Denise får lagt makeup af ByKragskov
Denise får lagt makeup af ByKragskov

Sådan fremhæver du din brudeglød

Til dit bryllup skal alt være lige, som du har drømt om. Det gælder selvfølgelig også hår og makeup. Vi har derfor talt med ekspert Kristine Kragskov og samlet de bedste råd til dig, så du kan stråle på den store dag.


14. oktober 2021

Jeg har taget en snak med Kristine, som er professionel hår- og makeupartist ved ByKragskov. Her er hendes bedste råd til dig, som skal til at finde det helt rette brudelook.

Kristine er stifter af ByKragskov.

Hendes familie mener, at hun er født med flair for faget. Og det er nok ikke helt forkert. For Kristine startede ud på hobbyplan, men i 2015 blev hun certificeret hår- og makeupartist ved Nicci Welsh Academy.

Efter det arbejdede hun knap 6 år hos MAC. Og det var altså samtidig med, at hun havde sin egen virksomhed som hår- og makeupartist, hvor hun stylede cirka 40 brude om året.

Efterspørgslen voksede, så Kristine måtte udvide sit team. I dag består ByKragskov af artister bosat i hele Danmark.

De har alle mange års erfaring, og så elsker de deres arbejde! Teamet styler cirka 120 brude om året. De sørger for at være på forkant med tidens trends og udvikler sig løbende med intern træning.

Så det er altså en sand ekspert, vi har fået fat i!

Det første møde og alle idéerne

Kristine og hendes team starter altid med et formøde.

Det er et hyggeligt møde, hvor artisten og bruden mødes. Det foregår hjemme hos bruden i helt trygge rammer.

Det hele bliver planlagt her. Alt fra tidsplan til to do inden bryllupsdagen, særlige forhold og selvfølgelig brudelooket.

Tip: Mange brude viser artisten billeder af stylings, som de er vilde med. Det er en smart løsning, som gør det lettere for jer begge. Det kan nemlig være svært at sætte ord på det, du drømmer om. Med billeder kan I undgå misforståelser.

Til mødet kan artisten også dele ud af sin viden og vejlede.

I kan teste alt af, så I er helt enige om resultatet. Det er vigtigt med en forventningsafstemning, så I begge kan gå derfra med ro i maven og glæde jer til den store dag.

Denise får lagt makeup af ByKragskov
Fotograf: Simon Lau

Det hele skal passe til dig

Det vigtigste er selvfølgelig, at du er glad og føler dig smukkere end nogensinde før. Det er jo din store dag, som du har ventet på længe.

Men der er også en anden vigtig ting, som Kristine fremhæver.

Stylingen skal passe til dig. Det skal både matche din stil, kjole, ansigt, alder og andre faktorer, som kan spille ind.

Få helt styr på brudekjolen med vores guide.

Formødet er derfor en vigtig del af den endelig styling.

Det er her, at du og din stylist sammen kan finde frem til det rette look, som passer til dig. Der er nemlig fokus på samtalen mellem jer. Du kan fortælle om dine ønsker, og stylisten kan guide dig med al sin erfaring og viden.

Mærk efter i maven

Det kan være svært at finde det helt rigtige look.

Der er jo så mange muligheder!

Nogle brude ved fra start, hvordan de vil se ud. Andre bliver først sikre på selve dagen. Og begge dele er helt okay.

Kristine har to gode råd til dig:

  1. Mærk efter i maven. Hvad føles godt og rigtigt? Og hvad føles helt forkert?
  2. Vælg en detalje i looket, som du er vant til at se dig selv med. For eksempel en midterskilning. Når du vælger en genkendelig detalje, så vil det føles trygt på en dag fyldt med nye indtryk.
Denises brudelook med hår og makeup af ByKragskov
Fotograf: Simon Lau

Hvad har været mest populært i 2021?

Der har været en helt stor trend i 2021, som er gået igen blandt mange brude. Nemlig en lav knold med en flettet detalje og en smuk naturlig makeup med fokus på øjnene!

Kristine fortæller, at der er flere grunde til, at netop denne styling er så populær.

Det er selvfølgelig vanvittig flot.

Men det er også den perfekte mellemting! Det er både praktisk og feminint på samme tid. Og så passer det til de fleste typer, men samtidig er det specielt.

Det er både naturligt og holdbart til en hel dag. Den perfekte balance.

