Madlavningskursus på Sonnerupgaard Gods

Få en sjov oplevelse, styrk jeres sammenhold og skab noget sammen på en anderledes måde.

Kan du samarbejde med dine kolleger i et køkken?

Glem mødelokalet for en stund og saml afdelingen om råvarer, spændende smage og godt humør. På Sonnerupgaard Gods bliver dine kolleger til kokketeams, og opgaven er enkel: Skab jeres eget måltid – sammen.
Undervejs vil I måske opdage nye sider af hinanden, få aha-oplevelser i køkkenet og et anderledes indblik i jeres samarbejde i teamet.

Derfor er det en god idé at være med til at skabe jeres eget måltid

○ I arbejder sammen på tværs af vante relationer – og får nye, stærke forbindelser.

○ Alle kan være med, uanset niveau; opgaver og tempo tilpasses.

○ I lærer nyt om råvarer, smage og teknikker – og udvider jeres madhorisont.

○ I skaber og præsenterer jeres egen ret, og nyder den i fællesskab bagefter.

Madlavningskursus med plads til alle
- også når I er mange

Vi afholder vores madlavningskurser i et af Godsets køkkener, der matcher jeres gruppestørrelse, og udvider med tilstødende lokaler efter behov. Hvis I kommer en stor virksomhed, kan vi ligeledes tage vores største lokaler i brug med plads til flere hundrede deltagere.

Om sommeren kan vi ligeledes rykke udenfor med grillstationer til både små og store hold. Typisk arbejder vi i 4–8 hold, men vi kan tilpasse formatet til jeres ønsker uden problemer.

To mænd laver mad i et køkken på kokkeskole på Sonnerupgaard Gods

Sådan ser et typisk kokkeskole-forløb ud

Når I deltager i et madlavningskursus hos os, vil I ofte gå igennem følgende trin.
Velkomst og rammesætninge
Birgitte, vores underviser, introducerer dagens tema, råvarer og forløb.

Hold dannes
Vi anbefaler som regel, at I danner hold på tværs af jeres vante kolleger, så I prøver kræfter med nye makkerskaber.

Opskrifter + instruktioner
Hvert hold får opskrifter, fakta-ark (fx små ernærings-tips og -overraskelser) og instruktioner.

Maden laves
I laver maden med sparring og tips undervejs, fra vores underviser.

Præsentation
Hvert hold præsenterer sin ret (gerne med fun-facts og lærerige pointer).

Fælles måltid
I nyder jeres egne madkreationer og får en fælles gastronomisk oplevelse, som I kan reflektere mere over, næste gang I spiser frokost i virksomhedens kantine.

Fra idé til menu – skræddersyet til jer

Ingen afdelinger er ens, og det er jeres madkursus hos os heller ikke. Vi designer koncept, menu og aktivitet efter jeres behov og tager hensyn til eksempelvis:

Antal deltagere
Alt fra små teams til flere hundrede deltagere.

Smag og præferencer
Fx fokus på kød eller mere grønt, varme og/eller kolde retter.

○ Resten af jeres program på Godset
Kurset kan kobles med møder, aktiviteter eller ophold over flere dage.

Vi tager aktivt stilling til din virksomhed og jeres mål – præcis som vi gør i planlægningen af alle arrangementer på Sonnerupgaard Gods.

Birgitte, kokkeskole, madlavningskursus

Sæsonens råvarer og små overraskelser

I vores madlavningskursus arbejder vi med gode, lokale råvarer, gerne kombineret med nye teknikker eller uventede sammensætninger - og selvfølgelig lavet fra bunden.

Eksempler på fokus i tidligere afholdte madlavningskurser:

  • Hvert hold skaber forskellige specialiteter, der samles til ét stort tapasbord.
  • Fasan fra Godsets egne arealer med jordskokker og rødvinssovs.
  • Sommer: naturen som tema – finde, plukke, sanke ingredienser i Godsets naturområder og brug dem i retterne.
  • Aha-retter, der snyder sanserne: Fx is lavet på kikærter eller “hønsesalat uden høns” med hestebønner.

