Rustik rund bordplan til bryllup med grene og blomster
Rustik rund bordplan til bryllup med grene og blomster

Sophie <3 Rasmus – Når drømmebrylluppet bliver til virkelighed

Lad mig præsentere jer for det søde brudepar Sophie & Rasmus. Første gang jeg mødte Sophie & Rasmus var til en festmesse på Sonnerupgaard Gods. De fandt et bryllup i Laden meget uoverskueligt. Ikke fordi de var vanskelige eller kræsne, men fordi de var en travl familie med tre børn og krævende arbejde. Og står […]


29. september 2017

Lad mig præsentere jer for det søde brudepar Sophie & Rasmus. Første gang jeg mødte Sophie & Rasmus var til en festmesse på Sonnerupgaard Gods. De fandt et bryllup i Laden meget uoverskueligt. Ikke fordi de var vanskelige eller kræsne, men fordi de var en travl familie med tre børn og krævende arbejde.

Drømmebryllup
Fotograf: Dina

Og står man i den situation, så er der heldigvis hjælp at hente, når brylluppet presser sig på og man egentlig bare gerne vil have styr på det hele og alle de små detaljer. Forud for brylluppet havde vi afholdt to møder, hvor vi gennemgik brylluppet fra a-z, tidsplaner, leverandører, idéer, opstilling i lokalet og udsmykningen. Ved dette bryllup blev det min opgave at stå for alt det praktiske omkring klargøring af Laden, udsmykning og forberedelserne til dette.

De små personlige detaljer

Som de fleste brudepar fordeler opgaver omkring et bryllup, så var det bruden, der havde en klar idé om, hvordan looket skulle være. Bruden Sophie er en cool, farverig og blomstrende kvinde med god smag.

Sophie ville gerne skabe et smukt sommerbryllup med den helt rette ladestemning. For bruden indebar et sommerbryllup en masse lækkert grønt for at skabe liv og stemning, sommerblomster og et smukt bord med sjæl.
For at skabe den rette ladestemning, ønskede bruden en halmballesofa, kagebuffet på den gamle vogn i Laden og lyskæder med rispapirslamper.

 

Og her kommer gommen på banen…

 

Rasmus er elektriker og har flere gode idéer i ærmet. Rasmus foreslår kabeltromler som sofabord til halmballesofaen – hvilket er en virkelig fed idé. Ligeledes kan elektrikeren naturligvis være behjælpelig med indkøb af et lysnet over dansegulvet. Fantastisk når en gom kan bidrage på den måde og vi kan få nogle små personlige detaljer med i udsmykningen.

Ladebryllup
Fotograf: Dina

Blomster og farvevalg

Sophies glæde for blomster skal både komme til udtryk gennem alle tryksager og selve blomsterne. Sophie har valgt at få trykt invitationer, bordkort og menukort fra InkSaloon i et lækkert blomstrende design. Det er et super cool valg, som viser sig at gå rigtig godt i spænd med alle de øvrige detaljer.

Borddækning
Fotograf: Dina

De mange sommerblomster i festlokalet går også i spænd med brudens look. Sophie har valgt en blomsterkrans til håret, samt en smuk brudebuket. Det hele bærer præg af sommer. Sophie har valgt lette og smukke sommerblomster i lyse farver.

Et lille tip om blomsterkrans til håret:

Når vi snakker om en blomsterkrans til håret, så har jeg her gjort et par erfaringer, hvis du overvejer dette. Sørg for, at blomsterkransen ikke er for tung og kraftig, for så er den uudholdelig en hel bryllupsdag og kan give hovedpine. Ja en stor og fyldig blomsterkrans er smuk – men ikke praktisk – den skal være let.

Brudebuket
Foto: mlyng.dk

 

Så smukt et bord

De smukke farver går igen på borddækningen. Sophie er – ligesom jeg – fuldstændig forelsket i A table Storys smukke krystalglas. Og da hun løfter sløret for, at hun gerne vil leje glas derfra og at hvidvinsglasset skal være lyserød – ja så klapper jeg i hænderne af bare glæde – åh hvor bliver det smukt – jeg elsker at få lov at dække bord med så smukke sager.