Embrace årstiden og alt den indebærer

Kristine anbefaler, at du tilpasser årstiden til dit brudelook. Det vigtigste for en hår- og makeupartist er at stylingen skal holde hele dagen – uanset hvad vejrudsigten byder på.

Så tænk endelig over årstiden, når du planlægger.

Hvis du skal giftes om efteråret, så kæmp ikke imod regnen. Bring den i stedet ind som en del af festens stemning, som det smukke og hyggelige naturfænomen regn nu engang er.

Regn giver liv, så det passer jo perfekt til en kærlighedsfest!

Lad jeres fotograf fange smukke øjeblikke i regnen under en paraply. Og nyd lyden af regnen, når den rammer taget. Når festen er slut, så smid skoene og mærk det friske græs under de ømme fusser, som har danset natten lang.

Gå ikke glip af dette smukke øjeblik på bryllupsdagen.

Denises brudelook med hår og makeup af ByKragskov
Fotograf: Simon Lau

Hvordan bliver trenden i 2022?

Kristine og hendes team spår, at vi kommer til at se en mere naturlig makeup og et mere udsmykket hår i det kommende år.

De sidste par år har makeuptrenden udviklet sig en del.

Vi har tidligere set et matte og højtdækkende look, men nu kommer vi til at se et mere glowy udtryk. Der vil være fokus på hudens skønheder såsom fregner.

Hårsmykker er det helt store nu og til næste år.

Flere og flere skifter sløret ud med et hårsmykke. Og de som vælger et slør, får ofte slørets skarpe kant dækket til med et fint hårsmykke.

Så 2022 bliver et år fyldt med en masse smukke brude, der bærer de fineste hårsmykker og som ligner sig selv.

Glem ikke disse musthaves i din brudetaske.

Undgå pludselige ændringer i dine rutiner

Det her er et total no-go ifølge Kristine!

Mange brude tænker, at de vil give den total gas med hudpleje lige op til brylluppet. Dybderensende masker bliver brugt, og hele hudplejeserien skiftes ud. Men det er ikke en god idé!

Tanken bag er skam god nok.

Du vil jo gerne være ekstra god ved din hud op til brylluppet. Men virkeligheden er bare en anden. For oftest når vi ændrer hudplejerutine eller tager en ny maske på, så reagerer vores hud.

Så selvom det kan være bedre i det lange løb med nye rutiner, så er det på kort sigt et stort sats. Huden kan skalle, du kan få bumser eller blive rød. Det vil jo være så ærgerligt, hvis du vågner op på bryllupsdagen med en irriteret hud.

Så hold dig hellere til det velkendte.

Tip: Prøv endelig ikke spraytan for første gang lige inden brylluppet. Gør det hellere i god tid, så du kan se, hvad der fungerer bedst for dig.

Denise får lagt makeup af ByKragskov
Fotograf: Simon Lau

Gode råd fra eksperten

Vi slutter blogindlægget med flere af Kristines visdomsord. De mange år i branchen har nemlig givet hende en masse erfaringer, som er gode at kende til.

1. Lyt til maven. Både når du skal vælge dit brudelook og på selve dagen. Husk på, at du har valgt det som føles rigtigt for dig, og det er det vigtigste.

2. Drik en masse vand i tiden op til brylluppet. Din hud (og stylist) vil takke dig for det!

3. Brug kun shampoo ved sidste hårvask. Det gør nemlig, at stylingen holder endnu bedre gennem hele dagen.

4. Nyd det hele. Både spændingen op til, men også dagens store og små øjeblikke. Tiden vil flyve afsted, så husk at være i nuet.

5. Prøv at huske på, at du er stylet. Du skal selvfølgelig bare være i momentet og slappe af. Men berøring er holdbarhedens værste fjende! Så hvis du sidder med hånden i ansigtet eller piller ved dit hår, så vil din styling hurtigere falme.

6. Hyr en stylist til den store dag. Det er den bedste gave, du kan give dig selv. Du fjerner presset fra dig selv, når du overlader det til professionelle. Så kan du bare slappe af og nyde det hele.

Denise & Christian danser brudevals
Fotograf: Simon Lau

En særlig tak

Her til sidst vil jeg gerne sige tak til Denise, som har delt de smukke billeder med os.

Billederne er taget til Denise & Christians bryllup her på godset. Og det er selvfølgelig ByKragskov-teamet som stod for den fine styling af Denise.

Og så vil jeg gerne sige tak til Kristine for de mange, gode råd!

Jeg håber, at du som læser føler dig bedre klædt på til hele processen ♥