Dåbskjole
Dåbskjole

Føljeton (2): Lauras dåbsfest

Drømmen om en dejlig og lyserød dåbsfest for min datter gik i opfyldelse den første søndag i det nye år. Jeg har glædet mig som et lille barn til at vise jer de lækre detaljerede billeder, så her kommer de. En barnedåb er en stor begivenhed for mig.  Denne dag har en helt speciel betydning for […]


28. januar 2018

Drømmen om en dejlig og lyserød dåbsfest for min datter gik i opfyldelse den første søndag i det nye år. Jeg har glædet mig som et lille barn til at vise jer de lækre detaljerede billeder, så her kommer de.

En barnedåb er en stor begivenhed for mig.  Denne dag har en helt speciel betydning for min lille familie og det valg, at vi lader vores børn blive døbt.

Dagen forløb sådan, at vi var i kirke kl. 10.30. “Vores kirke” ligger næsten i baghaven, jeg kender præsten personligt og dét, gør det bare meget specielt og betydningsfuldt. Kirken har dannet ramme for alle vores vigtigste begivenheder i vores lille familie – det var her vi blev viet i 2014 og alle vores 3 børn er nu døbt her. Præsten formår at gøre det hyggelig og man føler sig virkelig hjemme. Med 74 gæster var den lille kirke fuld.

Dåbsfest
Foto: Unni Foto

Fuldt hus i Hovedbygningen

Efter gudstjenesten tog fotografen nogle billeder i kirken og vi ankom til godset kl. 12.00. I ankomststuen stod en velkomstdrink klar – en lyserød rosé. På bordet stod også den fineste dåbskage til beundring, så kunne gæsterne få et lille smugkig på, hvad de skulle glæde sig til senere.

Velkomstdrink
Foto: Unni Foto

Der var fuldt hus i Hovedbygningen, hvor vi var 58 voksne og 16 børn. Vejret var fantastisk, og det var en rigtig smuk frostdag med høj sol. Hovedbygningen har en så hyggelig en atmosfære og med ild i pejsen – ja så er det bare prikken over i’et.

Festlokale med sjæl
Foto: Unni Foto

En god frokost

I spisesalen fordelte vi os ved 9 runde borde.
Bordene var uden pynt – hvilket slet ikke ligner mig – men det var der en særlig grund til: maden skulle være i fokus.

Borddækning
Foto: Unni Foto

Vi fik den dejligste frokost serveret på shareplates. Shareplates er blevet meget populært, og jeg er også blevet ret vild med konceptet. Dog fylder fadene så meget, at bordpynten må undværes. Så blomsterne blev sat i vinduerne i stedet.

Menuen bestod af 8 små forretter, som kom ind ad to omgange. Efterfulgt af forretten (hvor de fleste vidst allerede var mætte) fik vi en skøn hovedret. Den skønne menu blevet serveret af Durlevs Gourmæt – det er virkelig anbefalelsesværdigt:

Forretter
Fermenteret æggeblomme – rogn – karse – løgspirer – løgaske
Grillet grønne asparges med små rejer – dijonaise – urt
Tun – tomat – baba ganoush – spansk kørvel
Lakseriliette af røget og dampet laks
Charcuteri bestående af 3 slags pølse – tapanade – pesto – aioli – surt
Rygeost fra klokke – rørt smør
Stenovnsbagt brød i olivenolie – parmesan – rosmarin – sprød wonton – friteret wraps

Hovedret
Kæber fra gris a la saltimbocca – sprød pancetta – marsalasauce – salvie
Skiver af oksesteg fra sous vide – grillet grønt – padron – små karotter
Kartofler i ”jord” serveret fra pose

Menukort
Foto: Unni Foto

Børnenes egen fest

Børnene sad ved et langbord i pejsestuen. Her havde jeg pyntet med balloner på stolene og dækket op med bl.a. “mason jars” med flotte sugerør. Det fungerede rigtig godt med et børnebord, og jeg er sikker på, at de havde deres egen lille fest. I herreværelset havde jeg lavet legerum med legetøj for enhver smag. Her var plads til alle.

Barnedåb
Foto: Unni Foto
Barnedåb
Foto: Unni Foto
Barnedåbsfest
Foto: Unni Foto

Dåbskagen

Eller skal vi kalde den for en bryllupskage forklædt i prinsessetema? Jeg var ihvertfald meget begejstret for mesterværket lavet af min dygtige konditor Kjærs Kager.

Dåbskage
Foto: Unni Foto

Lige så smuk som den ser ud – lige så lækkert smagte den. Og der må jeg bare takke Konditor Trine endnu en gang – det kan hun bare dét der. Kagen bestod af ristet mandelbund, browniebund, jordbær/rabarber mousse og nougatcreme. Overtrukket med marcipan, nederste lag var overtrukket med smørcreme. Kagen var i 4 etager og lavet til 70 personer.

Dåbskage
Foto: Unni Foto

Ud fra inspiration fundet på Pinterest, har jeg selv designet kagen, hvor Trine har lyttet til alle mine ønsker og lavet den præcis, som jeg ønskede. Trine er meget grundig i sit arbejde og sendte mig i dagene op til, billeder af marcipan i de forskellige farver af lyserøde nuancer. Hun skulle være sikker på, at det var, som jeg ønskede.

Lyserøde detaljer

Det er vidst tydeligt, at jeg er gået all in på de lyserøde farver – det var jo en pige dåbsfest – så hvorfor ikke? Lyserød i samspil med guld er en skøn kombination, som jeg er ret vild med. De lyserøde blomster fik et drys guldglimmer, og kagen blev pyntet med detaljer i guldfarver.

Til en barnedåb synes jeg balloner er et rigtig godt bud på at give festlokalet den rette stemning. Derfor havde jeg pyntet op med både store og små balloner. De store balloner hedder kæmpeballoner og kan bl.a. købes hos Ctiparty.

Dåbskjole
Foto: Unni Foto
Barnedåbsfest
Foto: Unni Foto
Bryllupskage
Foto: Unni Foto

Dåbskjolen

Her til sidst, vil jeg gerne fortælle lidt om den smukke dåbskjole, som er et stykke historie. Det er en gammel familiekjole fra min familie. Min far er den første der er blevet døbt i kjolen i 1956. Herefter er rigtig mange navne blevet broderet på kjolen.

Da min førstefødte blev døbt i 2012 fik jeg overdraget kjolen fra min farmor. Hun bad mig passe på kjolen og føre kjolen videre i familien. Det er mig en ære, at have ansvaret for så smuk en kjole.

Dåbskjole
Foto: Unni Foto

Billederne fra Lauras dåbsfest er taget af Unni Foto, som er en af mine fortrukne lokale fotografer. Jeg elsker smukke billeder fra en minderig dag og jeg håber, I har nydt dem lige så meget som jeg.

Love, Maria.