DIY syltetøjsglas – sådan laver du nemt dit eget pynt!

De næste par gange på bloggen vil der være et tema om tips og tricks for, hvordan I kan holde jeres bryllupsbudget nede. Dette er et af dem, skrevet af eventdesigner Juliane, som har været i praktik hos mig. Genbrug er in Når I skal holde bryllup, er der mange ting, der skal hænge sammen. […]


12. juni 2018

De næste par gange på bloggen vil der være et tema om tips og tricks for, hvordan I kan holde jeres bryllupsbudget nede.

Dette er et af dem, skrevet af eventdesigner Juliane, som har været i praktik hos mig.

Genbrug er in

Når I skal holde bryllup, er der mange ting, der skal hænge sammen. Især det tema I gerne vil pynte op efter, kan hurtigt gå hen og blive en dyr post. Men der er heldigvis mange kreative ideer til at holde pynte-posten nede, og I kan ret nemt lave en masse fin pynt selv.

Jeg fik til opgave at vise, hvordan I kan bruge de meget populære genbrugs- og syltetøjsglas til at pynte op med og simpelthen give dem en makeover, så de kan bruges som vaser, til lys eller noget helt tredje.

Jeg startede med at lave en opslagstavle på Pinterest, og begyndte derefter at undersøge hvad Pinterest gemmer på af gode idéer. Der er rigtig megen inspiration at hente – og et hav at billede, der er værd at gemme. 

Efter lidt inspirationssøgning, fandt jeg frem til, at jeg skulle have fat i nogle gamle nøgler samt blonderester. Her er det en god idé, at tage i genbrugsbutikker – husk at finde nogle, der ikke kun sælger tøj – og stofbutikker. Her plejer deres restafdelingen at gemme på flere forskellige skatte. I en af butikkerne fandt jeg noget tyl og noget flot snor, der helt sikkert vil pynte til et bryllup.

På vejen hjem måtte jeg stoppe ved en lille gemt genbrugsbutik – her faldt jeg over nogle gamle bøger og fik en idé om at tage søde, sjove og romantiske digte, klippe dem ud og sætte på forskellige glas med forskellige snore. 

Ofte kan disse genbrugsbutikker godt virke rodet, men det skal I bestemt ikke lade jer skræmme af. Under mit besøg fandt jeg de eftertragtede blonderester, et sølvtørklæde, og et armbånd hvis perler kan limes på glassene. Alt sammen for en flad 20’er. Det er bare helt i orden 😉

Efter disse fund, fortsatte jeg min søgning i en ny butik. Jeg fandt to store guld knapper, nogle firkantede taskeremme, en node plakat og et armbånd. Igen til ingen penge.
Det handler om at finde inspiration og se muligheder i selv de små ting – for selvfølgelig skal jeg ikke bruge selve armbåndet, men jeg så muligheder i brugen af perlerne.

Det er sjældent at I finder alt guldet i samme butik. Brug derfor gerne lidt tid på at indsamle disse ting, og besøg så mange butikker som muligt – det kan godt betale sig.

DIY Masonjars
Foto: mlyng.dk

Efter besøg i flere forskellige butikker, kom jeg hjem, og så begyndte kreativiteten rigtigt at spire.
Jeg kunne se det for mig – et højt glas med tyl viklet omkring og små perler på en grov snor; blonde sat fast rundt om glasset og med taskeremmen sat fast udenpå. Især idéen med node-plakaten kunne jeg ikke vente med at komme igang med. 

 

DIY Masonjars
Foto: mlyng.dk
DIY Masonjars
Foto: mlymg.dk

Sådan et projekt kræver ikke ret meget, og det kræver heller ikke at I er vanvittigt kreative. Men vær i god tid, så I kan nå at samle glas ind – bed evt. familie og venner om at sende alle deres tomme flasker og glas jeres vej, tjek forskellige stofbutikker ud og spørg efter rest- eller rodebunker. Og brug ellers en lille time i diverse genbrugsbutikker – er I i rigtig gode har I jo også mulighed for at prutte lidt om prisen! 😉 

En anden god idé er også at bruge metal dåser (fx. fra konserves) og pynte dem på samme måde, eller spraymale dem I jeres farvetema.

Glas er nok bedst til lys, fordi det kan skinne igennem, hvor metaldåserne nok mest egner sig til vaser eller en beholder af en slags. Medmindre du bevæger dig ud i at bore tilfældige huller i dåsen, for på den måde at lade lyset danne mønstre. Blot en idé gommen eventuelt kunne stå for – hvis han er god med en boremaskine. 

Brug hele dit syltetøjsglas

I de nedenstående videoer kan I se hvor hurtigt og simpelt I kan lave disse glas. Alt afhængig af hvor meget tid I har og hvor kreative I er, kan I vælge hvor simpelt/avanceret det hele skal være.

I den sidste video kan I se, hvordan I også kan bruge låget som en underskål til bloklys. Det synes jeg er virkelig smart.

Guidelines

For at opsummere, kommer her en lille guideline inden I går i gang:

  • Søg inspiration på Pinterest
  • Køb og indsaml materialer
  • Rengør glas og lad dem tørre helt
  • Sørg for du har en limpistol og masser af lim

Hav glassene stående foran jer og gå stille og roligt igang med at prøve jeres yndlings ideer af. Jeg limede gerne det første stykke stof på og så en blonde oven på og sluttede af med en knap eller perle, eller at binde et bånd/snor om med en sløjfe. Der er uendeligt med  muligheder, så det er bare med at søge inspiration hos andre og prøve sig frem.

God fornøjelse!


/Juliane