Borddækning bryllup med blomster, levende lys og hørservietter
Borddækning bryllup med blomster, levende lys og hørservietter

Blomstertrenden 2019: Få helt styr på blomsterne til dit bryllup

Blomster er smukke, blomster dufter, blomster skaber glæde, blomster pynter og skaber liv – og blomster er absolut et must have til brylluppet. Men hvilke blomster skal du vælge? Jeg har allieret mig med min blomsterdekoratør for at give dig den bedste rådgivning!


8. marts 2019

Jeg har sat mig for at gøre os allesammen klogere på blomstertrenden 2019. Til formålet har jeg snakket med min dygtige blomsterdekoratør, Diana Rose – min lokale og dygtige leverandør af bryllupsblomster.

Diana har givet mig et kig ind i krystalkuglen for den kommende sæson. Hvad bliver de nye trends indenfor bryllupsblomster? Hvad kommer vi til at se mere af i år? Hvad kan vi inspirere os af?

Årets trend laver et stort skift i farverne

2018 har budt på skæve, anderledes og simple opsætninger. Det gælder indenfor kjoler, hår og ikke mindst blomster.

Kommer det til at fortsætte i 2019? Ja! Det er jeg meget overbevist om. Alle har så småt regnet ud, at det ser rigtig flot ud, og at det holder.

Hvad angår farver, så ser jeg et skift fra det lidt vilde til en bredere vifte af pasteller. Blandt andet syren, fersken og sart limegrøn. Dem kan du bruge hver for sig, men de tager sig virkelig også lækkert ud, når du sætter dem sammen.

I år kommer vi til at bevæge os væk fra de vilde farver og hen til de mere dæmpede farver. Stilen bliver blødere og farverne bliver mere favnende. Med andre ord: Vi kommer vi helt ned på jorden igen.

Men hvilken stil skal du vælge?

Vælg det, du selv kan lide at kigge på – det er det vigtigste! Mode og stil der er “in” lige for tiden er rigtig spændende – især for bryllupsnørder som mig. Men det er dit bryllup, og du bestemmer.

Centerpiece bryllup
Foto: Majken Soelberg Photography
Brudebuket
Foto: Majken Soelberg Photography

Blomsterringe: Uendelig kærlighed – også i blomsterne

Du kan gøre noget helt særlig ud af lokalet med blomsterringe. Det er meget trendy, og det kan jeg godt forstå – det ser virkelig flot ud! Især i et rustikt lokale.

Blomsterringen er en smuk og anderledes måde at pynte op med blomster. Det giver en særlig stemning, og du kan bruge den i et gennemgående tema hele vejen gennem brylluppet. Hæng dem ned foran vinduerne eller fra loftet i festlokalet. Her kan man virkelig lægge mærke til dem.

Et lille fif: De kan hænge vandret eller lodret – begge dele ser rigtig godt ud!

Der er også noget med symbolikken i blomsterringene. Noget I også har i vielsesringene. Ringen – symbolet på uendelig kærlighed.

Som bryllupsarrangør er jeg selv helt pjattet med blomsterringene. De giver nogle helt nye muligheder for at pynte lokalet op. Og jeg glæder mig til at se, hvordan folk vil eksperimentere med den nye trend. Jeg har også selv lidt idéer.

Forestil dig lige det her:

Mange små og lette ringe der sammen hænger ned fra loftet – som en oase af smukke symboliser på uendelig kærlighed.

Jeg synes, det kunne blive virkelig flot 😊

bryllupsdekoration
Stephanie Swann Photography
Inspiration til vinterbrylluppet
Fotograf: Julie Marguaritha Bonde

Få glæde at dine blomster i lang tid: Tørringsproces trin for trin

I de senere år har de grønne planter været i fokus. Først var det kaktusser og sukkulenter. Siden blev det de helt store tropiske planter i kæmpe krukker – en slags som rejser sig som indendørs træer i vores stuer.

Afskårne bryllupsblomster har også været et kæmpe hit. Først var der skødesløse markbuketter overalt, og siden har jeg set mange af de mere aparte, farvestrålende og bombastiske buketter.

I 2019 vil begejstringen for tørrede blomster stige helt vildt. Allerede nu er det begyndt at røre på sig. Jeg har set firmaer på nettet der arrangerer blomsterbuketter, som ikke blot tager sig smukt ud i frisk tilstand, men også når de tørrer ind. Genialt!

Hvilke blomster egner sig egentlig bedst til tørring?

Hvis blomsten har et lavt væskeindhold, kan du tørre blomsten eller din buket direkte i en vase. Der må meget gerne være lidt vand i vasen under tørringsprocessen. Når blomsten så småt begynder at visne, så sprayer du den med lidt hårlak eller ’elefanthud-spray’.

Når blomsten er helt tør, klipper du forsigtigt spidsen af stilken og sætter den tilbage i vasen uden vand. Så er den klar!

Tørret brudebuket med korn og orange blomster
Foto: Arkiv

Hvis blomsten derimod har et højt væskeindhold, vil tørringsprocessen tage lidt længere tid. Før blomsten eller buketten begynder at tørre, sprayer du den med hårlak eller ’Elefanthud spray’.

Hæng nu blomsten på hovedet. Du kan for eksempel binde en snor om blomsten/buketten og hænge den op med en tøjklemme et mørkt og tørt sted. Nu skal du blot vente til blomsten er helt tør.

