CORONA

Vi følger nøje udviklingen med COVID-19. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om et kommende arrangement hos os, kan du altid skrive på info@sonnerupgaard.dk eller ringe til os på 46 40 95 31. Telefontid er 9-16 mandag-torsdag og 9-14 fredag.

Velkomstskilt i træ til bryllup
Velkomstskilt i træ til bryllup

Line & Lasses lovestory

Det her er en af de længere fortællinger om, hvordan vi i foråret forvandlede Sonnerupgaard Gods rustikke lade ud fra brudeparrets mange tusinde idéer. “Er det muligt at dække loftet til med blade? Altså lave en slags jungle feeling med grene og blade?”, lød det fra Lasse, da vi sad og snakkede om udsmykning til […]


26. juli 2017

Det her er en af de længere fortællinger om, hvordan vi i foråret forvandlede Sonnerupgaard Gods rustikke lade ud fra brudeparrets mange tusinde idéer.

“Er det muligt at dække loftet til med blade? Altså lave en slags jungle feeling med grene og blade?”, lød det fra Lasse, da vi sad og snakkede om udsmykning til deres store dag.

Og det var lidt temaet gennem hele snakken. Alt skulle være vildt, stort og med en masse lys. Der fandtes ikke dårlige idéer, og kunne noget ikke lade sig gøre, jamen så skulle en ny idé op at vende.

Der kom mange idéer på bordet, som jeg ikke havde prøvet før, men jeg tog selvfølgelig udfordringen op 😉

Lad mig starte med begyndelsen

Som mange andre par, er den store inspirationskilde Pinterest. Her er der ingen grænser for gode og anderledes idéer, og her findes alt hvad hjertet begærer for kreative sjæle.

For Line & Lasse var det ingen undtagelse, og der blev ved vores første møde vist billeder af alle de ting, de ønskede i Laden.

Idéerne bød på alt fra bestemte blomsterarter, farver, borddækning og det totale look af Laden både indenfor og udenfor – og ikke mindst hvordan vi kunne skabe en sand “lysfest”.

Blomster til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon

Stof i loftet

En af idéerne var bl.a. en større opsætning af stof i Ladens træloft. Jeg tror alle Pinterest-kendere har set disse barnwedding-billeder med stof i loftet – det er det look, vi taler om. Ikke bare et par baner stof, men fuld opsætning af stof fra kip og ud langs væggen ved bjælkerne og ned til gulvet.

Jeg kender Laden rigtig godt og ved efterhånden, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der er totalt umuligt. Der er nogle regler omkring brandfare, som vi naturligvis som det første tager højde for.

Alene dette gjorde opgaven rigtig dyr, da det kræver brandimprægneret stof.

Desuden betød de 11 meter til kip, at der skulle bruges mindst 180 meter stof – og det var kun hvis vi gav den halvt gas med stofophæng. 

Hertil kommer et større syarbejde og til sidst en holdbar løsning på opsætningen. Jeg tror de fleste kan regne ud, at dette ville blive rigtig kostbar og langt over de flestes bryllupsbudget.

Jeg var selv vild med idéen, men desværre ikke prisen. Og da alle priser og udregninger var på plads, var spørgsmålet faktisk det færdige resultat – hvordan ville det se ud?

Sagen er den, at Laden ikke er symmetrisk, så om den færdige opsætning vil få det look de ønskede, det tvivler jeg på.

I starten af bryllupplanlægningen har man jo en masse idéer, og det er sjovt at tænke ud af boksen. Når så idéerne skal udfoldes i praksis, kan de nogle gange vise sig at være meget, meget svære.

Vi kom frem til, at projektet med en større opætning af stof blev for svært, og holdt os til en opsætning af blondestof, som jeg har lavet så mange gange før.

I stedet for valgte vi at fokusere på lysopsætningen.

Loftet skulle fyldes med lys og lamper for at skabe en udendørs havefest/jungle feeling, og herfra gik den næste søgning ellers i gang.

Men hvordan skulle det lade sig gøre?

Bryllup i Laden
Fotograf: Morten Bentzon

Jungle feeling, men hvordan?

Næste idé fra brudgommen var en skov af grønt og blomster. For sig så han et grønt loft med grønne grene, blade og blomster, som hang ned over dansegulvet. En fed og flot idé! Igen viste det sig dog at være dyrt, og meget vanskeligt at lave i praksis.

Friske blomster var udelukket, for hvis vi skulle lave en opsætning med friske blomster dagen inden brylluppet, så ville de jo tørre ud til næste dag. Det ville jo ikke se så festligt ud.

Derfor måtte vi ty til en anden løsning, en mere billig og langt mere praktisk løsning. Et look, som stadig var i tråd med deres ønsker. Det blev til en sand lysfest i et grønt paradis.

Gennem min tid som bryllupsarrangør har jeg erfaret, hvor vigtigt det er at have gode kontakter, når det gælder. Det kan virkelig være til hvad som helst.

Derfor hev jeg fat i den bedste elektriker jeg kender – nemlig Rasmus, som også skulle giftes i Laden her senere på sommeren. Han blev min redningsmand, da det gjaldt indkøb af lyskæder, så vi kunne få en lækker opsætning af lys.

Lyskæder til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon

Lysfesten med det grønne paradis

Lyskæderne blev til et lysnet, som skulle dække over dansegulvet sammen med rispapirslamper. For at skabe lidt dynamik, skulle rispapirslamperne hænge i forskellige højder.

Hertil skulle vi skabe et grønt paradis ved at opsætte grene med lyskæder, som gerne skulle være så høje, at det var halvstore træer.

