Brud holder sin datter i hånden
Brud holder sin datter i hånden

Bryllupsarrangørens eget bryllup

Læs historien om mit eget dejlige bryllup. Det vil handle om tanker, budget, vores valg og en refleksion over de småting, som jeg ville ændre i dag.


8. juni 2018

Måske sidder I derude og tænker; Hvordan mon en bryllupsarrangør selv ville planlægge sit eget bryllup? Og til de nysgerrige, så har I netop muligheden for at læse med nu.

Faktisk så er min hemmelighed, at mit eget bryllup var det første bryllup, som jeg arrangerede, så jeg havde faktisk slet ingen erfaringer. Men det viste sig, at jeg var super kreativ og fuldstændig vild med bryllupper – jeg gik all-in på det meste, og det var et fantastisk bryllup.

Så efter mit eget bryllup, tænkte jeg, at dét måtte jeg gøre noget mere ved, og så jeg gik ad vejen som bryllupsarrangør. Og så er det nu, at jeg står her 4 år senere, og nu er I så heldige, at kunne høste al den erfaring, som jeg har gjort mig på bryllupper.

Jeg vil derfor nu fortælle om mit allerførste bryllup – mit eget dejlige bryllup. Det vil handle lidt om tanker og budget, om vores valg og så måske lidt refleksion over de småting, som jeg ville ændre i dag, hvis jeg var så heldig at skulle giftes igen – med den samme mand – vel at mærke 😉

Brudepar
Foto: Henriette Frausing

Fem hurtige om os og brylluppet

Dato for brylluppet: Den 17. maj 2014.

Civilstand: Efter 2 børn skulle vi giftes.

Alder: Kim 28 år, Maria 25 år.

Antal gæster: 125 gæster til kirke og reception. Efterfølgende 94 gæster til aftenfest. Samtlige 94 gæster overnattede og fik morgenmad dagen derpå.

Inviteret til: Et brag af en fest i Laden på Sonnerupgaard Gods.

For at få et hurtigt smugkig, så se med her:

Vores drømme for brylluppet

Alle brudepar gør sig mange tanker omkring deres bryllup. Det er deres livs største fest. Og vi gjorde os naturligvis også mange tanker og drømme.

Det skal ikke være en hemmelighed, at vi drømte stort. Og hvorfor ikke? Det var vores dag, og den skulle have fuld gas.

Allervigtigst for os var, at det skulle være en fantastisk dejlig fest med familie og alle vores venner. Vi ville invitere alle til overnatning på godset og morgenmad dagen derpå.

Kim drømte om bacon til dessert, om lækre cocktails og om god dansemusik. Men han drømte også om traditioner… om alt det der kendetegner et bryllup; det kirkelige, talerne og gæster i flot tøj.

Brudgom og bestman
Foto: Henriette Frausing
Brud
Foto: Henriette Frausing

Jeg drømte om alt det kreative, at gennemføre den rustikke ladestemning med et strejf af romantik. At der var tænkt på hver en detalje, at gæsterne ikke manglede noget.

Vi havde også nogle mere vilde drømme. Som en helikopter fra kirke til Sonnerupgaard og drømme om en kendt tv-kok, som vi var blevet ret vilde med.

Men, var det egentlig “bare cool”, eller var det virkelig noget for os alle de idéer? Det var en rigtig god process for os, at sortere lidt i vores ønsker og finde ud af, hvad der var vigtigt for os.

Måden vi sorterede i tingene på var, at vi tog kontakt til nogle af de leverandører som vi drømte om. Her fik vi en god snak og et tilbud. På baggrund af mavefornemmelsen tog vi de endelig beslutninger. Og det vil jeg sige til alle, tjek tingene ud, det er helt normalt at afsøge markedet. Det er store beslutninger, som skal tages.

Vi fik hverken en kendt kok eller en helikopter. Og heller ikke bacon til dessert. Men vi fik lige det, som vi inderst inde ønskede os.

Hvad fik vi? – Højdepunkter for dagen

Som skrevet, så fik vi alt, hvad vi drømte om. Alt det traditionelle, alle de personlige detaljer og de helt rigtige elementer til at gøre vores store dag til en sand kærlighedsfest.