Mine tre bud på stilarter der forsætter 2019

Boheme/Vintage stilen

Også kendt som boho-stilen. En meget populær stil med sin enkle, delikate og feminine detaljer, florlette kjoler med flagrende tyl og lækre blonde effekter. Hvis du ønsker et utraditionelt og afslappet bryllup – så er det her lige dig!

En flot boheme brudebuket har ofte et hav af skønne pastelfarvede blomster. Og så er den bundet med en let hånd. Det får den til at se smuk og naturlig ud. De fleste fravælger også et lukket håndtag i bunden af bukketten for fastholde den afslappede stil. Der ser rigtig godt ud! Der er dog et praktisk minus, da safterne fra stilkene kan afgive farve på kjolen. Pas på med det!

Du kan fuldende Boheme-looket med en blomsterkrans til håret.

Boho-brud holder om sin brudebuket
Foto: Arkiv

Back to the sixties!

I år kommer vi også til at se 60’er inspirerede, korte brudekjoler. Det bliver smart og friskt kombineret med flotte blonder eller perlebroderinger. Det er perfekt til dig der vil fyre den af på dansegulvet i brudekjole og vise dine flotte dansesko frem!

Her vil brudebuketten typisk være en dråbeformet buket med hæng på – og gerne i hvide/lyse farver.

Prinsesse for en dag

Den pompøse prinsessekjole går aldrig af mode. Denne type kjole er til bruden, som går all in på sin bryllupsdag. Her er alt tilladt; store skørter, masser af tyl eller tung satin – gerne med slæb og med fokus på barm og slæb.

Her er der ingen grænser for, hvad brudebuketten kan bestå af. Men en ting er sikkert – den er pragende og voluminøs!

Brudebuket til vinterbryllup
Foto: Bryllupsshoot

Farvevalg og symbolik

Der er ikke samme stramme retningslinjer som tidligere, når det kommer til valg af farver. Faktisk er det helt op til dig at vurdere, hvilke nuancer der passer bedst til din bryllupsfest.

Men det kan nu være meget godt, at vide lidt om, hvad man plejede at forbinde farverne med.

Her er en lille oversigt over, hvad de enkelte farver kan stå for. Tilføj selv dine egne betydninger:

Blomstertjekliste

Hvad fylder mest i dine overvejelser om blomster? Nok brudebuketten, men der er også mange andre blomster, du skal huske på. Det kan være uoverskueligt at rumme inde i hovedet hele tiden, men jeg er klar med hjælp.

Her er min blomstertjekliste. Lad dig inspirere af den, når du skal vælge og bestille blomster til brylluppet. Og brug selvfølgelig de gode råd fra din blomsterdekoratør og eventuelle bryllupsarrangør 😁

  • Brudebuket
  • Pynt i kirken eller blomster til vielse onlocation
  • Knaphulsbuket til gom, forlover og brudesvend
  • Brudepigebuket, brudepigekrans eller brudepigekurv
  • Blomster til bil eller hestevogn
  • Dekorationer til borddækning
  • Blomster til pyntning on location ude som inde.
  • Blomster hos overnattende gæster

En sejlivet bryllupstraditon om brudebukketten… 🤦‍♀️

Og så vil jeg lige indskyde en kommentar til bestilling af brudebuketten. Jeg bliver tit spurgt, om det skal være den kommende gom der bestiller brudebuketten.

Det var tradition i gamle dage, at det var gommen, der stod for bestilling af brudebuket, brystbuketter mm. Men nej – det er ikke en regel i dag!

Du skal gøre lige præcis, som du har lyst (og temperament) til 😉

Brudebuket
Foto: Memorable

Min personlige smag: Vælg blomster i sæson

Min egen personlige stil indenfor blomster er meget rustik og romantisk med et tvist af natur. Mine yndlingsblomster er franske anemoner, pæoner, ranunkler og dahlia.

Når jeg nu nævner disse blomster, er der noget vigtigt, jeg også lige skal sige.

Ranunklen, som mange falder for, er i sæson cirka fra februar til april, og den franske anemone blomstrer fra marts til august. Sæsonen for bonderoser og pæoner er ikke særlig lang – den strækker sig kun fra start maj til slut juli. Men det afhænger selvfølgelig også af vejret.

Pæoner og bonderoser er meget populære blomster, og man kan nemt fare vild i de to navne. Folk bruger dem jo i flæng til at beskrive enhver storhovedet skønhed. Men pæoner og bonderoser er ikke helt det samme, trods de ligner hinanden til forveksling. Forskellen ligger i væksten, højden og blomstringstidspunktet.

Jeg vil også lige nævne, at mange blomster bliver groet i Holland, hvor sæsonen er længere. Det kan man til gengæld også mærke i både kvalitet og pris.

Blomster til jeres bryllup – skal Diana hjælpe jer?

Så snart du siger ordet bryllup, så fyldes mit hovede med smukke billeder af blomsterdekorationer i alle afskygninger. Og netop det skønne ved blomster er, at de er smukke uanset udformningen, størrelsen og mængden.

Med mange års erfaring som blomsterdekoratør er Diana Rose ekspert i at tilpasse og vejlede dig om mængde og muligheder – og mulighederne er mange. Og er hun den blomsterdekoratør i verden der har det bedste efternavn!

Du kan kontakte min dygtige blomsterdekoratør lige her.

Jeg håber, du er blevet godt klædt på med inspiration til blomsterne!

Love Maria.