfølgende store dag.

‘’Ja, og så fandt vi ud af, at vi på selve bryllupsdagen havde mere tid til at tale med nogle af de andre gæster også! Jeg er i tvivl, om vi havde nået at tale med alle gæster på bare en aften, hvis det havde været anderledes. Og så har de virkelig gjort sig umage med at puste rigtig mange balloner op’’.

Der blev heldigvis også plads til pride flag ved siden af de mange festlige balloner. Det gjorde rammerne til vielsesceremonien helt personlige og satte fokus på kærligheden mellem Mette-Marie & Matilde.

 

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

Fredag – BRYLLUPSDAGEN!

I alt var hele 96 gæster samlet til en fest, der skulle være pæn, men uformel, for at fejre Mette-Marie & Matilde. Parret konstaterer, at der kun var ganske få afbud, selvom festen blev holdt en fredag.

‘’Faktisk har det været rart, at man havde hele 2 dage efter brylluppet til at komme sig’’.

Vielse og reception

Familiens hjælpsomhed og kærlighed til parret kom igen til udtryk til vielsesceremonien. Der var en del familiemedlemmer, der var blevet tildelt en særlig rolle under ceremonien, der desuden var festlig og musikalsk, fortæller Mette & Mathilde.

‘’Vores tre søskende (tilsammen),red , var blomster’’børn’’, husker parret. Det er tydeligt, det er en dejlig minde, fordi de smiler. ‘’De lavede et show til Shakiras sang, **Wherever, Whenever‘ og styrede gulvet som var det en catwalk med forskellige poses og solbriller. De havde fået lov til at gøre lige det, de havde lyst til – og de leverede!’’

Deres veninde, Astrid, spillede saxofon. Mette-Maries mor sang ‘’Størst af alt er kærlighed’’, af Anne Linnet, som virkelig ramte plet, og deres ven, William, spillede klaver under salmerne.

Begge blev ført op ad gulvet af hver deres far. Først Mette-Marie, med sin far og så Matilde, som fortæller: “Min hollandske farmor, som kaldes ”Oma”, viede os. Hun er 88, pensioneret præst og har bl.a. viet mine forældre og onkler’’.  ‘’Vi holdt os ikke bevidst til traditioner såsom det med ‘’something old, something new, something borrowed, something blue’’. Men alligevel – så havde jeg min Oma’s gamle brudeslør på, nye sko, en brugt brudekjole og Mette-Marie havde blå neglelak på’’.

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

Receptionen, middagen … og flere overraskelser!

Efter vielsen tog fotografen nogle billeder af parret, og vejret klarede lidt op. Til Mette-Maries store overraskelse, havde Matilde og vennerne sørget for et indslag i rigtig ‘’Gods’’-stil. ‘’Vi blev alle taget med udenfor, hvor der var stillet en lerduemaskine op. Det var en overraskelse til Mette-Marie!’’siger Matilde.

Mette-Marie fortsætter: ‘’ Der gik lidt tid, før det gik op for mig, at de mente det, og at vi godt kunne tillade os at gøre det. Det blev en succes – gæsterne skød lerduer, selvom det regnede’’.

Foto: Robert Larsen, https://www.robertlarsenstudio.com/

Under middagen blev der holdt taler, fortalt jokes og der var musikalske indslag.. – ”Åh, det var så stort. Mette-Marie sang til mig under middagen”, fortæller Matilde.
Der var også et indslag, hvor gæsterne lærte 3 dansetrin, som de kunne danse til fællesdans efter brudevalsen. ‘’Det var en rigtig god måde at få alle med på dansegulvet “.

Fest med bodegaspil, en god playliste og en diskokugle

Gæsternes hjælp og indslag har været af stor betydning for festen helt fra da invitationen kom i brevsprækken, fortæller parret. ”Vi havde bedt dem om lidt hjælp, da vi ikke ønskede at bruge en DJ. I stedet bad vi vores gæster om at sende os forslag til sange, der med garanti kunne få dem på dansegulvet- og det gjorde de!” – ”Nogle har sendt mange forslag, så der måtte vi endda prioritere de allerbedste. På den måde havde vi vores helt egen hjemmelavede playliste. Og med en lånt diskokugle var dansefesten komplet!”.

Til de gæster, der ville hygge under festen uden at være på dansegulvet, var der opstillet bodegaspil. ‘’Vi elsker den bodegastemning, der gør, at vi har noget at samles om. Det giver også anledning til , at de gæster, der måske ikke sad sammen under middagen, eller har lyst til at danse, får snakket sammen.’’