Vi fik den smukkeste og mest personlige vielse i vores lokale kirke. Der var ikke et øje tørt og jeg er taknemlig for, at jeg valgte den lokale kirke fremfor en storslået kirke i nabobyen. Vores lille lokale kirke kan rumme ca 100 gæster. Med vores 125 gæster i kirken, så sad vi tæt, og det var så intimt og nærværende. Jeg ville ikke have gjort det anderledes.

Riskast ved kirken
Foto: Henriette Frausing

Transporten til og fra kirke var den smukkeste hvide karet med sorte friser-heste foran. Min far kørte med mig til kirken, og han har siden sagt, at dét øjeblik i hestevognen, det var helt magisk og meget rørende for en far.

Jeg selv var også helt solgt. Det her var min store drøm – lyden af hestehove, som stille og roligt nærmer sig kirken.

Efter vielsen steg vi som prinsen og prinsessen ind i kareten. Ja, det var faktisk helt eventyrligt. Vi drak champagne, alle naboerne stod ved vejen og vinkede til os. Vi følte os helt vigtige – det er man også i sin gode ret til den dag.

Hestevogn bryllup
Foto: Henriette Frausing
Karet til bryllup
Foto: Henriette Frausing

Undervejs skiftede vi fra hestevogn til en smart rød Ford Mustang. Bilen var den eneste ting, som jeg ikke havde planlagt eller vidste noget om. Det var en overraskelse fra min mand, som han havde fået til opgave (det var her helikopteren var i spil).

Ford Mustang bryllup
Foto: Henriette Frausing

Ved ankomst til Sonnerupgaard, fik vi et brag af et kanonslag til velkomst – ja så var festen ligesom skudt i gang.

Kanonskud
Foto: Henriette Frausing

Som billedet viser, så er kanonen ikke stor, men dét var lyden. Det er en af vores venner, som gør sig lidt i den slags, så vi spurgte, om han ikke havde lyst til at skyde lidt krudt af den dag.

Inden vi var ankommet til godset havde gæsterne forsynet sig med den dejligste tapas fra Poul, der ejer Skomagerkroen i dag. Hertil havde jeg valgt at servere en granatæblecider, som gik rent ind hos alle.

Bestman
Foto: Henriette Frausing

Da vi ankom fik vi en overlækker bryllupskage og Asti. Det var helt perfekt med noget sødt om eftermiddagen og jeg har siden anbefalet alle, at servere bryllupskagen på det tidspunkt.

Brudepar skærer bryllupskage for
Foto: Henriette Frausing
Bryllupskage hvid
Foto: Henriette Frausing
Bryllupskage
Foto: Henriette Frausing

Senere gik gæsterne på værelserne og vi fik taget billeder i den skønne natur omkring godset. Det var skønt med lidt tosomhed, og det er en perfekt måde at gøre det på, når gæsterne er beskæftiget med noget andet, såsom at skifte tøj til aftenfesten.

Bryllupsmiddagen bestod af 3 retter og den dejligste rødvin. Gæsterne roste maden og vinen til skyerne, og talte længe om det sidenhen. Maden er super vigtigt, det er samlingspunktet for danske bryllupper.

Bryllupsmiddag
Foto: Henriette Frausing

Under middagen spillede en pianist på et flygel. Det lød fantastisk, og en af mine musikinteresserede veninder spurgte, hvor jeg dog havde fundet ham? Han var virkelig dygtig og spillede normalt på det kongelige teater. Kontakten til ham havde jeg fået igennem bandet, som skulle spille senere.

Brudevalsen gik forrygende, hvis jeg selv skal sige det. Min mand er en ivrig danser, altså når lejligheden byder sig, så vi havde selvfølgelig øvet os og taget en enkel privattime hos en danselærer.

Natten var lang og vi fik den skønneste fest. Bandet spillede et par timer og dansegulvet var fyldt. Efter bandet gik en dj på, som spillede til sidste mand gik om kuld kl. 06.30.

