Borddækning til bryllup med blomster og levende lys samt lysekrone i Hovedbygningen
Borddækning til bryllup med blomster og levende lys samt lysekrone i Hovedbygningen

Gør festen herskabelig og hyggelig i godsets nye hovedbygning

Blå penselstrøg, skinnende parketgulv og spritnye stole og gardiner. Hovedbygningen stråler! Der er mange måder at pynte den på – få Marias bud her.


25. januar 2019

Der sker mange magiske forvandlinger på Sonnerupgaard Gods i denne tid. Senest har godsets hovedbygning fra 1731 fået en make over.

Hovedbygningen har været under de blå penselstrøg. Der er kommet nye stole og nye gardiner, og parketgulvet skinner som aldrig før. Før var Hovedbygningen grøn, og hvis I er nysgerrige på, hvordan det har set ud, så se med her.

Det er den unge godsejer der sætter gang i de mange forvandlinger. Anders købte godset af sin mor i 2015, og ambitionerne har været høje lige siden.

Anders og hans forlovede Amalie ønsker at puste nyt liv i godsets lokaler. Den nye generation ønsker fornyelse og funktionalitet, og samtidig er de meget opmærksomme på at bevare historien i alt det, de fornyer. Det synes jeg er helt vildt sejt.

Jeg vil nu præsentere jer for de nye farver i sammensætning med forskellige slags pynt. Jeg krydser fingre for, at I er så heldige, at I en dag skal holde jeres bryllup i den smukke hovedbygning.

Herregårdsbryllup
Foto: Asger Møllsøe

Blå nuancer er rolige omgivelser

Hovedbygningens spisestue virker meget rolig i de blå nuancer, de nye stole skaber harmoni og jeg er vild med det. Jeg har altid været vild med det herskabelige look, og jeg elsker det løft, som de nye farver har givet.

De rolige omgivelser giver flere muligheder og plads til flere andre farver – det gør det helt vildt sjovt at pynte op! Eksempelvis passer pynt med lilla “støvede” farver utrolig godt til.

Sølv, guld og krystal er også lige i øjet, når bordet skal pyntes med accessories. Så hvis du spørger mig, så er dette et sikkert valg.

Hvilke farver og accessories ville I bruge?

Bryllupsblomster
Foto: Unni Foto
Bryllupspynt
Foto: Unni Foto

Er I mere modige på farver og stilvalg, så giver de blå farver også plads til leg. I kan roligt blande det herskabelige look med et twist af rustik stil som på billedet herunder. Læg især mærke til bordløberen af hør og lysdekorationen af træ.

Passer det ikke vildt godt ind? Jeg elsker det!

Jeg har flere gange set Gatsby-tema i Hovedbygningen. Det er jo oplagt, hvis man har lyst til det. Og jeg synes, det er fantastisk flot og cool til en fødselsdag, kobberbryllup og lignende. Men jeg må nu ærligt indrømme, at jeg selv er mest til at holde bryllupper uden et tema 😉

Borddækning til bryllup
Foto: Asger Møllsøe
Hovedbygningen på Sonnerupgaard Gods
Foto: Asger Møllsøe
Herregårdsbryllup
Foto: Asger Møllsøe

Et overdådigt langbord

Spisesalen er som skabt til et smukt langbord og jeg elsker de her inspirerende billeder med et væld af blomster og de høje lys som tilfører det lange bord endnu mere stil.

Det fungerer så godt sammen, og det ser så vidunderlig smukt ud!

Jeg synes, at et langbord kan noget særligt. Det kan samle et selskab, det ser indbydende ud og allerbedst – det kan skabe det perfekte overblik for brudeparret.

Se lige, hvordan man kan sidde sammen der for bordenden og skue ud over alle sine gæster! 😍

Blomsterbord bryllup
Foto: Asger Møllsøe
Lange borde til bryllup
Foto: Asger Møllsøe
Langbord bryllup
Foto: Asger Møllsøe
Bryllupsbord
Foto: Asger Møllsøe

Hovedbygningen har sine egne udmærkede vinglas og endda sølvbestik, og med det bliver borddækningen allerede meget flot! Men hvis man vil det, så kan man også medbringe andet service.

Hos A Table Story kan man leje eksklusiv service til fest. Her på billederne har man lejet krystalglas og guldbestik. Det ser vanvittig smukt ud med guld og krystal i Hovedbygningen.

Runde borde i spisesalen

Jeg er kæmpestor fan af langbord, men jeg må sande, at det er vældig populært med runde borde. Og det er selvfølgelig også muligt at opsætte små runde og hyggelige borde i Hovedbygningen.

Hygge – det er det, som de små runde borde kan. De kan samle 6 gæster om et bord og have en hyggelig samtale.

Hvad kan I bedst lide – langbord eller runde borde?

Bryllup på herregård
Foto: Unni Foto
Spisesal med runde borde
Foto: Unni Foto

Hovedbygningens smukke park

Hovedbygningen har to terrasser – den ene over søen i den storslåede park.

Parken er til fri afbenyttelse for jer. Her er søer, smukke blomster om sommeren og gamle træer som skaber de perfekte baggrunde til bryllupsbillederne.

I parken er det selvfølgelig oplagt at servere forfriskninger og kage. Her er både sol, skygge og siddepladser. Udgangen til terrassen og parken er direkte fra spisesalen.

De grønne områder giver anledning til en masse hygge og leg. Eller hvad med at servere morgenmad dagen derpå ude på terrassen?

Det er så hyggeligt, åbent og frit.

Festlokale til bryllup
Foto: Unni Foto
Saftdispensere til bryllup
Foto: Unni Foto
Bryllupsreception
Foto: Unni Foto

Jeg håber I har fået god inspiration af min ærlige mening og mange års erfaring.

Kan jeg hjælpe jer til at gøre jeres bryllupsdrømme til virkelighed? Se mere på min hjemmeside. Skriv endelig til mig 😊

God inspirationsjagt!

Love, Maria.