And here we go citat
And here we go citat

Den ultimative Pinterest-guide

En online-opslagstavle til alle de fede billeder som kan deles med dem du ønsker. Perfekt til festplanlægning! Her får du en letlæselig og udførlig guide.


19. juli 2017

Mangler du inspiration til dit bryllup? Har du set en masse fede billeder, men kan nu ikke finde dem igen? Mangler du et sted at samle alle dine gode idéer og billeder? Er du typen, der godt kan lide at researche efter kreative projekter?

Hvis du kan nikke genkende til nogle af disse punkter, så er Pinterest det du lige står og mangler. Vi bruger det altid når vi er i idéfasen i bryllupsplanlægningen, så vi kender en del til det.

Vi tænkte at vi ville dele ud af vores erfaringer, så her komme den ultimative guide til hvordan du mestrer Pinterest!

Hvad er Pinterest, og hvorfor skal jeg bruge det?

Pinterest er kort fortalt en blanding af en opslagstavle og en collage – på internettet!

Som Maria altid siger til brudepar: “Pinterest er Guds gave til brude!”

Og en advarsel til gommen: Du kommer ikke til at se din kommende kone de næste mange aftenener – der skal nemlig pinnes! 😉 

Pinterest giver dig mulighed for at lave opslagstavler, gemme billeder på dine tavler og repinne andres billeder, og dermed samle alle dine gode idéer ét sted.

Kan du huske sidste gang du skulle rode den ene efter den anden mappe igennem, efter det ene billede du fandt sidste år? Det behøver du aldrig gøre igen.

Først og fremmest skal du finde ud af hvad du vil bruge din Pinterest til – er det udelukkende til dit kommende bryllup, eller er du også interesseret i boligindretning, madlavning og mode?

Hvis du vil bruge Pinterest til at finde inspiration inden for flere emner, kan du inddele din profil derefter – men det kommer jeg ind på senere. Lad os tage det ét skridt ad gangen.

Som med mange andre platforme på internettet, handler det om at finde den bedste måde til at finde hvad du søger efter, så hvordan gør du det på Pinterest?

Opret en profil – step by step

Registrering

Du registrerer dig enten med din email-adresse, Google-konto eller med Facebook, og så er du ellers i gang.

Pinterest forside
Foto: Pinterest

Gå på opdagelse

Nu har du officielt en Pinterest-konto, og så er det bare med at gå på opdagelse. 

Er du logget ind med Facebook, kan du finde dine venner og følge dem. Det gør du ved at gå op i søgefeltet og skrive deres navn. Klik på deres navn, så du kommer ind på deres profil, og i højre hjørne trykker du så følg. Du kan nu se hvad de gemmer af billeder.

Pinterest søgefelt
Foto: Pinterest

Hvis der er andre interessante mennesker som kan inspirere dig – kendisser, modeguruer osv. – så er det en god idé også at følge dem.

Vil du søge på specifikke emner, kan du i søgefeltet taste det søgeord ind du ønsker, eller kombinere flere ord for en mere præcis søgning. Det bedste resultat kommer gerne ved at bruge flere ord når du søger noget specifikt. Eksempelvis: “bryllup bordkort”.

Et lille tip: Brug gerne engelske ord, så er inspirationen langt større!

Det fedeste ved Pinterest?

Når du søger inspiration, så klik videre på de billeder du kan lide. Scroll så lidt ned ad siden. Her dukker der nye billeder op, som minder om det billede du lige klikkede på. 

På den måde ved Pinterest hvad du kan lide, og der kommer fremadrettet mere inspiration frem, som er mere specifikt efter det du søger. Og der er et hav af billeder som du hele tiden kan gå frem og tilbage i.

Pin interessante billeder

Når du så har fundet det billede der lige noget for dig, så skal det selvfølgelig gemmes. Det gør du ved at holde musen hen over billedet og klikke på gem. Så har du sat en nål i billedet på din tavle – ligesom du kan gøre derhjemme.  

Pinterest gem billede
Foto: Pinterest

Som nævnt tidligere kan du oprette forskellige opslagstavler indenfor forskellige emner. I dette tilfælde kan du oprette en tavle, du kan kalde den “bordkort” eller måske “bryllup”, og hver gang du finder noget indenfor den kategori du gerne vil gemme, kan du gemme det på den tavle.

På den måde bliver brylluppet langt mere overskueligt for dig selv, og så kan den endda deles med andre. Det er jo smart hvis din svigerinde, søster, mor eller din bryllupsarrangør skal vide hvordan du forestiller dig festen skal se ud. 

Du kan frit vælge hvorvidt dine tavler skal være private eller offentlige. Skal du bruge inspiration til din venindes 30-års? Så er det måske godt at gøre den hemmelig. Du vælger om tavlen skal være privat eller offentlig når du opretter den.

Vil du derimod gerne dele en tavle med din veninde, bryllupsarrangør eller en helt tredje, skal du holde musen hen over tavlen og trykke redigér. Nede i bunden kan du så tilføje hende som din samarbejdspartner. På den måde kan begge parter se og lægge billeder ind på tavlen.

Pinterest opslagstavle
Foto: Pinterest

Pinterest er på den måde også en platform, der gør det er nemt at dele inspiration specifikt med dem du ønsker. I dette tilfælde dine forskellige bryllupsleverandører. Det er bare at hive telefonen op, og vise dine idéer til bryllupskage, blomster, hvilken stil dine bryllupsbilleder skal være og meget mere.

Kan jeg gemme billeder fra nettet?

Du kan pinne på forskellige måder. Den måde jeg lige har nævnt med at trykke gem i højre hjørne kaldes at repinne, dvs. gemme det en anden person allerede har gemt – bare på din egen tavle.

Du kan også pinne, dvs. gemme noget helt nyt. Det kan du gøre ved at trykke på det “+” der er nede i højre hjørne, og installere programmet. Husk det altid kan fjernes igen.

På den måde kan du gemme billeder du finder på nettet. Ser du for eksempel et flot billede med borddækning på A Table Story’s hjemmeside, kan du enten trykke på det lille råde P, der nu er dukket op over din bogmærkelinje i højre side og gemme det på en tavle, eller du kan holde musen hen over billedet, trykke på den pil der kommer frem og dele via Pinterest. Du skal nu igen vælge en mappe at gemme i.

Pinterest gem billeder
Foto: Pinterest

Så hvordan bliver jeg superbruger?

Jeg har nu vist dig, hvordan du pinner billeder, følger dine venner og finder god inspiration, men hvis du gerne vil have andre til at se din profil, skal du lave lidt yderligere tilføjelser.

Først og fremmest skal du tilpasse dine opslagstavler. Det gør du ved at holde musen hen over og trykke redigér.

Her skal du:

  • Finde de perfekte forsidebillede
  • Vælge et passende og kort navn
  • Vælge en kategori

På den måde vil det også være nemmere for andre at navigere rundt i dine tavler, for at finde præcis det de søger.

Tilpas dine billeder på startsiden

Har du set et billede du er helt vild med, og gerne vil se flere af den slags, kan du ændre de billeder, der er på din startside ved at holde musen hen over det billede du kan lide og trykke “Mere”. Så ændres de omgivende billeder også.

Pinterest mere
Foto: Pinterest

Du er nu klar til at blive den bedste Pinterest-bruger i Danmark, og så er det bare igang med at lave tavler, pinne billeder og søge inspiration hos spændende mennesker.

God fornøjelse!

XO, Signe