Nogen fik en lille smule søvn, mens andre slet intet fik. Dagen derpå fik alle en skøn morgenmad, og der var tid til at åbne gaver. Det var virkelig en rar følelse, at kunne få talt med gæster dagen derpå, og samtidig takke for gaven. Det var dejligt, for man kan godt føle, at man ikke når hele vejen rundt på den store dag.

Manglede vi noget? Refleksion med tidens løb…

Det var en storslået fest – vi ville intet gøre om. Alt var lige os.

Men, hvis jeg virkelig skal finde én ting, jeg ville have gjort anderledes og vi virkelig skulle have haft spenderbukserne på, så ville jeg tilføje dagen endnu mere musik.

Jeg havde i tankerne, at jeg ville arrangere en overraskelse til min mand med en acapella sangerinde i kirken. En idé, som jeg nu ærgerlig over, at jeg ikke gjorde mere ved.

Derudover, så kunne det have været fantastisk, hvis der havde været en form for livemusik under receptionen. Bare lige for at sætte stemningen. Det var slet ikke noget vi overvejede inden brylluppet, og heller ej noget vi manglede på dagen. Men nu synes jeg, det kunne have været prikken over i’et.

Selve vejret kunne vi absolut ikke klage over. Der var regn i ugen op til. På selv bryllupsdagen var det strålende solskin og 20 grader – en lun majdag. Dagen efter regnede det igen.

Uden bryllupsbudget

Økonomi kan være et ømtåligt emne, men jeg vil gerne løfte sløret for vores.

Jeg vil gerne indrømme, at vi ikke lod os begrænse af et budget, men vi i stedet brugte vores sunde fornuft for økonomi. For hvad vidste vi om, hvad et bryllup koster?

Intet. Men vi vidste, hvad vi ville have.

Men jeg skal hilse og sige, at det er en større udskrivning at blive gift. Og så alligevel synes jeg ikke, vi kastede om os med pengene.

Men når man tæller alle små poster sammen, så brugte vi 185.000 kr. Faktisk, så havde vores bryllup en endnu større værdi, da vi var så privilegerede, at få noget foræret af gæsterne.

Dog vil jeg sige, at de fleste brudepar lægger et budget til start, og det vil jeg også klart anbefale folk at gøre. Hvis I, i øvrigt gerne vil have hjælp til dette, så kontakt mig endelig, jeg har en meget hjælpsom beskrivelse af de forskellige poster.

Når man drømmer om en populær dato, men skæbnen vil noget andet…

Drømmen var at blive gift på den populære dato 7-9-13.

Beslutningen om brylluppet faldt os helt naturligt. Det var ikke rigtig et spørgsmål, men mere en måde at fuldende vores lille familie på.

Brudepige
Foto: Henriette Frausing

Vi bookede lokalet 2,5 år før. Men frieri var der ikke noget af før min mand friede 1 år før – ikke særlig overraskende, dog meget romantisk på en ferie til Spanien. MEN dét var efter reglerne, som min mand var optaget af; så må man jo “kun” være forlovet 1 år før brylluppet skal stå. Så frieriet kom altså først efter alt det vigtige.

Det var en rigtig god start og vi sendte save-the-date-kort ud 10 måneder før cirka.

Men skæbnen ville, at jeg blev gravid med termin 2-9-13 (5 dage før ønskede bryllupsdato), så den gik ikke alligevel, og vi måtte sende endnu et save-the-date-kort ud.

Her måtte vi så skrive ud til alle gæsterne, at de måtte sætte kryds i kalenderen 17-5-2014 i stedet for, da vi var i lykkelige omstændigheder. Så langt, så godt og så lagde vi bryllupsplanlægningen lidt på hylden. Nu var det vigtigste vel på plads…?

Planlægningsprocessen

Ærligt, så var jeg ikke den hurtigste om at komme ud af starthullerne med selve planlægningen.

Tiden gik og jeg tænkte, jeg planlægger bryllup når jeg går på barsel. Det var sådan set også en en fin plan, jeg havde bare ikke forudset et kolikbarn og en ramt storesøster, som brækkede lårbenet. Det var en kaotisk tid og bryllupsplanlægning blev det slet ikke til.

