Bruds hår og makeup til bryllup
Bruds hår og makeup til bryllup

Få styr på hår og makeup: Gode råd fra eksperten Helle Bagge

Den store dag nærmer sig og de fleste bryllupsforberedelser er på plads. Drømmekjolen er fundet og du har lagt dig fast på dén stil, som du mener kan leve op til dine drømme og forventninger for dagen. Jo tættere vi kommer på dagen, jo virkeligere bliver det for dig, at det er dig alles blikke vil være rettet imod. Det er dig, som dine gæster og ikke mindst din udkårne vil længtes efter, hvorfor presset for den perfekte entré er enormt. Et sådan pres kan virke overvældende, men med den rette ekspertise, vil du føle dig klar til at indtage rummet, med alt hvad det indebærer.


31. maj 2019

Gode råd fra makeup artist og hårstylist Helle Bagge

Jeg har været så heldig at have været i dialog med den ekstremt dygtige Helle Bagge, der har svaret på en række spørgsmål vedrørende hår og makeup. Hun er uddannet makeupartist og hårstylist hos Art of Style and Makeup i København, og du kan derfor trygt læne dig tilbage og læse med videre, mens du nyder godt af hendes gode råd.

For Helle handler det ikke kun om æstetikken i makeuppen, da hun er mindst ligeså nysgerrig på personen i brudekjolen. Er bruden kommet udelukkende for gode råd om makeuppen, eller har hun brug for vejledning til at mærke efter, hvilket helhedsudtryk hun ønsker at efterlade hos de mange øjne, der ser?

En kommende brud er typisk enten fuld af mange idéer om, hvordan hendes look skal være på dagen, eller også er hun på helt bar bund. Hun har ofte mange omkring sig – venner og familie, der alle har en mening om, hvad hun skal have på, og hvordan hun ellers skal tage sig ud.

Helle fortæller derfor, at det første møde med bruden som oftest starter med, at hun gennemgår en række overordnede detaljer for at spore sig ind på, hvilken person hun sidder overfor.

Helle Bagge fortæller:

  • Hvor meget kjolen fylder– dette kan have indflydelse på, hvor ”stort” håret skal være og hvor markant makeuppen skal træde frem. Jeg siger som tommelfingerregel, at man skal skrue mindst 25% op for makeuppen, før den sidder i skabet. Det hænger sammen med, at den store hvide kjole optisk set, er ét stort hvidt lærred. Samtidig skal man huske på, at et kamera ”spiser” op til 70% af et udtryk – og det er jo billeder, som man skal kigge på i mange år i fremtiden.
  • Specifikke accessoires/tilbehør og farven på blomsterne i buketten – da disse gerne skal inkorporeres i looket, for at opnå det eftertragtede totallook.
  • Hvor brylluppet skal holdes– er det en havefest eller et slotsbryllup? Dette har også meget for totallooket at sige.
havebryllup
Foto: arkiv

Der er selvfølgelig også forskel på, om det er et bryllup, der foregår om vinteren eller om sommeren. Ikke alene kan det stille krav til kjolen og tilbehøret, men også lyset spiller en stor rolle.

Her fortæller Helle, at det er vigtigt at konsultere en fagperson i forhold til makeuppen. Lyset er meget koldere/blåt om vinteren, og et sådan lys afslører desværre alle de små uperfektheder, som vi alle har på huden.

Helle anbefaler en rosa farve til at modvirke dette og anbefaler, at man går uden om for meget bronzer og solpudder, da det meget hurtigt kommer til at se kunstigt ud.
Om sommeren er lyset varmere og mere gyldent, så her kan makeuppen nemmere klare mange farver og mere shine.

vinterbryllup makeup
Foto: arkiv

Hårtrends for år 2019

Helle Bagge fortæller, at der er rigtig mange forskellige trends i spil, når man ser mod de store hår- og modehuse, men der er ingen tvivl om, at der i år 2019 fokuseres på naturlige håropsætninger. En trend, der peger mod lave hestehaler, naturlige knolde i nakken og bløde bølger. Et look jeg personligt er helt vild med, da jeg er en absolut ”sucker” for romantik, hvilket de naturlige håropsætninger om nogen formår at indfange. Se bare her:

brudehår og makeup
Foto: arkiv
hårtrends 2019
Foto: arkiv

De tidligere år er du sikkert også stødt på blomster i håret og modemagasinerne har været spækket med sådanne håropsætninger, men i år er blomsterne blevet byttet ud med smykker. Så hvis du ønsker at være helt ajour med de nyeste hårtrends, så skal du bytte blomsterkransen ud med et smykke til håret.

Se for eksempel, hvordan dette smukke perlessmykke komplimenterer brudens brudekjole:

hårsmykker
Foto: arkiv

Personligt er jeg mere til blomsterkranse, men jeg må give Helle ret i, at hårsmykket her er et meget smukt accessoires til denne brud og hendes look.

Makeuptrends for år 2019

Makeuptrenden er også til det lette fortæller Helle Bagge. Det, der efter hendes erfaring kommer fokus på, er hud med glød og renskårne linjer, og så det, der hedder en karakterfremhævende makeup. Det er, når øjnene, gerne med liner i vippekanten, brynene, kindbenene og læberne, er fremhævede.

Se bare denne smukke brud:

brude makeup
Foto: arkiv

Men hvad man er til, er helt op til den enkelte, og Helle fortæller, at brude er ligeså forskellige i udtryk, som kvinder generelt er til hverdag.

Helle Bagge udtaler:

Helles tips & tricks både før og under brylluppet

brudestyling
Foto: arkiv
  • Gennemprøv dit hår og makeup inden selve dagen – hvad enten bruden selv står for opsætning af håret og makeup eller vælger at hyre en professionel frisør/makeup artist, er det en rigtig god idé lige at afprøve sin hår og makeup inden den store dag – det giver altså bare en vis form for ro.
  • Plej din hud – det er ingen hemmelighed, at hår – og hudpleje er en væsentlig del af forberedelserne inden dagen. Start op ca. 3 uger inden dagen med at eksfoliere/scrubbe og gennemfugte huden, da makeup holder bedre på fugtig hud.
  • Undersøg hvilke skønhedsprodukter, der passer til dig – tag en snak med din lokale skønhedsguru for at finde de helt rette produkter til dig. Vi har alle forskellige hudtyper og det er derfor vigtigt, at blive vejledt korrekt. Og så skal du for guds skyld ikke foretage en skønheds- eller ansigtsbehandling dagen forinden. Huden skal lige have tid til at slappe af, så en rigtig fugtmaske aftenen før, det er vejen frem.
  • Drik rigeligt med vand og få sovet godt – det har altså meget at skulle have sagt, når det kommer til dit velvære.
  • Gør brug af en transparent setting powder– er sådan pudder er god til at friske huden op med og kan med fordel kombineres med en fugtspray, hvis du har tør hud.
  • Tag en læbestift med i tasken til opfriskning– gerne en der holder godt og med pigment, der farver læben.
  • Dup makeuppen frem for at tørre den– du kommer med garanti til at fælde en tåre eller to, og her er det altså afgørende for makeuppen, at du ikke tørre og trækker i huden, men i stedet dupper. På den måde undgår du striber i makeuppen.
Hår og makeup til bryllup
Foto: arkiv

Hold nu op en masse gode råd, som Helle har beriget mig med! Jeg håber, at du sidder tilbage med den samme følelse, og at du nu føler dig bedre klædt på i jagten på de sidste detaljer.

Til sidst er der blot at sige; husk på, at du er smukkest, når du forbliver dig selv og ingen anden, så vær tro mod dig selv.

// Stine