Små lanterner på jorden med levende lys i til bryllup
Små lanterner på jorden med levende lys i til bryllup

Bryllup uden for sæsonen: Her er fordelene

Kærlighed stråler ud over vintermørket, og efterårets farver går perfekt i spænd med den rustikke bryllups-trend. Se selv – man bliver hurtigt inspireret.


8. april 2016

Mange brudepar ønsker et forår/sommerbryllup, hvor man kan komme ud og nyde den skønne sol og de lyse timer – hvis det danske vejr ellers tillader det.

Det lyder også skønt, men at holde bryllup uden for de populære sommermåneder har mange fordele både for budgettet og den øvrige planlægning.

Nogle brudepar bliver også overrasket over, i hvor god tid man skal være med booking af lokaler, specielt på Sonnerupgaard – derfor er en dato i vinteren værd at overveje.

Man skal huske at tænke på, at booker I et lokale på Sonnerupgaard, så booker I et stort og flot lokale med god plads til alle. Man er derfor ikke afhængig af, at kunne komme ud i en have.

I sidder ved middagsbordet omkring 6 timer, og det vil egentlig kun være om eftermiddagen, at der er behov for at gøre brug af et dejligt sommervejr – men det er vi jo desværre ikke garanteret her i Danmark.

Som jeg altid siger, så er vejret det eneste som vi ikke er herre over, og det skal man ikke bruge sin energi på at bekymre sig om. Nyd i stedet jeres gæster og det smukke festlokale, så kan årstid og vejr være ligemeget.

Om vinteren, når mørket falder på tidligt, så synes jeg personligt, at det er utrolig smukt og romantisk med de mange levende lys, som man kan tænde. Det hygger utrolig meget og giver en flot stemning.

feststemning vinterbryllup vinterbryllup

Hygge og stemning er i den grad også nøgleord for et vinterbryllup. I Hovedbygningen hvor der er pejs, er det oplagt på en kold dag at tænde op i pejsen, det skaber så meget hygge. Og så forestil jer en varm lumumba eller glögg, hvis man gerne vil servere noget anderledes end de traditionelle bobler.

pejs Hovedbygningen

Med tanken om de traditioneller bryllups-portrætbilleder på en varm solskinsdag, så vil jeg sige, at et gråt og måske dramatisk vejr faktisk er dét, som fungerer bedst på billeder.

Se eksempelvis Mie & Theis vidunderlige vinterbryllup.

På Sonnerupgaard kan I sagtens finde mange andre kreative baggrunde til de romantiske bryllupsbilleder end de grønne omgivelser, fx. siloen i Laden, de rå kampestensmure både inde og udendørs eller de smukke gamle og krogede træer uden blade giver også et flot spil på billederne.

vinterbryllup

Derudover er der mange fordele ved at skulle planlægge bryllup uden for den populære sæson; du skal ikke konkurrere med gæsternes ferieplanlægning og andre sommerfester.

De eftertragtede leverandører, såsom en dygtig fotograf, et godt band mv. er mere tilgængelige. Det samme med kirken, her vil ikke være rift om datoer og tidspunkter.

Et sidste plus er, at festlokalet og værelser på Sonnerupgaard er billigere i lavsæsonen. Det samme med de forskellige leverandører, her kan man være heldig at forhandle sig til lidt rabat.

Jeg vil ønsker jer held og lykke med forberedelserne for jeres bryllup, og berolige jer med en af de største bekymringer, nemlig vejret:

En gammel jysk overtro siger, at hvis der skulle falde regn på bruden, så betyder det rigdom!

Love, Maria