Sonnerupgaard Gods logo
Hotelophold
Download katalog
MENU

Fem grunde til at tage på kursusophold

Når det kommer til kursusophold, så tænker nogle af os: “Åh nej, tillidsøvelser og ‘motiverende’ taler”. Om man er en virksomhed på fem eller 500 personer, så er der mange gevinster ved et kursusophold. Det kan være med til at komme ned i tempo og give noget ny energi til teamet, det kan være med til at […]


18. november 2016

Når det kommer til kursusophold, så tænker nogle af os: “Åh nej, tillidsøvelser og ‘motiverende’ taler”. Om man er en virksomhed på fem eller 500 personer, så er der mange gevinster ved et kursusophold. Det kan være med til at komme ned i tempo og give noget ny energi til teamet, det kan være med til at fremhæve samarbejde på tværs af afdelinger, og styrke de interne bånd.

Flere af os kan nok nikke genkendende til følelsen af at “tingene ikke går stærkt nok”, og “lad os nu bare komme ud over stepperne” – det er bare ikke nødvendigvis det et kursusophold skal handle om. Hele meningen er netop at komme væk fra den daglige trædemølle, tage en lille pause og komme væk fra følelsen af at jonglere otte bolde og slukke ildebrand til højre og venstre.

En rigtig god gevinst ved at tage på kursusophold er netop dét, at man kommer væk – man har nemmere ved at se på virksomheden udefra, og har plads til rent faktisk at evaluere hvad virksomheden og teamet har brug for i stedet for at være fanget i “eksekver, eksekver, eksekver”-mentaliteten. Der er plads til reel reflektion over hvad der skaber værdi.

Her er fem grunde til at tage på kursusophold:
1. Det skaber interaktion
En af de helt store gevinster ved et kursusophold, er at det styrker virksomhedens teams. Selvom folk har arbejdet sammen i længere tid, så er det ikke noget som det at komme ud i solen, at komme væk, der skaber bånd i teamet. Folk bliver mere sig selv, når det daglige pres bliver fjernet. Under et ophold er folk lige, hierakier bliver glemt, og der bliver åbnet op for at skabe bedre forbindelser på tværs af lag of afdelinger. Folk føler sig vigtigere, og føler at de kan byde ind med deres tanker.

2. Belønninger og gode nyheder kan leveres i uformelle rammer
Man har folks fulde opmærksomhed, når man er på kursusophold. Man kan levere uformelle nyheder som nye tiltag, der kommer medarbejderne til gode, og dermed give dem en positiv overraskelse. Det er også meget nemmere for ledelsen at vise og fortælle medarbejderne, at man sætter pris på deres indsats.

 3.  Det styrker målopfyldelse og udvikling
Når folk er mere sig selv i kombination med den bonding der opstår på et kursusophold, begynder folk helt naturligt at arbejde i samme retning og mod de samme mål. Det sker fordi der efter opholdet er afsluttet, er opstået mere personlige bånd i stedet for at båndet bare er ‘business’. Det er med til at skabe en arbejdsplads, hvor folk arbejder bedre sammen fordi de kender og (forhåbentligvis) kan lide hinanden, i stedet for at de arbejder sammen fordi de skal. De uformelle rammer gør også at der er plads til, at medarbejdernes gode idéer bliver luftet, så der bliver åbnet op for udvikling.

4. Det ryster de ‘nye’ sammen med de ‘gamle’
Det er uvurderligt for ledelsen og HR-ledere, at se hvordan de nye forstår at blande sig med de gamle. Når folk er sig selv, så er det nemmere at opspore om nye ansatte passer ind i virksomhedskulturen. Det giver en god pejling om hvorvidt det er muligt at ryste de nye sammen med de gamle, og hvis det er, så er kursusopholdet med til at gøre netop dét.

5. Det styrker de ansattes kompetencer
Udover teambuilding så er der også mulighed for at udvide de ansattes kompetencer. Man har deres fulde opmærksomhed – der er rig mulighed for at diskutere det lærte, og sætte det i perspektiv til teamet og virksomheden, så man sammen kan indarbejde det lærte, og bruge det når man kommer hjem igen.

Artiklen er inspireret af:
What are the various benefits of corporate retreats

Relaterede indlæg

Beklager, men vi kan ikke finde nogle relaterede indlæg.

Download vores Møde&Konference-katalog

Download katalog

Julie Ferm

Kursuskoordinator

Telefon: 46 40 95 31
E-mail: jf@sonnerupgaard.dk

Julie er vores kursuskoordinator, og står for alt der har med Kursus&Konference at gøre. Ring eller skriv til Julie, hvis du har nogle spørgsmål til kursus- og konferenceafholdelse, og hvis du gerne vil ud på en rundvisning eller have et tilbud kursus, møde eller konference.

”Jeg er uddannet administrationsøkonom, og har arbejdet på godset i 4 år. Jeg elsker at hjælpe til i planlægningen af kurserne og konference på godset, og giver med glæde et godt råd eller to med på vejen.”

Læs mere om kursuscenteret her

Få overblikket med det samme

Download vores katalog og få overblik over vores udlejningsmuligheder, samt priser på lokaleleje og værelsespakker.

Download Bryllup&Fest-katalog
Download Bryllup&Fest-katalog

Kan du lide hvad du læser?

Få bryllupsreportager, gode tips og tricks til DIY og meget mere. Vi sender ca. 1 gang om ugen.

Abonnér på Bryllupsbloggen

Kan du lide hvad du læser?

Få gode tips til afholdelse af møder, planlægning, teambuilding og en masse inspiration. Vi sender ca. 2 gange om måneden.

Abonnér på Kursusbloggen