Udendørs bryllup med vielse i parken ved 1877-Laden
Udendørs bryllup med vielse i parken ved 1877-Laden

Fordelene ved et fredagsbryllup

Bryllup på en fredag? Yes, den er god nok. Og det er faktisk en ret god idé. Så kan du nemlig få alle dine drømme for brylluppet opfyldt.


3. august 2018

Den er god nok, emnet er; bryllup på en FREDAG.

En trend fra udlandet, som er kommet for at blive. Det har maser af fordele, så lad os bryde det traditionelle og kigge på, hvad det egentlig vil sige for jer og jeres gæster, at I vælger at holde bryllup på en fredag.

Lille-lørdag er det nye sort

I udlandet er der gerne bryllup på alle ugens dage. Det er helt normalt.

I Danmark er vi mere traditionsbundne og tilbøjelige til lørdagsbryllupper. Skulle man høre om en vielse i Danmark på en hverdag, så er her højst sandsynlig tale om en borgerlig vielse på rådhuset.

Og dog, – for nu er det som sagt ikke utænkeligt i Danmark mere, at holde et kirkebryllup på andre dage end lørdage.

På Sonnerupgaard Gods har vi oplevet torsdags- og fredagsbryllupper de seneste par år. I starten var det bryllupsfester med udenlandske gæster, som alligevel skulle tage fri flere dage, for at tage til Danmark til bryllup og evt. holde lidt ferie i forbindelse med besøget.

Men nu er det dé danske bryllupper, som vi ser på en fredag – og sågar også på en torsdag. Eller andre helligedage, som ikke falder på en lørdag, det kan både være i påsken, pinsen, Kr. Himmelfart, mellem jul og nytår eller på nytårsaften.

I kan få alt, hvad I drømmer om

Det er ikke en hemmelighed, at det har masser fordele at vælge en fredag og det er virkelig værd at overveje:

  • De populære festlokaler er nemmere tilgængelige på en fredag. For hvis du søger en lørdag, så skal du være i virkelig god tid – gerne 1,5-2 år i forvejen
  • I kan få værelser til alle gæster, så I kan holde et brag af en fest og tilbyde overnatning
  • Det vil sige, I og jeres gæster har hele weekenden til at komme jer, når nu I har festet til den lyse morgen
  • Chancen for at de bedste bryllupsleverandører er ledige på en fredag er stor – og her gælder det jo alle de leverandører I skal bruge. Også kirken, og det kommer vi til længere nede.

Men, hvad siger kirken og ikke mindst gæsterne?

Kirken er heldigvis meget rummelig, og der kan afholdes vielse alle ugens dage i kirken.

Overvejer I en udendørs vielse, så er dette naturligvis også muligt. Både en borgerlig vielse, men også en mere ”kirkelig vielse” hos en fripræst – her kan jeg varmt anbefale Livsceremonier.

Bryllupsceremoni
Foto: Storybook Studio

Hvad angår gæsterne, så er det her de fleste brudepar er mest vævende – jeres overvejelser vil nok gå på, om det nu også er en god idé, at kræve at gæsterne holder en fridag, eller måske bare en halv fridag? Min erfaring er JA, det er ikke et problem, så længe man er i god tid, så gæsterne kan varsles.

Faktisk oplever jeg brudepar fortælle, at når de har spurgt den nærmeste familie, om de vil holde fri, så svarer gæsterne – ja, hvem vil ikke holde fri for at komme til bryllup? 🙂

I hvor god tid skal I være?

Et bryllup på en hverdag kan planlægges på et halvt års tid. Det burde være tidsnok til at varsle gæsterne, så send endelig save-the-date-kort ud som det første.

Herefter kan I begynde at planlægge dagen og booke alle leverandører. 3 måneder før skal gæsterne have den endelig invitation.

For nogle, kan det være overvældende at planlægge et bryllup på så kort tid, så husk endelig, at skal du holde fest på Sonnerupgaard Gods, så er der altid hjælp at hente hos mit team og jeg. Jeg kan hjælpe med stort og småt. Er du planlæg-selv-typen, så har jeg også en planlægningsguide til dig – sig endelig til.

Til sidst er der bare at sige:

Spring ud I det – det er jeres bryllup og I bestemmer selv, hvordan og hvornår det skal gøres! Så, hvorfor ikke gøre det med så mange fordele, så I kan få drømmebrylluppet?

Love, Maria.