At finde en god, struktureret og humoristisk toastmaster kan være svært, men det er en nødvendighed for, at jeres bryllupsmiddag forløber som planlagt.
Det er et krævende job at være toastmaster, men også en stor ære for den udvalgte person. Derfor skal I som brudepar nøje udvælge denne, som I mener kan bestride opgaven.
Den rette person bør både kende familien og eventuelt lidt at vennekredsen, Toastmasteren bør være meget struktureret, samt have en sans for humor, når man styrer en større forsamling. Og samtidig skal toastmasteren også kunne sige stop, hvis tidsplanen løber og talerne trækker ud.
Mit første og bedste råd
Indlæg pauser i løbet af bryllupsmiddagen, hvor folk kan gå på toilettet eller ryge. For så undgår I et rend mit i talerrækken, for hvis dette sker, er det meget forstyrrende og ødelæggende.
Derfor skal toastmasteren, når I har sat jer til bords, indlede med lidt praktisk info. Informationer om, hvor man finder toiletter, hvor der må ryges og at dette gøres i indlagte pauser som toastmasteren styrer, og som vil være indlagt mellem retterne.
Der er også her, at brudeparret har mulighed for at få sagt andre praktiske informationer, såsom info om morgenmaden dagen derpå – hvor og hvornår.
Eller bruden kan få toastmaster til at løfte en pegefinger og sige, at der ikke må klippes i brudens slør – dette er for nogle en sjov tradition/overtro efter brudevalsen, men for bruden meget sørgeligt, derfor kan det være en god idé, at få det sagt her.
At de klipper mandens strømper er derimod en meget anvendt og sjov overtro, men det er en helt anden historie…
Bonus! Et råd de fleste hurtigt glemmer
En anden lidt uddød og måske uskreven regel, som jeg gerne vil nævne her er, at når gæsterne sætter sig til bords, så skal alle gæsterne blive stående og modtage brudeparret, som kommer gående ind i lokalet til sidst. Dette er en hyldest til brudeparret, som de fortjener.
Musik til dette sætter prikken over i’et.
Det andet råd
Endnu et godt råd til at planlægge en bryllupsmiddag bedst muligt er naturligvis også, at de i køkkenet kender til hele planen. I bør lave en udførlig “køreplan” til tjenerne, hvor alle informationer står.
Informationer såsom tidspunkter, oversigt over vine/drikkevarer, specielle ønsker, ankommer der band/bar under middagen – hvor skal de stille op, og lignende informationer.
Der er også super, at lave en tegning over bordenes placering, samt en bordplan, hvor der evt. står bemærkninger om allergiker, vegetarer, diabetiker, gravide og lign. specielle hensyn.
Derudover er det også en toastmasters pligt, at henvende sig i køkkenet i god tid før bryllupsmiddagen starter, for at aftale nærmere med overtjeneren om aftenens forløb.
Med disse råd, så bør I være hjulpet rigtig godt på vej til en succesfuld bryllupsaften og hvad der sker udover dette, kan ingen planlægge.
Love, Maria