Træskilt med sødt citat til bryllup
Træskilt med sødt citat til bryllup

Sådan gør du hvis du først overtager bryllupslokalet på dagen

Dette indlæg henvender sig primært til Sonnerupgaards værtsfolk – og er nok mest relevant for dem som overvejer muligheden for en model 2 på Sonnerupgaard Gods. Går du med tanker omkring booking af et lokale ved model 2, så vil jeg her give dig et indblik i hvordan det skal gøres. Hvad er en model […]


10. november 2017

Dette indlæg henvender sig primært til Sonnerupgaards værtsfolk – og er nok mest relevant for dem som overvejer muligheden for en model 2 på Sonnerupgaard Gods.

Går du med tanker omkring booking af et lokale ved model 2, så vil jeg her give dig et indblik i hvordan det skal gøres.

Hvad er en model 2?

Model 2 betyder, at I modtager festlokalet på festdagen kl. 14.00. Det vil sige, at I faktisk modtager lokalet, når I står i kirken ved jeres eget bryllup.

Men hvorfor?

På nogle datoer kan Sonnerupgaard kun tilbyde jer brudepar, at I kan overtage lokalet på bryllupsdagen og ikke dagen før festen.

Grunden til denne model er, at festlokalet er udlejet til anden side dagen før. Det kan både være til firmafest, privatfest eller konference. Det foregående arrangement er ude kl. 12.00 dagen derpå, hvor Sonnerupgaard kan have lokalet klar igen kl. 14.00 til jer.

Wow! – tænker I nok – det er urealistisk – men det er det faktisk ikke, og det vil jeg gerne fortælle lidt mere om, for det har jeg mange erfaringer med.

Centerpiece til bryllup

Til jer som alligevel ikke ønsker at lave noget praktisk

Model 2 er en mulighed for alle fester, det kræver blot en stram plan samt et godt team. Mere præcist hvordan vil jeg uddybe længere nede, men først vil jeg fortælle, hvem modellen henvender sig allerbedst til.

Model 2 er oplagt til de brudepar, som ikke ønsker selv at stå for det praktiske omkring klargøring af lokalet. Det vil sige, at stå for borddækning, udsmykning af lokalet og andre praktiske gøremål. Dette kan jeg gøre for jer.

Det er ikke en skam at sige, at man ikke orker det – for der er mange andre ting at tage sig til op til et bryllup. På Sonnerupgaard Gods er konceptet, netop at du skal planlægge alt og klargøre alt selv og så er denne kombination faktisk rigtig god.

Således får i Sonnerupgaards smukke lokaler og omgivelser. I får de frie rammer til at gøre nøjagtig som I vil og samtidig får I hjælp fra Sonnerupgaards bryllupsarrangør til at planlægge og gøre det hele klar for jer.

Bryllupsbord
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Derudover kan i spare på budgettet!

Når lokalerne først overtages på festdagen kl. 14.00 frem for dagen før, så er der penge at spare. De penge kan bruges på professionel hjælp fra Sonnerupgaards bryllupsarrangør.

Er du fristet, så læs med, hvordan det skal gøres…

Hvordan gør jeg?

I er 100% afhængig af at få hjælp fra Sonnerupgaards bryllupsarrangør – eller fra andre naturligvis. En stor fordel og tryghed for jer vil dog være, at hyre godsets vante arrangør, som præcis ved, hvordan det hele kan lade sig gøre når planen er stram.

Der skal en stram plan til.

Ud fra to møder planlægger vi nøjagtig, hvordan I ønsker jeres fest. Hvilke ting I står for og hvilke ting jeg skal planlægge. Vi laver en nøje plan for ALT; tidsplanen, leverandører, udsmykningen, personalet samt en køreplan.

Køreplanen sikrer, at alle opgaver er beskrevet og at der er personale nok til at udføre arbejdet.

Jeg har et godt team af tjenere og assistenter, som hjælper mig ved model 2. Hvis lokalet skal stå klar på 2-3 timer, så er det er spørgsmål om, at have hænder nok til at udføre arbejdet og et hjemmevant team der kender rutinerne. Har man det, vil jeg sige, at næsten alt kan lade sig gøre.

Dog med én forudsætning

Realistisk, så kan festen starte allerede kl. 16.00. På 2 timer kan vi udrette meget, hvis blot vi har hænder nok. Så egentlig er starttidspunktet ikke en hindring for jer. Kl. 16.00 passer perfekt for et bryllup med ankomst efter kirken, hvor I på godset inviterer til velkomstdrink og bryllupskage.

Superhelte bryllupskage

Dog med en forudsætning – keep it simple.

Her mener jeg, at forberedelser er alfaomega og alt skal optimeres så meget som muligt. Men samtidig må der ikke være for mange detaljer.

Jeg sætter pris på en enkel borddækning og en simpel centerpiece. Blomsterne  skal være færdige og klar til at kunne sættes direkte på bordet. Det samme med servietterne, de skal være foldet på forhånd og bordkort lagt i orden efter placering.

Selve udsmykningen af lokalet kan som sådan godt være storslået og med flere detaljer, men det kræver, at det er opsætninger af pynt som jeg har lavet før. For der er ganske enkelt ikke tid til at prøve nye ting af.

Nogle brudepar ønsker vielse på godset. Det har jeg også prøvet ved en model 2. Men så skal det igen først starte kl. 16.00. Afhængig af vejret, om det er inde eller ude, så vil jeg anbefale, at vielsen er stående. Det vil sige ingen opsætning af stole. Derudover kan vi naturligvis godt lave en fin udsmykning ud af vielsen.

Udendørs vielse
Fotograf: Bryllupsshoot.dk – Udendørs vielse ved model 2.

Alt det praktiske

Når vi rykker ind i lokalet kl. 14.00 på festdagen, skal jeg have modtaget alle jeres materialer dagen før. Materialer som drikkevarer, snacks, pynt og andre ting.

Drikkevarerne skal leveres i en køletrailer, så vi sikrer kolde drikkevarer når festen starter. Vigtigt at vide er nemlig, at vi ikke har adgang til køkkenet før kl. 14.00 på festdagen. Dette er også vigtigt at huske at meddele diverse leverandører, når I booker dem – I skal informere dem om, at der ikke kan stilles op i lokalet eller leveres noget til lokalet før kl. 14.00.

Vigtigt er også, at gæsterne ikke ankommer før planlagt tid eller andre uforudsete ting, da vi så bliver forstyrret i vores arbejde. Dette kan forsinke os meget, når vi er tidspresset.

Bordplan til bryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Sammen kan vi gøre det

Jeg håber, at dette blogindlæg har givet dig et indblik i mit arbejde og hvordan jeg hjælper brudepar ved en model 2-løsning. Det kan sagtens lade sig gøre, og lad os sammen få det hele planlagt til mindste detalje.

Love, Maria.