Vi er altid på udkig efter opskrifter, der vækker nysgerrighed og som kan bruges i vores kokkeskole.

Mød Birgitte – køkkenets kapelmester

Birgitte er tidligere Godsfrue på Sonnerupgaard og har formet Godset, som det opleves i dag, indtil hun i 2015 solgte stedet til sin ene søn, Anders. Hun driver nu vores kokkeskole og laver opskrifter og mad helt i Godsets ånd. Birgittes passion er at bruge de råvarer, vi har i Danmark og gerne fra den lokale natur – men brugt på nye måder, der kan give deltagerne nogle anderledes madoplevelser og noget ny viden med fra vores madkursus.

Birgitte er opvokset på en stor gård med folk på kost og logi, og har årelang erfaring med at styre både små og store grupper til madlavningskurser. Når Birgitte underviser, er det med overblik, varme og glimt i øjet, og det er ikke sjældent at dagen slutter med en stor klapsalve til Birgitte fra deltagerne.

Derudover er Birgitte velberejst, og køber altid krydderier og særlige ingredienser med hjem fra hele verden. Hun er ikke bleg for at spørge om madlavningstips fra lokale køkkener, så hun har gode mad-fifs med hjem til familien og kokkeskolen på Sonnerupgaard Gods

Er I klar til at røre i gryden sammen?

Hvis du vil vide mere om et madlavningskursus på Sonnerupgaard Gods, så fortæl os: Hvor mange I er, hvad I drømmer om at få ud af dagen, og hvordan kurset passer ind i jeres øvrige program på Sonnerupgaard. Så skræddersyr vi en oplevelse, der rammer jeres mål – og bliver husket længe efter den sidste bid.

Kontakt Sonnerupgaard Gods for at høre mere eller booke jeres madlavningskursus. Vi glæder os til at lave mad sammen med jer.

Teambuilding & madlavning

At lave mad sammen kan ligeledes fungere som Gastronomisk teambuilding, hvor man kan nedbryde kontorets hierarki og blot koncentrere sig om at nå i mål med den fælles opgave: At komme igennem holdets opskrift.

At få et godt resultat til et madlavningskursus med teambuilding kan eksempelvis hjælpes på vej af opgaver, der kræver koordination på tværs af hold, fælles beslutninger under tidspres eller bytteøvelser, hvor råvarer og roller pludselig skifter hænder.

Ønsker I kokkeskole teambuilding med mere fokus på læring og faglig nysgerrighed, kan vi designe ekstra indslag om ernæring, teknikker eller råvarekendskab. Det kan eksempelvis være, at et hold producerer fermenterede mirabeller plukket i Godsets have, som alle deltagere får et glas af med hjem.

I kan også vælge at kombinere vores madkursus med mere traditionelle teambuildingaktiviteter på Godset faciliteret af certificerede instruktører.

Læs mere

Mand skærer helstegt pattegris
Helstegt pattegris

Et middagsalternativ, som altid er en fest. Et hit til sommerfester og firmafester.

Læs mere om "Helstegt pattegris"

Lækker anretning af rodfrugter på sort keramik
Degustation middag

En kulinarisk fællesoplevelse med fokus på de fem grundsmage.

Læs mere om "Degustation middag"

Teambuilding på aktivitetsloftet med øvelsen den rullende labyrint
Teambuilding

Den innovative teambuildingportefølje, der løfter dit mødeudbytte til nye højder.

Læs mere om "Teambuilding"

Julie Ferm
Kursuskoordinator
Koordinatoren Julie

Kontakt / Book møde

Klar til at forespørge?

Kontakt os og fortæl os om dit møde, kursus eller konference, så hjælper en af vores rådgivere dig på vej. Du kan også booke online ved at klikke på "Book møde".

Skriv til os Beregn din pris

Telefonerne åbner igen på mandag kl. 8.
I mellemtiden kan du skrive til os her.