Jeg er fuldstændig vild med måden at mixe flotte klare krystalglas med ét farvet glas – og da dagen endelig kommer, hvor vi skal dække borde – så overrasker Sophie mig. Hun har valgt at mixe flere typer hvidvinsglas, sådan at glassene er forskellige i form, størrelser og lyserøde nuancer. Jeg er kæmpe fan!

Bordkort og menukort

 

En anderledes bordplan

Til et smukt bord hører sig også en bordplan. Og denne skulle være en anderledes en af sin slags.

Sophie havde nemlig set en anderledes og spændende bordplan på Pinterest, så den udfordring tog vi selvfølgelig op. Eller rettere, det blev en opgave for min praktikant Signe.

Ud fra et billede tog Signe på indkøb efter to hovedingredienser: En hulahopring og en kvart kilometer jutesnor! Ja jeg har et stort forbrug af jutesnor, også kaldet sejlgarn, så jeg plejer at købe det i ruller af 250 meter i byggemarked…

Det tog Signe 3 timer at beklæde hulahopringen med jutesnor, hvorpå hun lavede fine mønstrede kort til at skrive på. Resultatet blev rigtig fint.

Bordplan til bryllup
Fotograf: Dina

 

Hvordan skabes det rette lade-look?

Sophie var blevet inspireret af billeder fra et af mine tidligere bryllupper, hvor jeg havde lavet en kæmpe halmballesofa udendørs. Dog ønskede brudeparret at sofaen blev lavet indenfor. Men hvad vi ikke havde forudset var al den halm, der pludselig var overalt indendørs. Så kosten kom frem og der blev fejet, og fejet, og fejet… For ved den mindste smule vind gennem åbne døre, ja så flyver halmen til alle kroge og hjørner. Meeeen, vi kom til bunds i det.

Halmballesofaen gav et cool lade-look. Vi havde pyntet den med hessian og blondestof samt hjemmelavet puder. Gommen havde sørget for kabelruller i forskellige størrelser, som bare satte prikken over i’et. Sofaen blev flittigt brugt under reception og efterfølgende efter midnat, hvor folk kunne slænge sig med en lækker drink og god musik.

 

Halmballesofa
Fotograf: Dina

Som sidste værk på udsmykning havde vi lejet 20 træer fra en planteskole. Det er helt utrolig, hvad træer gør ved Laden. Det er som om, at Laden får mere liv. De 20 træer pyntede så flot, og skabte et rigtig lækkert look.

Udsmykning til bryllup
Foto: mlyng.dk

En overdådig bryllupskage

Da bryllupsdagen endelig kom, var det en varm sommerdag i juni måned. Sophie & Rasmus havde bestilt en bryllupskage helt fra Odense – nærmere konditoren kaldet Dream Cakes. Jeg var noget spændt på, hvilken kage der ville dukke op hele vejen fra Odense til Godset på Midtsjælland. Og igen blev jeg meget positiv overrasket.

What a cake!

Bryllupskage

Bryllupskage

 

Uden for Laden ved voldgraven havde vi placeret den gamle vogn, som skulle være buffet for eftermiddagens herligheder. Her blev serveret lækker champagne i smukke coupeglas fra A table Story. Samt rustikke træskåle med farverig slik, nødder og kolde sodavand.

Champagne til bryllup
Fotograf: Dina
Bryllupsreception
Foto: mlyng.dk

Sophie & Rasmus har givet mig disse ord med på vejen:

“Maria var med til at gøre drømmen til virkelighed.

Et kommende bryllup i Sonnerupgaards smukke lade virkede først meget uoverskuelig, men så mødte vi Maria.

Maria havde fuldstændig styr på alt hvad der skulle forberedes og bestilles, hun sørgede for en masse praktiske ting både forinden, på dagen og dagen efter brylluppet. Hun sørgede endda også for at pynte kirken op og levere blomsterkranse hos frisøren. Det hele gik op i en højere enhed, det hele var så smukt og gennemført og Maria kreerede vores ideer til udsmykning til punkt og prikke. Gæsterne fik virkelig en Wow effekt når de trådte ind i laden.

Vi anbefaler til enhver tid Maria og hendes professionelle team til alle vi kender.

Tak for en uforglemmelig dag i de smukkeste omgivelser både indenfor og udenfor.

Rasmus og Sophie”

Det var en virkelig dejlig og smuk bryllupsdag. Og det har været en fornøjelse at være en del af.

Love, Maria.