Jeg orkede faktisk ikke.

Men alligevel fandt jeg – midt i kaos – tid til at tage på jagt efter brudekjolen til efterårsudsalg i Panayotis i Vejle. Det var lidt af et tilfælde, at jeg kom afsted til butikken. Men, skæbnen ville, at jeg her 6 måneder før brylluppet købte brudekjolen. En hurtig beslutning med en sulten baby på armen. I selskab af min søster, også med en baby på armen. Slet ikke det man forestiller sig, men det lykkedes og jeg var rigtig glad for kjolen.

Brudekjole
Foto: Henriette Frausing
Brudebuket
Foto: Henriette Frausing
Brudekjole
Foto: Henriette Frausing

5 måneder før brylluppet, da vi endelig var over alle skavanker i det lille hjem med en glad baby igen, en frisk storesøster og en veloverstået barnedåb, ja så vågnede jeg op!! Nu skulle der planlægges bryllup.

Vi tog på bryllupsmesse i København, hvor jeg fik en masse god inspiration. Her blev der bestilt en professionel bar.

Herefter åbnede sig en verden på Pinterest, hvor jeg levede dag og nat for at se på alle de smukke idéer. Jeg begyndte at drømme om det om natten og jeg var helt rundforvirret af alle mine kreative idéer.

På endnu en festmesse på Sonnerupgaard, gik det op for mig, at jeg selvfølgelig skulle benytte mig af de lokale leverandører. Hvorfor ikke støtte op om lokalsamfundet? De kan deres kram og dét vil jeg ha’. Så her bestilte vi det meste; blomster, bryllupskage, mad, musik.

Hurtigt begyndte brylluppet at forme sig. Mandens tøj blev syet ved Karim design og ringene blev købt på en ferie til Israel.

Det eneste, som jeg ikke var særlig optaget af, det var en bryllupsfotograf.
Og ved I hvad?

Det forstår jeg simpelthen ikke i dag! I dag synes jeg det er noget af det mest vigtige!

Det er vigtigt, fordi man bruger så mega mange penge på en smuk og fantastisk dag, og det skal sandelig også dokumenteres. Men dengang synes jeg +15.000 kr var mange penge på en rigtig bryllupsfotograf.

Mine kreative projekter

Brylluppet blev det vendepunkt i mit liv, hvor jeg virkelig fandt ud af, at jeg har sans for detaljer. Jeg blevet grebet af stemningen og gennemførte en rød tråd gennem brylluppet.

2 tråde.

Den ene tråd var selve den gennemførte stil. Jeg elsker blonder og tilførte blonder hvor jeg kunne. I lokalet, på bordene, på blomsterne, på invitationer, takkekort, bordnummerkort, lysestager, vaser, menukort, kagen, kjolen. Derudover mixede jeg det med et rustikt touch i form af hessian og groft papir.

Bryllupskage
Foto: Henriette Frausing
Borddækning til bryllup
Foto: Henriette Frausing
Bryllupsdetaljer
Foto: Henriette Frausing

Den anden tråd var, at der var tænkt på det hele. Bl.a. tømmermændsposer på værelser, gave til en fødselar og barselsgaver til to nybagte/ kommende mødre. Der var personalemad og slik til personalet. Og der var specielle drikkevarer til de gravide. Jo, det er de små ting der tæller.

Et bevidst fravalg

Her vil jeg gerne lige komme med en lille opfordring.

Alle taler om morgengaver, hvad skal man give? Men hvorfor egentlig give noget?

Vi havde aftalt ikke at give hinanden gaver, fordi vi synes, at kærligheden og festen var en gave i sig selv.

Det var en god beslutning, som jeg gerne vil give videre.

Brudepar
Foto: Henriette Frausing

Tak for en tur down memory lane – jeg håber jeg har inspireret jer til at få det drømmebryllup, som I selv er i gang med at planlægge.

I god tid eller ej – frygt ikke.

Love, Maria.