CORONA

Vi følger nøje udviklingen med COVID-19. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer om et kommende arrangement hos os, kan du altid skrive på info@sonnerupgaard.dk eller ringe til os på 46 40 95 31. Telefontid er 9-16 mandag-torsdag og 9-14 fredag.

Norsk bryllup i danmark, med par, der står og kysser under et gammelt egetræ
Norsk bryllup i danmark, med par, der står og kysser under et gammelt egetræ

Caroline <3 Roy-Erik – Norsk kærlighedsfest i danske omgivelser

Kærligheden kender ingen grænser, og det gjorde den heller ikke for norske Caroline og Roy-Erik, der i juli 2016 kontaktede mig for at høre om mulighederne for at afholde deres bryllup på Sonnerupgaard Gods. De ville gerne gøre deres bryllup til noget helt særligt, og søgte derfor efter muligheder i Danmark. Temaet: En norsk kærlighedsfest […]


14. april 2017

Kærligheden kender ingen grænser, og det gjorde den heller ikke for norske Caroline og Roy-Erik, der i juli 2016 kontaktede mig for at høre om mulighederne for at afholde deres bryllup på Sonnerupgaard Gods.

De ville gerne gøre deres bryllup til noget helt særligt, og søgte derfor efter muligheder i Danmark.

Temaet: En norsk kærlighedsfest i danske naturomgivelser.

Sonnerupgaard Gods
Fotograf: Linn Nesse

Hvorfor lige Danmark?

Man spørge sig selv: “hvorfor lige Danmark?”, og hvorfor bede sine gæster rejse hele den lange vej for en enkelt aftens fest? Men det er der faktisk flere grunde til.

Caroline og Roy-Erik søgte et lokale som kunne skabe den rustikke følelse, som Laden har. Det er svært at finde i Norge, når der også skal være plads til 70 mennesker – med overnatning.

Derudover er priserne i Norge meget højere end i Danmark, og de kunne derfor få en større fest til samme pris, som det ellers havde kostet hjemme. Det gælder blandt andet priserne for leje af lokale, mad og især alkohol.

I sidste ende skyldtes det især, at deres bryllup skulle være uforglemmeligt for dem selv og deres gæster.

Hvordan kan det gøres bedre end ved at tage hele familien og de tætteste venner med til Danmark, og gøre en hel oplevelse ud af det?

Jeg havde selv sagt ja på stedet!

Faktisk hører jeg fra kollegaer i branchen, at flere og flere nordmænd søger mod Danmark, når de skal holde bryllup. Det gælder sig også i Jylland –  bare der er er kort afstand til lufthavnen.

Brudepar
Fotograf: Linn Nesse

Hvad krævede det af parret og af mig?

Der er mange udfordringer ved at skulle arrangere et bryllup på tværs af to lande – selvom vi er skandinaver, er der stadig en form for sprogbarriere.

Der skete der nogle uundgåelige mindre misforståelser, så en tæt kontakt var nødvendig for at sikre, at det hele kom til at gå som det skulle.

Som med alle brudepar handler det om at være på bølgelængde med hinanden, og om at forstå hvor parret gerne vil hen med festen, for at få det bedst mulige resultat.

Og hvordan gør man det bedst? Billeder!

Derfor oprettede jeg en Pinterest-mappe, så jeg kunne se hvad Caroline havde i tankerne, når hun snakkede om udsmykning af lokalet, og imens kunne jeg vise hende mine idéer.

Bryllupsbord med messingstager
Fotograf: Linn Nesse

Pinterest er en fantastisk platform for brudepar, men også som bryllupsplanlægger. Det er en super god inspirationskilde, og en kilde hvor alverdens trends bliver vist. Det kan godt anbefales. Men pas på!

Du bliver fanget af det 😉

Grundet afstanden tog jeg mig af al kontakt til leverandører. Det vil sige; mad, tjenere, drikkevarer, pynt, blomster, frisør mm.

Det skyldtes selvfølgelig at parret fløj til Danmark og derfor ikke selv kunne medbringe deres egne ting, hvilket brudeparrene ellers ofte plejer. Igen krævede det at jeg vidste 100% hvad parret ønskede.

Det viste sig at være lettere end forventet, da parret havde en klar idé om hvordan tingene skulle være, hvilket ofte er en stor hjælp.

Det lagde dog også et kæmpe pres på mine skuldre, da hele brylluppet nu afhang fuldstændigt af mine kompetencer, planlægning og min videre kontakt til leverandørerne. Intet måtte gå galt.

Bryllupsarrangør Maria Lyng
Fotograf: Linn Nesse

Der skulle foldes servietter, bestilles blomster og laves bordplan, og for at hele bryllupsweekenden skulle foregå uden forsinkelser i tidsplanen eller andre fejl, skulle koordineringen og planlægningen være i hovedsæde.

