Kolleger sidder koncentreret til møde med dimser på hovedet
Kolleger sidder koncentreret til møde med dimser på hovedet

Energizer øvelser: 3 solide energizers til mødet

Det er mit ønske, at koncentrationen til dit næste møde skal være helt i top. Under hele mødet. Også selvom mødet trækker ud. Og bare rolig – I behøver ikke have mærkelige tænkehatte på (som min grafiker meget fint har illustreret på billedet ovenover). Jeg er helt sikker på, at I kan opnå et lignende koncentrationsniveau, hvis du bruger bare én af de tre energizers her fra artiklen.


15. april 2019

Hvad er dog en energizer for noget?

Hvis du har besøgt bloggen her før, så er du ikke i tvivl om, hvad en energizer er (håber jeg 😉). Det er i hvert fald noget, som jeg har skrevet meget om her på det seneste. Men hvis du er helt ny herinde, så vil jeg lige sige velkommen til!

Jeg hedder Kristoffer, og jeg er kommunikationsansvarlig på Sonnerupgaard Gods, som er et hyggeligt og nydeligt sted i det midtsjællandske. Her er en masse albuerum, og det giver plads til at lave alskens aktiviteter. Jeg skriver en masse om, hvordan du kan bruge albuerummet, og her er energizere rigtig gode – de kan nemlig både bruges ude og inde.

Energizes er 5-10 minutters aktiviteter, som løfter energiniveauet. De er nemme at lave, og så passer de rigtig godt ind i de lange møder, hvor man skal koncentrere sig i lang tid – den fornyede energi fører nemlig til fornyet koncentration, og så får det os endda til at huske mødet bedre. Hvis du vil læse mere om energizers og afbræk fra møderne, så læs med i artiklen her.

Du kan nemt hive en energizer ud af ærmet, når energien er ved at dale. Og for at gøre det endnu nemmere, har jeg lavet en printvenlig version af mine 6 favoritter.

Download en printvenlig version her.

Klap 1-2-3

Eva prøvede den her af på alle os fra godset, da vi var på studietur på Dragsholm Slot tilbage i februar. Hvis du ellers kan se noget for min isse, så viser Evas video her meget godt, hvad det går ud på:

Sådan gør du:

 • Stil jer overfor hinanden 2 og 2.
 • Klap højre hånd på 1, venstre hånd på 2 begge hænder på 3
 • Du styrer ved at sige 1, 2 og 3

Avanceret niveau: Prøv med fødderne på 1 og 2 – lidt som i en støvledans.

Forfatteren og tegneren

Den her er jeg ret vild med. Udover at fornye energien, får I også nogle virkelig sjove minder med fra mødet. Jeg fandt den helt tilfældigt på nettet – stor tak til hvem end der har fundet på den!

En kvinde tegner en tegnning på et stykke papir på ryggen af sin kollega

Du skal bruge papir og blyant til hver deltager. Til gengæld behøver du ikke særlig meget gulvplads.

Sådan gør du:

 • Del jer op 2 og 2
 • Bed deltagerne om at lave en lille, hemmelig tegning hver – de skal bruge hinanden som bord
 • Når de er færdige, skal de vende papiret om – det er meget vigtigt, at de ikke ser hinandens tegninger
 • Nu skal de genskabe hinandens tegninger, men uden at kigge efter.
 • Fortælleren skal guide tegneren til, hvordan tegningen skal se ud
 • Nyd de mærkværdige skaberværker!
 • Så bytter de roller
 • Saml tegningerne ind, eller lad deltagerne tage dem med hjem selv – det er guld værd at have hængende på kontoret eller i frokoststuen!

Avanceret niveau: Arh, det er vist avanceret nok allerede. Ellers kan I måske finde noget inspiration i Picassos portrætter 😁

Bind knude på rebet

Her skal du bruge et langt tov, så den er nemmest med 5-10 mennesker. Med mindre du har et virkelig langt tov selvfølgelig – det er en virkelig sjov energizer med store hold.

Amalie, Julie, Mads og jeg viser den frem her:

Sådan gør du:

 • Alle stiller sig op på en række
 • Læg tovet på langs med rækken
 • Alle tager fat om tovet med 1 hånd – I må ikke slippe det igen
 • Prøv nu, om I kan binde en knude

Avanceret niveau: Hvis knuden er for nem, så prøv med et råbåndsknob eller måske en sløjfe. Du kan også bede dem om at binde en knude i hver ende af rebet.


 

Jeg håber, at du har fået lyst til at bruge en energizer til dit næste møde. Du kan jo vælge en af de her 3. Du kan også vælge noget helt andet – det vigtige er bare, at I får bevæget jer og skiftet fokus. Det gør mødet meget bedre! 

Vil du have flere energizers?

Læs om mental bordtennis, menneskelig sten, saks, papir og Shakin’ Stevens. 

De bedste hilsner
Kristoffer Thrane