Billede fra forårsbryllup med blomsterbuket på bordet
Billede fra forårsbryllup med blomsterbuket på bordet

Fine forårsfornemmelser: Få inspiration til forårsbrylluppet

Forårsbrylluppet står for døren, og I er i fuld gang med at planlægge festen. Men hvordan skal I dekorere den? Få Marias bedste forårsråd lige her.


8. februar 2019

Lige nu er der regn og slud, men foråret er lige om hjørnet, og det glæder jeg mig til!

Mange af jer forårsbrudepar er i fuld gang med at planlægge de sidste bryllupsdetaljer. Det vil jeg selvfølgelig gerne give mit besyv med på. Derfor har jeg været en tur gennem mit portfolio af billeder for at finde lækkerier, som jeg selv synes giver fine forårsfornemmelser.

Forår i luften – hvilke farver skal I vælge?

Der er mange meninger om farver på blomster, så hvad siger moden, og hvad kan man bedst lide?

Jeg elsker forårsblomster! De emmer af hvide farver, lyserød, lyseblå og andre sarte pasteller. Og så selvfølgelig grønt – masser af grønt! For når grenene springer ud, kan man virkelig mærke, at det er blevet forår.

Bryllupskage
Fotograf: Bryllupsshoot.dk
Bryllupskage
Fotograf: Bryllupsshoot.dk
Brudebuket
Foto: Henriette Frausing
Brudekjole
Foto: Henriette Frausing

Ranunkler er super søde forårsblomster. Det er dem, du kan se på billederne nedenunder. De har de her tætte blomsterhoveder, hvor bladene sidder sirligt snoet rundt.

Jeg synes, de er så vanvittig fine og smukke! Hvad synes du om dem?

Blomster til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon
Bordplan til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon
Bryllupsbord med messingstager
Fotograf: Linn Nesse

Er du til mange flere farver?

Hvis du gerne vil have mere knald på farverne. så se billederne her. Dem har jeg fundet frem fra et maj-bryllup. Her er farverne en blanding af sart lyserød, lyseblå og så en metallisk, rustbrun farve.

Brudeparret legede også med farverne, da de serverede muffins i et farvestrålende tårn af blomstrende kager. Det var fantastisk!

Man bliver jo helt glad i låget af at se på det!

Forårs brudebuket
Fotograf: Carolina Segre
Markblomster til bryllup
Foto: Carolina Segre
Foto: Carolina Segre

Guld og luft mellem blomsterne

Jeg har tidligere skrevet en del om moden for 2019, Det kan du læse mere om her. Her fortæller jeg om valg af materialer og farvevalg på tilbehør, og hvordan guld bliver det helt store.

Nu vil jeg afsløre, hvordan du kan kombinere guld med et let og luftigt forårsudtryk på blomsterne. Det handler om at bruge blomstervaser med guldlåg.

Det ser så fint ud, OG så er det tilmed en blomsterløsning, der er billigere end normalt. Her skal I nemlig ikke bruge nær så mange blomster som ved en tætbundet buket. Det bliver jo hurtigt til mange sparede blomster, hvis det er en stor fest.

Rustikt bryllup
Fotograf Kim K Sørensen
bryllupspynt
Fotograf Kim K Sørensen
Bryllupsmode 2019
Fotograf Kim K Sørensen

Tag foråret med ind i de rustikke lokaler!

Til foråret et det oplagt at gå en tur i skoven for at finde grene. De begynder jo allerede at springe ud her i marts, og det ser simpelthen så flot ud! Det kan både være bøgegrene eller grene med fine blomster på.

Bøgegrene er altid nemme at skaffe. De fylder meget og giver rigtig meget liv i lokalet. Skovens grene skal selvfølgelig passe til lokalet, men de rå og rustikke lokaler går nærmest i spænd med alt fra skoven.

Og nu noget meget vigtigt!

Grenene skal ALTID lægges i vand. Det er den eneste måde at holde dem friske på. Ellers vil de være døde i løbet af en halv dag. Men stiller man dem i vand, så kan man sagtens finde dem dagen inden brylluppet. Det har jeg gjort mange gange før.

Hvor dekorerer man så lokalet med grenene? Inde i Laden plejer jeg at placere grenene på gulvet i en zinkspand og så binde dem fast til bjælkerne. Det skaber en rigtig fin atmosfære og fungerer virkelig godt.

Grene med blomster er mere svære at finde, og de kan også være meget skøbelige. Og så drysser de, så hvis du kan, så tag dem først ind på dagen, hvor de skal bruges.

Hvis du synes, at grene med blomster ikke giver så meget fylde, så tager de sig måske bedre ud i en vase, eller sammen med andre grene.

Forårsbryllup
Fotograf: Morten Bentzon

Har du mod på flere grønne effekter?

Jeg har sagt det før. Jeg er VILD med grønne grene og træer i udsmykningen. Det skaber bare så meget liv og stemning i et lokale.

En af mine favoritter er at hænge en gigantisk stor og frodig grøn krans i loftet. Det er sååå lækkert og top moderne. Det skal selvfølgelig kunne lade sig gøre rent praktisk, og det afhænger jo af, hvor I holder jeres bryllupsfest, Men det er værd at undersøge!

Måske kunne det være en praktisk opgave for din mand? Sæt endelig din mand i arbejde! De fleste mænd kan godt lide, når de bliver inddraget med praktiske gøremål 💪 😉

Trælade til bryllup
Foto: Vores Store Dag
Blomsterdekoration til bryllup
Foto: Vores Store Dag
bryllupspynt
Stephanie Swann Photography

Det var alt for denne gang. Jeg håber, du føler dig forårsinspireret!

Nu glæder jeg mig bare til, at vintren er ovre. Og så beder jeg til vejrguderne om, at sommeren bliver ligesom sidste år!

Love, Maria.