Brudebuket til vinterbryllup
Brudebuket til vinterbryllup

Bliv helt klar til vinterbrylluppet

Flere og flere holder bryllup om vinteren. Det er billigere, lokalerne er mere tilgængelige og så åbner det op for en lækker vinterstil. Læs hvordan!


1. november 2018

Vinterbryllupper kan være noget så smukke. Der er flere og flere brudepar som vælger et vinterbryllup, og jeg kan godt forstå dem.

Læs med her, hvorfor vinterbryllupper er så fantastiske, og få gode råd med til, hvordan I kan gøre det rigtig smukt.

Lad der blive lys – masser af lys

Noget af det mest charmerende ved et vinterbryllup er alle de levende lys, som man kan tilføje. Levende lys har bare en helt speciel effekt, når mørket falder på. Det bliver så hyggeligt og romantisk.

Derfor – sørg endelig for, at der er fuld knald på stearinlys i alle afskygninger.

Lys vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Lysene kan både skabe stemning indenfor og udenfor. Et godt tip er at gøre brug af store vinduespartier, hvor man sætter en flot belysning foran vinduet udenfor. Fx. som ovenfor, hvor de lysende lanterneposer former et hjerte.

I kan lave lys med fakler, bålfade eller andre små lys sat i et symbol, som passer til jer.

Vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Indendørs skal der være lys på middagsbordene og i vinduerne. De kan også hænge ned fra bjælkerne. Faktisk kan I bruge stearinlys over det hele.

I Laden på Sonnerupgaard Gods er det helt fantastisk med lys i de smukke lysekroner – 80 bloklys er det plads til. Det er sååå fantastisk smukt – især når mørket rigtig falder på.

Hvis der er højt nok til loftet, så kan stearinlys altså fungere som et helt vildt stemningsskabende ovenlys.

Når det så er sagt, så har jeg en lille historie fra et bryllup sidste vinter. En gæst var desværre allergisk overfor stearinlys, så levende lys var et no go! Hvad gør man så? Jo, så skaber man hygge med lyskæder.

Udvalget af forskellige og smarte lyskæder er heldigvis stort. Jeg ærgrede mig på brudeparrets vegne over, at vi ikke kunne sætte lys på middagsbordene og i Ladens lysekroner, men så fik jeg en idé…

Lyskæder
Foto: mlyng.dk

Jeg købte tynde lyskæder til blomsterdekorationerne, som jeg sætte ind i blomsterne. Og det blev en rigtig fin løsning, da mørket faldt på.

Ligeledes kreerede jeg pyntede syltetøjsglas med låg, hvori jeg puttede små lyskæder ned i glassene. Disse fine lysglas satte jeg forskellige steder i lokalet.

Lysglas
Foto: mlyng.dk

Det sidste finish manglede dog i loftet – vi kunne jo ikke sætte de 80 bloklys op i lysekronerne.

Her blev løsningen, at vi opsatte lyskæder fra bjælke til bjælke. Ligeledes indkøbte jeg LED-bloklys af rigtig god kvalitet fra Glow Collection, som jeg satte rundt omkring i lokalet. Lysene fra Glow Collection er meget levende og vanvittigt flotte.

Skab en stemning i rummet

Med loungelys kan man skabe rigtig meget stemning i festlokalet. Et farvet blåt lys kan give et vinterligt is-look. Det er perfekt til jer som drømmer om et rigtig vinterbryllup.

Bryllupskage i vintertema
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Har I en fælles yndlingsfarve? Den kan I jo også bruge til at skabe et rigtigt lækker look med.

Tit har man en hyggelig lounge til festen – og der kan I jo også lege med lyset. Hvis I overvejer loungelys, så vil jeg anbefale at leje det gennem DJ’en, hvis I alligevel skal have sådan en.

Vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk
Vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk
Blomsterdekoration til bryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Winter wonderland wedding

Drømmer I om et ægte vinterbryllup med sne, istapper og glimmer? Så gælder det om at skabe en rød tråd.

Det er detaljerne der laver den røde tråd, så giv er god tid til dem. Jeg har selvfølgelig masser af idéer 😉

Sne- og glimmerspray er gode effekter, når I skal give det et touch af vinter. Her har jeg brugt snespray på træstubbene. Blomsterdekoratøren havde brugt glimmerspray på buketterne, og det så mega godt ud sammen.

Pynt til vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Sølv er en god vinter-farve, og jeg vil anbefale at skaffe vaser og lys-holdere med sølvkant. Bordkort af sølv eller glimtende papir er også rigtig flot.

Dette bordkort er hjemmelavet med papir fra Søstrene Grene.

Bordkort til vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Til dette gennemførte vinterbryllup lavede jeg træer af krogede grene, som jeg gav en tur med sølvsprayen. På mini-træerne hang jeg små krystaller op – også købt i Søstrene Grene.

Sne til vinterbrylluppet
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Og så eksperimentrede jeg med sne. Instant-sne købt hos Prinsessens Bryllup. Sneen dryssede jeg ud på middagsbordene, og resultatet så meget ægte ud.

Sne til vinterbrylluppet
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

I loftet over buffetbordet opsatte jeg istapper på en linje, og sammen med det blå lysskær blev det en rigtig fin sammenhæng.

Pynt til vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Nordic style – populært og smukt

Hvis I ikke er til winter wonderland-looket, og hellere vil over i et råt og rustikt look, så skal I over i de grå og grønne farvetoner.

Her er sukkulenter, mos og grene rigtig gode til at pynte op med. Det kan skabe et mere naturtro look, som man kan bruge i alle mulige dekorationer – både på bordene, i vinduerne og rundt omkring i lokalet.

Vinterbryllup
Fotograf: Bryllupsshoot.dk
Vinterbryllup
Fotograf: Julie Marguaritha Bonde

Gør altid brug af vinduerne. Her kan I hænge grønne kranse, eller opsætte et hjerte af birkegrene. Det ser altid flot ud, næsten uanset hvad man gør. Kun fantasien sætter grænser.

Inspiration til vinterbrylluppet
Fotograf: Julie Marguaritha Bonde
Vinterbryllup
Foto: mlyng.dk

Mos er en billig form for pynt og er meget, meget dekorativ. Tænk kreativt, det kan lægges mange steder i lokalet, på bordene og i vinduerne.

Vi må ikke glemme brudebuketten

En brudebuket afspejler rigtig ofte brudens smag, og den er en af elementerne i det gennemførte vinter-look. Hvid er absolut den mest brugte farve i en vinterbuket – det er smukt og stilrent.

Vinterbrudebuket
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Vinterbrudebuketten her er meget, meget smuk med hvide blomster, sølvsprayede kogler samt pynteperler.

Jeg er fuldstændig vild med buketten, som er lavet af min dygtige blomsterdekoratør Diana Rose. Tjek lige det lækre håndtag!

Vinterbrudebuket
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Nu snakker jeg kun til bruden – det her jo din buket: Ønsker du mere farve på buketten?

Så er det en fantastisk kombination, når du blander din yndlingsfarve med hvide blomster og lækre vinterblomster.

Brudebuket
Fotograf: Bryllupsshoot.dk

Det var alle mine råd og idéer for denne gang. Brug dem som I vil, og arbejd videre med dem.

Jeg håber, I får nogle fantastiske vinterbryllupper med masser af charme og smukke detaljer!

Love, Maria.