Kolleger på Sonnerupgaard Gods med meetovation certificering
Kolleger på Sonnerupgaard Gods med meetovation certificering

Vi opruster med Meetovation for at styrke dit møde hos os

Hvad er vigtigt for dit møde? Hvad skal det gøre for deltagerne? Og hvad vil du gerne have ud af det? Den slags spørgsmål kommer du til at høre mange af, når du vil holde møde på Sonnerupgaard Gods i fremtiden – vi er blevet certificerede meetovators, og nu vil vi så småt til at blande os i dit møde. Vi vil hjælpe dig med, hvordan du får det bedste ud af dit møde hos os, så du er garanteret en succesoplevelse.


31. oktober 2019

Nu skal det handle om, hvad du vil få ud af mødet. Vi vil gå i dialog med dig, når du planlægger mødet hos os, så vi kan forstå dit mødeformål. Når vi ved det, kan vi finde det helt rigtige lokale, den helt rigtige mad og de helt rigtige aktiviteter. Og når alt passer til dit mødeformål, får du succes med dit møde. Dine deltagere bliver glade, dine chefer bliver tilfredse, og du kan være stolt over dit gode arbejde – det er vores mål.

Hvad er Meetovation?

Du ved det måske ikke, men Danmark er faktisk kendt internationalt i mødebranchen for at opfinde et innovativt mødedesign – Meetovation. Det danske mødekoncept blev startet engang i 2006. Det handlede om at gentænke og optimere den måde, man holder møder på (og selvfølgelig få flere udenlandske mødedeltagere til Danmark).

Den første udgave af Meetovation handlede om 5 ting:

 • Return on investment: Mødet skal sætte mål og følge dem, så du kan måle udbyttet i kroner og ører.
 • Active involvement: Deltagerne skal deltage aktivt i mødet i stedet for at sidde passivt til.
 • Creative setup: Slut med 4 hvide vægge og en tavle. Mødet skal have et fysisk setup, der passer til mødeformålet.
 • Local inspiration: Der skal være noget lokalt indhold i mødet, så man kan adskille det fra alle mulige andre møder, og så man bedre kan huske det.
 • Responsible thinking: Mødet skal have en grøn og bæredygtig tilgang (sejt, at de allerede tænkte det i 2006. Sådan, Danmark!)

Der er en håndfuld personer, som er certificerede til at undervise i Meetovation. Jeg kender selv nogle stykker – Karin Krogh, Peter Bøndergaard, Lars Hajslund og Sten Møller. Og jeg ved, at der er flere derude. De har selvfølgelig også hver sin tilgang til Meetovation, og nu findes der Meetovation 2.0, 3.0, 4.0 og så videre.

Så hvad er forskellen på de forskellige versioner?

Der må jeg være dig et svar skyldig. Jeg ved det faktisk ikke. Men jeg ved, at alle de nyere versioner af Meetovation har de 5 elementer fra den originale udgave, men også:

 • 360 graders rådgivning: At man planlægger mødet i kontekst til virksomhedens strategi
 • Medejerskab: At man tør blande sig i mødet og udfordre formålet
 • Videndeling: At man inddrager ny viden om at arbejde med adfærd
 • Skræddersy mødet: At man finder indhold, der passer til mødeformålet
 • Ansvar: At man tager ansvar for klima og miljø

Hvad har vi lært?

Steen Møller var formand for styregruppen, der udviklede Meetovation 3.0. Og det er ham, der har undervist os her på Sonnerupgaard Gods.

Vi har lært en hel del om, hvordan vi kan gøre dit møde hos os endnu bedre. Vi har lært at spørge ind til dit mødeformål og turde udfordre det. Vi har lært om, hvad der påvirker dine mødedeltageres adfærd. Vi har lært om return on investment, videndeling, lokal historie, bæredygtighed, tidens trends, og hvordan vi selv passer ind i alt det.

Det er en stor mundfuld. Det er spændende, men det er også meget nyt for os at tænke på den her måde. Vi begyndte med aftenkurser tilbage i august, og vi fik vores diplom d. 23. oktober. Nu forstår vi Meetovation, vi kan finde ud af at bruge det, og nu er vi i fuld gang med at gøre det til en del af vores rutine. Det varer nok noget tid før vi tør blande os fuldstændig i alt om dit møde, men vi bevæger os hurtigt derhen.

Det er nok lidt som at tage kørekort.

Vi har lige bestået prøven – nu skal vi lige blive komfortable med at køre bil. Men vi er bidt af at køre, og vi gør det hele tiden. Så det varer ikke længe, før vi bliver nogle dygtige, selvsikre chauffører – og vi vil meget gerne give dig et lift.

Vil du køre med os?

Vi glæder os i hvert fald helt vildt meget til at løfte kvaliteten af dit møde hos os med Meetovation!

Du kan få alle vores bedste fif!

Meetovation er så godt, at alle i mødebranchen burde kende det. Derfor deler jeg vores nye viden med dig. Jeg er allerede i fuld gang her på bloggen med at skrive om, hvordan du kan bruge de grundlæggende elementer i Meetovation i din mødeplanlægning. Jeg starter med at fortælle om, hvordan du tilgår din opgave med at planlægge møder.

Du lærer:

 • At blande dig i mødeformålet
 • At stille de rigtige spørgsmål
 • At finde enighed om mødeformålet, før du leder efter et kursuscenter

Og du får glade deltagere, tilfredse mødeejere og succes med dit arbejde.

Lad os tyvstarte lidt. Du kan allerede begynde at bruge Meetovation i din mødeplanlægning, hvis du tænker over det her spørgsmål:

Hvad skal I få ud af det næste møde, du skal planlægge?