Foto: Robert Larsen
Redigering: Jonas Schmidt

Brudevalsen

‘’Ja, vi har øvet os – én gang’’, fortæller parret, når jeg spørger ind til brudevalsen. En af vores veninder, Olivia, er en tidligere professionel danser, som også underviser i at danse brudevals, så dét har vi også øvet os i. Og det gik faktisk rigtig godt! Vi fik begge klippet sokker – selvom jeg ikke havde sokker på’’, fortæller Matilde.

‘’Men da jeg bar min Oma’s gamle brudeslør, var det gjort meget tydeligt, at dén skulle der ikke klippes i! Så da Mette-Marie blev båret op for at få klippet sok, fik jeg trukket en sok på, som også blev klippet over’’, fortæller Matilde. Man kan høre, at det igen er vennerne og familien, der har sørget for indslaget her, og har gjort det til en god oplevelse for Mette-Marie og Matilde.

Flere uundværlige personer: fotografen, toastmaster og en ansvarlig for serveringspersonale

På dagen viste flere personer sig at have en særlig rolle, der gjorde, at parret ikke behøvede at bruge tid på praktiske ting men kunne nyde aftenen mest muligt.
‘’Vores fotograf havde en virkelig god idé – en getaway! Ved solnedgang, omkring kl. 20:30, tog vi af sted til søen, som ligger længst væk fra godset. Her var det nærmest stille, og i 30 minutter kunne vi bare være os to.
Det var så godt lige at kunne se hinanden i øjnene og fordøje alle store følelser og oplevelser sammen i smukke omgivelser. Vi havde pakket en lille kurv med lidt champagne til at skåle med. Det blev til et helt magisk øjeblik’’, fortæller Mette-Marie.

Hun fortsætter: ‘’Min morbror var toastmaster. Tre af vores venner, Mads, Jonas og Olivia, var tjeneransvarlige -og vi skulle ikke tage stilling til noget som helst på dagen. Det var så dejligt’’.

Foto: Julie Fischer, Hvalsø Foto

Bryllupsrejsen og hjemkomst til hverdagen

Kun få dage efter brylluppet drog Mette-Marie & Matilde af sted til kærlighedens by; Paris. ”Vi trissede bare rundt i Montmartre på de parisiske brosten, så Sacre Cœur og spiste god mad sammen. Vi havde en rigtig sjov dag i Disneyland også – man behøver slet ikke være barn for at have det sjovt i Disneyland”! – Mette-Marie og Matilde griner begge to.

Man kan høre, at Paris altid vil være Paris: et sted, man kan opleve romantikken, have det sjovt, spise godt og hvor tiden går i stå. ‘’Vi har heldigvis masser af indhold i vores liv, så ‘’after wedding blues’’ har endnu ikke ramt os. Vi åbner gaver, rydder op og sælger måske lidt pynteting. Vi glæder os også til, at billederne kommer fra fotografen’’.

De husker lige en sidste ting, igen noget, de har fået fra Mette-Maries studieveninder: ‘’Vi fik en sød postkasse eller mailbox med hjerter. Hvert hjerte har et budskab eller et ønske til os, og skal åbnes på 1-års dagen’’.

Hvilket minde har I primært tilbage fra dagen? En oplevelse, et øjeblik, et ord?

Svaret kommer hurtigt: ” At gæsterne var så glade! Det var en vildt dejlig fest. Når vi gik gennem bordene under middagen, kunne vi mærke, hvor hyggeligt det var. Bordplanen var bare helt i vinkel, der var så gode indslag – som var både musikalske, sjove og alle sang!” -” Ja… altså at Matilde kom gående til vielsen, mens jeg kunne høre musikken- det var stort’, siger Mette-Marie.

…”Ja, og at du sang for mig”! kvitterer Matilde.

Et stort tak til Mette-Marie & Matilde, for at vi måtte have et indblik i jeres store fest og et endnu større TILLYKKE med bryllupet!

1877-Laden kan lejes efter 2 modeller.
Ved Model I overtager værtsparret lokalet senest kl. 18 dagen før festen.

Når man vælger Model II, overtager værtsparret lokalet kl. 14 på selve dagen for festen. Kan man nå at blive klar til fest? Ja, man kan! Læs hvordan i Johanne og Marias artikler i Bryllupsbloggen .

Skal du holde bryllup på budget? Vi har flere tips til dig i vores bryllupsblog. Læs dem alle her.

Lav selv syltetøjsglas om til vaser; se blogindlægget fra kreative Maria:)