Træerne skulle gerne kroge lidt og gå ud i rummet, hvor lyskæderne så kunne stå kunne skabe en lækker belysning i mørket.

Udsmykning til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon
Bryllupsfest
Fotograf: Morten Bentzon

Alt sammen lyder som en god og nu gennemtænkt plan, men jeg er nu altid lidt spændt på resultatet.

Nok så meget kan man planlægge og indkøbe nye ting – men hvordan ser det ud i virkeligheden? Virker det, og bliver det som brudeparret har ønsket sig? Går det som planlagt og hvor lang tid tager det?

Af erfaring bliver man klog, og jeg bliver klogere for hvert bryllup jeg har arrangeret, og heldigvis for det!

Lad mig lige uddybe hvad jeg mener med det helt præcist. Dette var et aprilbryllup, og her er foråret desværre ikke rigtig med os. Så da vi står i den halvnøgne aprilskov dagen før brylluppet, er der ikke mange grønne grene at finde. 

Familien er det bedste team

Line & Lasse var så privilegerede, at deres familie hjalp med at gøre Laden klar, og det var der også brug for, for der var mange opgaver.

Det første vi altid starter med er at placere de forskellige ting i lokalet – barområde, dansegulv, fordeling af 12 runde borde, stole, gavebord, den gamle flotte ladvogn osv.

Og så blev der ellers uddelt arbejdsopgaver.

Et ægte ladebryllup
Fotograf: Morten Bentzon
Billede fra festen, hvor der endnu en gang blev rykket rundt på den gamle vogn.

Brudeparret gik i køkkenet og fik sat drikkevarerne på køl, et par mænd gik i skoven for at fælde træer og kvinderne gik i gang med at dække borde.

Imens gik Signe og jeg i gang med de mange nye opsætninger, vi skulle lave. Det krævede en del af vores tid, og det var derfor dejligt at kunne sætte familien i gang med de mange opgaver.

Jeg har sagt det før, men siger det igen: Hjælpen fra familie er uundværlig i forbindelse med brylluppet. Her var hjælpen kærkommen dagen før brylluppet, da vi havde så mange planer for udsmykningen.

Jeg havde kalkuleret med ca. 40 arbejdstimer til det færdige resultat – og det holdt også rimelig stik. Efter 10 timers yderligere klargøring, var det fyraften.

Den store udsmykning

Tilbage fra skoven kom mændene anstigende med en stak træer i 5-meters højde. Et af dem med flotte hvide forårsblomster. Nogle af træerne havde den helt perfekte krumning, hvilket gjorde, at de indrammede indgangen, som var vores idé.

Forårsbryllup
Fotograf: Morten Bentzon

På træerne satte vi lyskæder på så mange grene vi kunne. Det gav dem en større volumen.

I Ladens bjælker blev der hængt flasker med blomster, den gamle kane blev pyntet med bordplan på et gammelt vindue, og så kom vi til udsmykning af den store port.

Bordplan til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon

Porten havde jeg tidligere ikke gjort noget ved, da brudeparrene ofte synes, at den er flot i sig selv, men Line og Lasse havde set en god idé på Pinterest, og den skulle selvfølgelig prøves af.

Barnwedding
Foto: mlyng.dk

Bordene blev pyntet med en rustik hessian bordløber med blonder, syltetøjsglas med lys og blomster, fine små træstubbe til bordkort og en serviet med hessian rundt om og en kvist eukalyptus.

Serviet til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon

Som en ekstra fin detalje, havde brudeparret lavet en lille bog med lidt informationer om alle gæsterne og deres relation til brudeparret. På den måde kan gæsterne bedre lære hinanden at kende.

En bog som denne er meget populær, og det ses til flere og flere bryllupper. Især til de store fester, hvor ikke alle gæsterne kender hinanden, så gives der lidt informationer til at starte en samtale.

Bryllupsgæster
Fotograf: Morten Bentzon

Opsætning af lysnettet med rispapirslamperne var et af dagens største projekter. For at dække hele loftet over dansegulvet, skulle det sættes sammen af flere små net og derefter hænges op, hvilket var noget af en udfordring.

Det færdige resultat skabte en helt særlig stemning da mørket ramte. Det var så smukt og det var hele arbejdet værd.

Lyskæder til bryllup
Fotograf: Morten Bentzon
Bryllupskage
Fotograf: Morten Bentzon

Så kom den store dag – og det hele blev som ønsket!

Alt i alt blev det et gennemført, rustikt tema med en masse lys. Det er ofte hårdt arbejde at gøre Laden klar. Det tager mange mange timer, men det er det hele værd, når der står 100 gæster med et smil på læben, og giver et par komplimenterende ord på vejen.

Bryllupsreception
Fotograf: Morten Bentzon

Line & Lasse har givet vores arbejde et par ord med på vejen:

Vi bookede Maria til at hjælpe os med vores bryllup i Laden på Sonnerupgaard Gods. Maria var super forberedt, og kunne hurtigt hjælpe med at skabe overblik over forberedelserne til dagen.

Vi havde en snak omkring vores ønsker til brylluppet, og ud fra vores tanker foreslog Maria et par forskellige muligheder på musik, mad, servering og oppyntning, som alle ramte plet. Vi brugte en hel dag på at pynte op og resultat var lige som vi havde drømt om – 5 ud af 5 stjerner herfra.

Lasse & Line

Åh, det betyder alt, når jeg får den slags roser med på vejen! Så er jeg klar på at tage udfordringen op igen igen.

Love, Maria