Mand med fuldskæg laver mad over bål
Mand med fuldskæg laver mad over bål

Madfællesskaberne: Workshops og nærvær på landet

Madfællesskaberne er et projekt, hvor unge fra hele landet knytter bånd over madlavning. Hvert arrangement foregår et nyt sted, hvor rammerne skiller sig ud fra hverdagen. Og denne gang skulle det foregå på Sonnerupgaard Gods.

Udfordring

Mere end 150 gæster skulle samles til oplæg og frokost. Der var planlagt mange små, valgfri workshops, som gæsterne skulle kunne gå til og fra på dagen. Derfor skulle de bruge rigtig meget plads – inde og ude, stort og småt.

Der var stor forskel på de mange indslag, og hvert rum skulle passe til noget forskelligt: Yoga, film, mad over bål, mini-oplæg, dans, sang, spil, kagebagning og meget mere.

Planlæggerne ville gerne overnatte, og det skulle de andre gæster også have mulighed for.

Indsigt

Det er dyrt at have bil – også for unge mennesker. Heldigvis er der kun 2 km. til den nærmeste togstation, og godset har egen traktor med ladvogn – den er ret hyggelig måde at ankomme på.

En hel dag med workshops betyder, at man skal have mange remedier med. Det tager meget baggageplads – især, hvis man vil lave actionprægede aktiviteter.

Løsning

Vi tog stort set hele godset i brug.

  • Laden: Velkomst, oplæg, fællesdans, fællessang, DJ, fest og bar.
  • Hestestalden: Yoga, kagebagning og “Madkunstens takt og tone”
  • Kavalerfløjen: “Madambassadørernes Madborgerskab”
  • Høloftet: Madguidernes film
  • Dueslaget: Spil om maden
  • Voldgraven: Mad på bål
  • Skoven: “Mad på pil” – bueskydning med compoundbuer
    – organiseret af vores in-house teambuildingbureau TEAK Gruppen.

Godsets traktorvogn kørte til og fra togstationen i morgentimerne.

Vi redte op til alle de overnattende gæster.

Vi tog os af de primære måltider, så gæsterne bedre kunne socialisere over det kreative.

Programmet