Brudekjole med blondedetaljer og åben ryg
Brudekjole med blondedetaljer og åben ryg

Jagten på drømmekjolen: Find din ideelle brudekjole

Du når lige at høre ordet “brudekjole”, og så er du allerede i vildrede. Hvilken stil du skal vælge? Hvor du skal lede? Og hvad den må koste? Spørgsmålene giver ekko i dine tanker, og det hele virker totalt uoverskueligt. Tag en dyb indånding og læs med her. Jeg giver dig gode råd til, hvordan du finder den helt rigtige kjole og samtidig får nydt brudekjoledagen med dine nærmeste.


15. maj 2019

Udbuddet af brudekjoler af enormt. Der findes et væld af forskellige stilarter, når det drejer sig om den hvide kjole. Nogle kjoler har endda tilpasset sig tiderne så meget, at man kan bestille dem i alverdens farver. Der er altså rigtig, rigtig meget at vælge mellem.

Se bare denne smukke brud, der bærer en noget utraditionel kjole i rosa.

rosa brudekjole
Foto fra Shutterstock

De mange muligheder gør det absolut ikke nemmere at bestemme sig. Og det kan let virke overvældende for en i forvejen spændt og måske stresset brud. Jeg forstår i hvert fald godt, hvis du er smule stilforvirret over de mange valgmuligheder.

Jeg er selv en ung pige på 24 år uden gifteplaner inden for den nærmeste fremtid. Men som Marias praktikant har jeg været i løbende dialog med en række brude. De har delt ud af deres erfaringer om deres brudekjoler, og det har gjort mig nysgerrig og afklaret på samme tid.

Så jeg er allerede helt sikker på, hvilken kjole jeg ender med at vælge, når min store dag nærmer sig – det bliver den klassiske hvide askepotkjole.

brudekjole
Foto fra Shutterstock

Men hvordan finder vi din drømmekjole? Her er mine bedste råd.

Forberedelse er nøglen til succes

Det første skridt på vejen til den rette brudekjole er uden tvivl forberedelsen. Undersøg de mange muligheder forinden.

  • Hvilke butikker er tilgængelige for dig?
  • Skal du booke tid i butikken i forvejen?
  • Hvordan tænker du, din kjole skal se ud?
  • Og hvad ligger dit budget på?
Forberede din søgen efter brudekjolen
Foto fra Shutterstock

Vær åben for nye idéer undervejs i din søgen. Følg din mavefornemmelse, men lad være med at låse dig fast på én bestemt stil, inden I tager ud og prøver kjoler.

Gør du det, kan du komme til at fravælge drømmekjolen, fordi den ikke lignede alle de andre, du havde liket på Instagram. Nogle brudekjoler skal bare prøves på, inden de kommer til deres ret. Prøv så vidt muligt at bevare et åbent sind, når det kommer til at prøve brudekjoler.

De ansatte i butikkerne er der for at hjælpe dig. De er eksperterne, og de kan virkelig deres stof. Brug deres input. Jeg vil lige indskyde, at jeg gennem dialog med en række brude har erfaret, at ansatte i visse brudekjolebutikker bliver aflønnet efter prisen på den kjole, de sælger dig. Så sørg for at holde fast i dit budget. Mærk endelig efter en ekstra gang, inden du afgiver dit ”say yes to the dress”.

brudekjole
Foto fra Shutterstock

Gør brug af dine nærmeste

Din mor, svigermor og flere af dine andre familiemedlemmer har med garanti stået i samme situation, som du gør lige nu – ellevild efter at finde den perfekte kjole, men samtidig hamrende nervøs for at træffe det forkerte valg.

Del dine frustrationer med dem du stoler allermest på, og lad dem lytte til dig. De skal nok stå klar med et godt råd og en hjælpende hånd (eller en grædende skulder, hvis det hele bliver for meget).

Du vil garanteret også erfare, at du langt fra er den første brud i verdenshistorien, der gennemgår et væld af modstridende følelser. Så sørg for, at gør brug af dem, du stoler på – så er du i de bedste hænder

Brudekjole
Foto fra Shutterstock

Allier dig med et stærkt squad

Når du er kommet så langt i processen, at du skal ud og prøve kjoler, er det altafgørende, at du vælger dit squad med omhu. Husk, at det er DIG, det drejer sig om. Det er derfor helt og aldeles op til dig, hvem du ønsker skal med ud og prøve kjoler.

For de fleste vil det nok være naturligt at tage sin mor med. Rigtig fint! Inviter også et par veninder/brudepiger, som du måske deler samme smag med. Så får I en hyggelig tøsedag samtidig med, at mor får lov at opleve et stort øjeblik med sin lille pige, der efterhånden ikke er så lille mere.

Brudekjole
Foto fra Shutterstock

Det var alt for mig – jeg håber, at du kan bruge nogle af mine råd, og at du føler dig lidt bedre klædt på i jagten på din drømmekjole.

Hvis jeg har vakt din interesse for brudekjoler, så kan du godt glæde dig til mit næste blogindlæg, hvor jeg fortsætter snakken om den hvide kjole.

Love, Stine.