Brudebuket til bryllup med hvide og lyserøde blomster
Brudebuket til bryllup med hvide og lyserøde blomster

Bryllupsfotografering: Fotoguide om fotografer, stemning og steder

En dygtig bryllupsfotograf er en af de vigtigste dele, som I skal investere i ved jeres bryllup. At hyre en professionel bryllupsfotograf til heldagsfotograf vil sikre jer smukke billeder fra den tidlige bryllupsmorgen til brudevalsen er danset. I dette indlæg fortæller jeg hvorfor det er vigtigt, at fotografen er professionel bryllupsfotograf, giver idéer til hvor I kan […]


23. april 2016

En dygtig bryllupsfotograf er en af de vigtigste dele, som I skal investere i ved jeres bryllup. At hyre en professionel bryllupsfotograf til heldagsfotograf vil sikre jer smukke billeder fra den tidlige bryllupsmorgen til brudevalsen er danset.

I dette indlæg fortæller jeg hvorfor det er vigtigt, at fotografen er professionel bryllupsfotograf, giver idéer til hvor I kan tage bryllupsbilleder her på godset, og hvordan I får dem printet.

Og til sidst en gratis gave:

10% rabat på print når I skal have jeres bryllupsbilleder trykket!

Men allerførst, så lad os lige få på plads, hvorfor det kræver en særlig ekspertise at fotografere bryllupper.

Det er en kunst at tage gode bryllupsbilleder

At det skal være en bryllupsfotograf fremfor en hobbyfotograf og lign. er vigtigt, fordi en bryllupsfotograf har erfaring og er vant til at fotografere ved bryllupper, hvor der er mange smukke og unikke øjeblikke, som skal foreviges.

En bryllupsfotograf vil kunne være en flue på væggen, hvor det her er muligt at fange de små situationer mellem gæsterne, som brudeparret måske ikke selv ser og oplever.

Udover de skønne små øjeblikke, som ofte er de bedste billeder, så skal de mere opstillede portrætbilleder også være af rigtig god kvalitet. Kvalitet er netop et nøgleord, når I skal vælge en god bryllupsfotograf.

I skal huske på, at når bryllupsdagen er over, så er det kun billeder og minder, som I sidder tilbage med, og de billeder skal være rigtig gode – og så skal de gerne dække hele dagen, så man kan genopleve brylluppet igen og igen.

Jeg har set mange kreative løsninger på flotte bryllupsbilleder, men aller først så synes jeg, det er vigtigt, at man gør sig nogle tanker om, hvilke billeder og stil man ønsker.

Selvfølgelig skal du have de traditionelle portrætfotos, men de skæve vinkler og billeder i bevægelser er for det meste de bedste. En god idé er at søge inspiration på Pinterest, her finder du rigtig mange gode idéer og Pinterest er generelt bare Guds gave til brude!

En dygtig bryllupsfotograf vil naturligvis selv kunne se mange muligheder og ved, hvad der er vigtigt at forevige på billeder. Men hvis du går efter noget specifikt, så husk at fortælle fotografen det inden brylluppet.

Gode råd fra en professionel

Jeg har talt med bryllupsfotograf Bryllupsshoot.dk, som har givet jer et par gode råd med på vejen. Jan er en af mine foretrukne fotografer, som kender Sonnerupgaard Gods og de mange kroge.

Han prioriterer altid et møde med brudeparret inden bryllupsdagen. På mødet snakker fotograf og brudepar dagen igennem fotograferings mæssigt. Jan tager også med brudeparret ud til kirken og til feststedet for at finde lokationer til bryllupsbillederne.

Jan gør rigtig meget for, at brudeparret føler sig afslappet i hans selskab.  Han guider brudeparret og forsøger altid at lave en hyggelig stemning. Ved fotografering af “bryllupsportrætterne” foretrækker Jan, at der gerne afsættes 1 time til denne stund.

Da jeg spørger ham, hvad der er de bedste bryllupsbilleder, svarer han:
“Jeg synes selv at det bedste bryllupsbillede bliver lavet inden brudeparret er helt klar. Det giver tit de ægte blikke i Deres øjne. Det er vigtigt, at de ikke er bange for at røre lidt, grine, kysse, fjolle og være tætte.”

Foto Bryllupsshoot.dk
Foto Bryllupsshoot.dk

De gode spots på Sonnerupgaard Gods

Som bryllupsarrangør på Sonnerupgaard, så kender jeg de mange kroge og vil her komme med en guide til, hvor man finder de perfekte lokationer på Sonnerupgaard Gods.

På godset er der mulighed både for de traditionelle parkbilleder, hvor den skønne natur med blomster, gamle træer og marker i baggrunden er ideelle omgivelser.

