Telt klar til fest og bryllup med borde, stole og pynt
Telt klar til fest og bryllup med borde, stole og pynt

5 unikke bryllupssteder på Sjælland

Det kan være svært at finde det helt rette bryllupslokale. Hvor skal du overhovedet starte? Der er jo så mange muligheder. Bare rolig. Vi har samlet 5 unikke bryllupssteder på Sjælland til dig.


29. juli 2020

1) Sonnerupgaard Gods

Vi bliver selvfølgelig nødt til at nævne os selv, for vi elsker bryllupper! Og vi vil selvfølgelig meget gerne skabe rammerne om dit.

Her på godset har du mulighed for at skabe dit drømmebryllup. Vi har fire unikke festlokaler, som du kan leje. Uanset om du er til et rustikt bryllup eller et vaskeægte herregårdsbryllup, så har vi noget for dig.

Og hvordan kan du så skabe dit drømmebryllup? Det er ganske simpelt. Du får nemlig mulighed for at stå for det hele selv. Her på godset har vi ingen faste leverandører. Du kan skræddersy brylluppet helt efter dine egne ønsker. På den måde får du et helt unikt bryllup. Dit drømmebryllup.

Du kan servere lige den mad, du ønsker. I kan lytte til jeres yndlingsmusik. Du kan pynte lokalet, som du har lyst til. Så hvis du drømmer om en halmballesofa, så kan du få det. Kun fantasien sætter grænser.

Vi har selvfølgelig en masse gode leverandører, som vi varmt kan anbefale. Både når det kommer til mad, pynt, musik og blomster. Men du vælger helt selv.

Hvert lokale har sit eget grønne område til rådighed. Så hvis du drømmer om en udendørsvielse, så kan du sagtens få det.

Der er selvfølgelig også overnatningsmuligheder her på godset. Så ingen skal bekymre sig om at køre tidligt hjem. Dine gæster kan i stedet blive hele natten og feste.

Bordopstilling i 1877-Laden pyntet med lyskæder og stof i loftet

1877-Laden

Her på godset har vi en skøn gammel lade. Den er perfekt til dig, som drømmer om et ægte barnwedding. I 1877-Laden er de originale håndhuggede træbjælker og kampesten nemlig bevaret. Der emmer af romantik og landlig idyl.

Hestestalden

Som navnet afslører, så er dette lokale navngivet efter det oprindelige formål med lokalet. Det har nemlig førhen været en hestestald. Her er de rå kampesten, rustikke træbjælker og gamle staldvinduer også bevaret. I Hestestalden kan I være op til 100 personer.

Hestestalden er ganske særlig, da den består af to sale. I festsalen kan du have receptionen med velkomstdrinks og bryllupskagen. Når det er tid til middagen, så kan I trække ind i spisesalen. Mens I spiser og hygger, så kan jeres tjenere gøre klar i festsalen til dansegulv. Smart, ikke?

Hovedbygningen

Er du mere til et klassisk herregårdsbryllup? Så vil du elske Hovedbygningen. Festlokalet blev opført i 1852 og rummer blandt andet en ankomsthal og en stor balsal. Lokalet er indrettet i herskabelig stil med respekt for historien. Du er garanteret intim hygge i historiske rammer. I kan være mellem 30-60 personer i Hovedbygningen.

Kavalerfløjen

Vores sidste lokale er Kavalerfløjen. Her får du i den grad en intim fest. I kan nemlig være op til 30 personer. Dette lokale er perfekt til dig, som drømmer om et bryllup med kun de nærmeste. Et bryllup med plads til nærvær og hygge.

Hovedbygningen med langbord og farverige glas samt blomster

2) Helenekilde Badehotel

Drømmer du om et bryllup med udsigt til havet? Så er Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje måske noget for dig. Her får du et smukt bryllup i unikke rammer.

Til et sommerbryllup kan I byde gæsterne velkommen med bobler på terrassen. Til middagen kan I nyde den smukke udsigt fra spisestuen. Hos Helenekilde Badehotel får I serveret lækre retter lavet fra bunden med gode lokale råvarer.

Om vinteren bliver der tændt op i pejsen, og hyggen spreder sig hurtigt. Her får I badehotellet helt for jer selv. I får tid til at nyde gæsternes skønne selskab og den smukke udsigt med dramatiske bølger.

Helenekilde Badehotel
Foto: Helenekilde Badehotel

3) Herthadalen

Herthadalen ved Roskilde har flere festlokaler, som du kan leje, men især deres orangeri byder på noget særligt. Her kan I nyde naturen helt tæt på gennem glastaget. De holder nemlig til midt i skoven.

I Orangeriet er der plads til 40 personer. Det er perfekt til dig, som drømmer om et intimt bryllup med udsigt til stjernehimlen. Det gode selskab er helt i centrum her.

Hvis du ikke har det store overskud til al planlægningen bag et bryllup, så er Herthadalen en god løsning for dig. Her står de nemlig for det hele. Alt forplejningen, opdækningen, blomsterne og alt andet. De tilrettelægger også menuen lige efter dine ønsker – du skal blot forholde dig til bordopsætningen, bordplanen og bordkortene.

Orangeriet ved Herthadalen
Foto: Herthadalen

4) Tribeca

Er du mere til det rå og industrielle? Et rigtigt New Yorker-bryllup. Så er Tribeca lige dig. Det er en lille, unik perle i det københavnske Nordvest. Her får du et hipt sted med farverige borde, store industri vinduer og en afslappet stemning.

Køkkenet er italiensk. Så her får du blandt andet lækre stenovnsbagte pizzaer til natmad og prosecco til velkomstdrink. Det lyder ikke helt skidt, vel?

Tribeca - København NV
Foto: Tribeca

5) Kokkedal Slot

Har du altid drømt om et slotsbryllup, præcis som i din prinsessedrøm fra barndommen? Så er Kokkedal Slot et godt valg.

I Taffelsalen er der pyntet med lysekroner, spejle i forgyldte guldrammer, porcelæn og nypudset sølvtøj. Der er ikke et øje tørt her!

Vielsen kan I holde i slotsparken under egetræet. Dannebrog bliver hejst, og der pyntes med sæsonens blomster. Mere romantisk bliver det vist ikke.

Kokkedal Slot
Foto: Kokkedal Slot

Vi håber, at du blev inspireret til hvor du skal holde dit drømmebryllup. Det kan være svært at vælge venue. Det vigtigste er altid, at det føles rigtigt. Tag ud og besøg forskellige bryllupssteder. Kør hjem og tænk lidt over det. Mærk efter i maven. Hvor ser du dig selv holde bryllupsfesten?

Det er så vigtigt, at I får valgt det rigtige sted. Det sted, hvor I kan få jeres drømme opfyldt. Tænk over hvor du vil danse brudevalsen, og hvor du kan forestille jer sidde under middagen.

Det er også en god idé at tænke over de praktiske ting, når du leder efter bryllupslokaler på Sjælland.

  • Kan jeres gæster sove der?
  • Hvor langt er det fra kirken?
  • Hvor meget er bestemt for jer på forhånd?

Det vigtigste er dog, at det føles rigtigt for jer. Glem hvad andre synes. Vælg det sted, som du gerne vil giftes ved. Så skal det nok blive en fantastisk fest!