Mit planlægningsværktøj, Bryllupsmappen, blev derfor opdateret ned til de mindste detaljer, så der var overblik over leverandører, ankomsttidspunkter mm – en nødvendighed og et godt redskab til begge parter.

Dagen op til blev der transporteret pynt, afhentet blomster, dækket borde, pyntet op i Laden og rykket rundt. På bryllupsdagen gjorde vi klar til vielse, modtog diverse leverandører og briefede tjenere og kokke.

Da klokken slog 15.00, var Laden klar til bryllup.

Rustik bordplan
Fotograf: Linn Nesse
Borddækning til bryllup
Fotograf: Linn Nesse
Bryllupspynt
Fotograf: Linn Nesse

Familien er en uundværlig hjælp

Et bryllup af denne type vil normalt være meget krævende, da alt afhænger af mig og mine kontakter, men jeg tager hatten af for Caroline & Roy-Eriks familie og deres engagement.

For det første sagde de ja til at rejse til Danmark – det kan nemlig godt være en dyr affære med flybilletten oven i overnatning, nyt festtøj og en gave til parret.

De stod hele tiden klar med en hjælpende hånd.

Det gjaldt alt fra at bage og pynte en masse kager, passe brudeparrets lille pige, så parret kunne få lidt tid til dem selv, til at stille op til fredagens velkomst-fest, da alle gæster ankom.

Brud gør sig klar
Fotograf: Linn Nesse

Alt dette blev gjort så brudeparret kunne spare penge på blandt andet bryllupskage, men også for at bidrage til brudeparrets store dag.

Heldigvis er dette en tendens jeg oplever ofte:

Brudeparrenes familier er mere end villige til at hjælpe og tage en tørn, for at opfylde brudeparrets ønsker. Det gælder både oppyntning, borddækning, opstilling af vielse, madlavning og meget mere.

Jeg kan sige på alle brudepars vegne, at de værdsætter det utrolig meget. Det er en byrde der løftes fra deres skuldre, når de ved at opgaverne nok skal blive klaret – og så af folk de holder af.

Hvordan endte det hele så?

Caroline og Roy-Erik ankom til Danmark torsdag aften til et sidste møde. Her kunne de med ro i maven overlade alle opgaver til mig, og blot nyde deres ærinder ved frisøren fredag og lidt små-indkøb inden den store dag.

Fredag kunne de også følge med i hele forvandlingen af Laden, hvilket de også med glæde gjorde, og de kom med inputs, så alt blev perfekt.

Mit gode team havde gjort det igen:

Tre kvinder, 11 timers udsmykning og 7 måneders planlægning senere, var det pludselig lørdag d. 4. marts, og den store dag var kommet. Parret havde ønsket sig forår, boho, kærlighed og romantik. 

Og det fik de i den grad!

Vielse i Laden på Sonnerupgaard Gods
Fotograf: Linn Nesse

Med smukke forårsblomster i bjælkerne, 80 bloklys fordelt rundt i lysekronerne, stof i loftet, lyskæder, rispapirslamper og en smuk pyntet vielsesportal ventede hele selskabet på, at bruden og hendes far skulle komme gående op ad gangen.

Til sang fra en veninde kom faren og hans lille datter gående op mod vielsen. Her stod den stolte brudgom og ventede med tårer i øjnene, da han fik øje på sit livs kærlighed i brudekjole. 

Vielse i Laden på Sonnerupgaard Gods
Fotograf: Linn Nesse
Vielse på Sonnerupgaard Gods
Fotograf: Linn Nesse

Efter ceremonien osede Laden af kærlighed. Kærlighed mellem parret og kærlighed fra familien.

Sikke et glitter af en fest!

Caroline kiggede rundt i laden målløs, fortryllet og hun havde et kæmpe smil på læben. Og det var hele planlægningen værd.

Brudesko og brudebuket
Fotograf: Linn Nesse
Brystbuket
Fotograf: Linn Nesse

Om aftenen ventede smukke runde middagsborde dekoreret med forårsblomster og høje lys i messingstager.

Menuen blev serveret af fantastiske Elmely Kro, som endnu en gang brillerede med en lækker menu – sammensat af brudeparret selv.

Bryllupsmenu
Fotograf: Linn Nesse
Halmballe bar
Fotograf: Linn Nesse

Natten var ung og halmballe-baren blev flittigt brugt. Alle detaljer blev beundret, gæsterne var glade og humøret højt.

Dagen derpå blev der spist en dejlig morgenmad, før gæsterne drog videre – nogen hjem til Norge og nogen videre på miniferie i Danmark.

Brudeparret holdt selv en lille mini-bryllupsrejse i romantiske København.

De smukke billeder er taget af norske Linn Nesse. Når jeg ser dem, bliver jeg utrolig rørt over det ansvar, som har lagt i mine hænder.

Tusinde tak for alt – C&RE!

Love, Maria

Norsk bröllop i Danmark
Fotograf: Linn Nesse