Der også de rå effekter, som jeg ser mange benytte. Fx billeder ved kampestensmuren eller billeder ved den rå silo – siloen er cool og anderledes og giver nogle mere rå billeder.

Helt præcis finder du muligheder i følgende:

Hovedbygningen

Holder I fest i Hovedbygningen, så er hovedtrappen et godt sted. Også hvis I vil forevige hele selskabet, så kan alle stå på trappen.
Søterrassen i parken er også rigtig fin med det store gamle træ ved vejen i baggrunden. Parken har smukke blomster og træer, bygninger i baggrunden og hele to søer. Her findes der mange spots.

Foto Bryllupsshoot.dk
Det store gamle træ ved vejen er helt klart værd at bevæge sig tæt på. Tænk kreativt, skal man kunne se hele jeres figur, skal i sidde/ligge på jorden? Foto Bryllupsshoot.dk

Inde i Hovedbygningen er der mange hyggelige spots med den gamle stil. Brug også det naturlige lys og stil jer ved terrassedøren, hvor lyset kommer ind, det givet et flot billede af jeres silhuetter.

Pejs i Hovedbygningen
Bl.a. er pejsen et hyggeligt spot. Foto Bryllupsshoot.dk

Udendørs

Ved voldgraven finder i broen, hvor I enten kan have vandet i forgrunden eller baggrunden. I kan stille hele selskabet ud på broen og forevige alle gæster i et billede. Broen er også flot, hvis man fanger de diagonale linjer og i går mod øen eksempelvis. På øen er der den grønne skovbund, som mange finder interessant. I kan evt. have Laden i baggrunden. Ved Laden er det gamle og krogede træ. Længere nede af græsmarken ved det gamle og krogede træ finder du en lille bro tæt mellem nogle træer. Og så er der marken, som I gerne må betræde, når den er høstet i august.

Laden

Inde i Laden er der den gamle silo med trappen op, her kan man få nogle rå billeder, og det er jo oplagt at gå ind, hvis vejret er dårligt. På bjælkerne i Laden kan I få nogle super flotte nærbilleder af brudebuket, ringe mv. Igen brug det naturlige lysindfald i portåbningen i den bagerste ende af Laden, det ser godt ud med et utraditionelt brudebillede, hvor bruden kigger ud og man kan se hele kjolen og silhuetten.

Foto Henriette Frausing

Hestestalden

I Hestestalden kan du igen bruge det naturlige lys ved de store vinduespartier. I haven kan fotografen fotografere stemningen fra haven oppefra via værelse 19, hvor fotografen kan åbne en havedør i værelsets karnap. Brudesuiten i Hestestalden er genial til hyggelige og romantiske billeder.

Stemningbilleder

Det samme med de øvrige brudesuiter, det er sådan nogle fine billeder man kan få, hvis forberedelserne af bruden foregår på Sonnerupggard og fotografen er med.
Udenfor i gården, kan du mod Stalden (hvor der er værelser) få nogle fine billeder ved de smukke staldvinduer. Er vejret dårligt, så tøv ikke med at bevæge jer ud. Det giver faktisk nogle flotte og dramatiske billeder. Brug eventuelt en flot hvid paraply. Billeder ved solnedgang er unikke. Tjek tidspunktet for solnedgang på jeres bryllupsdag og lad det være et punkt i jeres tidsplan i løbet af dagen, det vil I ikke fortryde.
Husk også stemningsbilleder af pynten, som I jo helt sikker har brugt meget energi på, det skal selvfølgelig også foreviges. Billeder af blomster, bordene, bordkort, menukort, bryllupskagen, ringene og brudebuketten.
De skæve billeder, hvor man ex kun ser fødder, skoene, kjole detaljer, hår mv. er også fantastiske billeder. Det samme med billeder i bevægelse, fx et brudepar som går afsted, brudepar som “leger” med deres børn er også dejlige billeder.

Foto Henriette Frausing
Foto Henriette Frausing

Billedprint

Når de smukke billeder er i hus, vil jeg anbefale at få billederne trykt hos Nordic Digital Lab. Her får I den bedste kvalitet og professionel service. Ved brug af min rabatkode, kan I få 10% rabat på jeres bestilling, det gælder dog ikke fotobøger- og album. Koden er Mlyng16.

Personligt, så har jeg selv mange af mine bryllupsbilleder hængende hjemme på væggen. For min mand og jeg, så er det en historie, som bliver fortalt i vores hjem, og det er nogle billeder, som minder os om en af de bedste dage i vores liv sammen.

Unikke stunder, som ikke kommer igen og smukke billeder, som jeg aldrig ville undvære.

Foto Henriette Frausing

Jeg ønsker jer god fornøjelse med bryllupsbillederne.

Love, Maria