Sonnerupgaard Gods logo
Hotelophold
Download katalog
MENU

5 sjove teambuilding aktiviteter (del 1)

Teambuilding er essentielt, når man gerne vil skabe teams der er tæt knyttet sammen. Det er med til at forbedre kommunikation, øge motivationen og er en god måde at lære hinanden at kende på. Det medfører øget produktivitet og bedre teamwork, som tilsammen er med til at skabe succes for teamet og virksomheden. Det bedste […]


18. november 2016

Teambuilding er essentielt, når man gerne vil skabe teams der er tæt knyttet sammen. Det er med til at forbedre kommunikation, øge motivationen og er en god måde at lære hinanden at kende på. Det medfører øget produktivitet og bedre teamwork, som tilsammen er med til at skabe succes for teamet og virksomheden.

Det bedste ved det hele er, at det kan bruges af alle slags virksomheder, store som små. Idéen er at udføre forskellige aktiviteter, som er både sjove og udfordrende, der samtidigt er med til at skabe bedre teamwork og effektivitet på arbejdspladsen. Man kan dele teambuilding-aktiviteter op i kommunikationsaktiviteter, problem- og beslutnings-orienterede aktiviteter, tilpasnings- og planlægningsaktiviteter og aktiviteter der er med til at skabe tillid.

Denne artikel er første indlæg af fire, hvor der i hver af dem vil være fokus på de forskellige slags teambuilding-aktiviteter man kan bruge til sit firmaarrangement. Denne gang skal det handle om kommunikation og icebreakers, der skal være med til at, ja, bryde isen og styrke kommunikationen blandt medarbejderne:

1. To sandheder og en løgn
Forventet tid: 15-30 minutter

Start med at få hvert holdmedlem til at skrive to sandheder og en løgn omkring dem selv ned på et stykke papir – der er ingen andre der må se det papir. Bagefter får holdene 10-15 minutter til at udspørge hinanden omkring de forskellige påstande. Idéen er at man skal opsnuse hvad der er sandt, og hvad der er løgn, og på den anden side, at få de andre til at tro på din løgn. Efter alle er blevet ”afhørt”, samles holdene i en cirkel, hvor alle hver især, en ad gangen, skal remse deres påstande op i rækkefølge, og så er det op til gruppen at gætte hvilken en der er løgn. Man kan sagtens opstille en form for point-system, så dem der gætter løgnen får point, og dem der får de andre til at gætte forkert får point.

2. Livshøjdepunkter
Forventet tid: 30 minutter

En lidt mere intim teambuilding-aktivitet: Denne leg er udmærket til at bryde isen, og passer til både små og store grupper. Start med at bede hver enkelt deltager om at lukke øjnene, og forestille sig nogle af de bedste øjeblikke i deres liv. Det kan være hvad som helst – øjeblikke med familien, første gang de fik en hole-in-one, successer i arbejdslivet, hvis de har været på en spændende rejse osv. Når de har tænkt lidt, så bed dem om at indskrænke mængden af øjeblikke. Når det er gjort, så bed dem op at lukke øjnene, og forestil sig det øjeblik, hvis de kun havde 30 sekunder tilbage at leve i, de helst ville gennemleve igen. Første del lader deltagerne reflektere over deres liv. Den anden del (som vi kommer til om lidt), er med til at skabe mere personlige bånd mellem deltagerne. Den der styrer aktiviteten spørger hver eneste person om, hvad deres 30 sekunder indeholdt, og hvorfor de valgte det, hvilket giver et overblik over folk passioner, personligheder og hvad de sætter pris på.

LÆS OGSÅ: Meningen med Galskaben: Derfor bør du måle effekten af teambuilding

3. Møntlogo
Forvented tid: 5-10 minutter

En hurtig teambuilding-øvelse: Start med at dele folk op i grupper af 3-6 personer, og bed folk om at tømme deres lommer, punge og tasker for småmønter, og at lægge dem op på et bord foran dem. Hvis der er nogen der ikke har mønter eller har meget få, så kan de låne af hinanden. Andre materialer som kuglepenne, punge, notesbøger osv. kan også bruges. Målet med øvelsen er at alle grupperne skal lave et logo der definerer dem. Til slut spørger lederen om, hvorfor de har valgt at lave det logo de har, og hvad det er de gerne vil signalere med det. Legen skaber selv- og gensidig bevidsthed, og giver rig mulighed for kommunkation.

4. Ét spørgsmål
Forvented tid: 15-20 minutter

En teambuilding-øvelse der får folk til både at tale sammen og arbejde sammen. Fremgangsmåden er ret simpel – lederen vælger en situation som spørgsmålet skal handle om. Eksempler kan være babysitting, lede virksomheden, at blive gift. Efter folk er samlet i hold bliver de stillet opgaven: Hvis i kun have ét spørgsmål til at stille en person, hvor i på baggrund af kun det spørgsmål skulle vurdere om i f.eks. ville giftes med personen, have dem som babysitter, eller ansætte dem som direktør – hvad skulle det spørgsmål så være. Afhængigt af emnet kan der komme rigtigt mange sjove svar ud af øvelsen. Der er også god mulighed for variation ved at give hver gruppe et emne, eller køre et par runder af legen.

LÆS OGSÅ: Formålet med teambuilding: Hvilken form for teambuilding skal I bruge?

5. Klassificeringsspillet
Forvented tid: 10-15 minutter

Klassificeringspillet kan være en hurtig icebreaker eller være en mere kompleks teambuilding-aktivitet. Start med at dele folk ind i hold. Gør det klart at det, at på forhånd at dømme folk på baggrund af stereotyper er noget som man altid skal undgå – man får ikke noget godt ud af det. Derefter beder man folket om at introducere dem selv, og fortælle om ting de godt kan lide og ting de ikke kan lide. Efter de her introduktioner, så forklar dem at deres opgave nu er at klassificere dem selv, som et hold, i to eller tre undergrupper ved at bruge positive kriterier. Eksempler kan være morgenmennesker, folk der elsker ananaspizzaer*, folk der elsker sushi, natugler osv. Sådan en form for teambuilding hjælper kollegaer til at lære hinanden bedre at kende.

Del 2 kommer til at handle om problem- og beslutningsorienterede aktiviteter.

Artiklen er løst oversat og tilpasset på baggrund af:
10 Quick and Easy Teambuilding Activities

* hold ekstra godt øje med den her gruppe, for hvis de elsker ananaspizzaer er der rimelig stor sandsynlighed for at de er mærkelige, men vi dømmer jo ikke folk på forhånd.

Relaterede indlæg

Download vores Møde&Konference-katalog

Download katalog

Julie Ferm

Kursuskoordinator

Telefon: 46 40 95 31
E-mail: jf@sonnerupgaard.dk

Julie er vores kursuskoordinator, og står for alt der har med Kursus&Konference at gøre. Ring eller skriv til Julie, hvis du har nogle spørgsmål til kursus- og konferenceafholdelse, og hvis du gerne vil ud på en rundvisning eller have et tilbud kursus, møde eller konference.

”Jeg er uddannet administrationsøkonom, og har arbejdet på godset i 4 år. Jeg elsker at hjælpe til i planlægningen af kurserne og konference på godset, og giver med glæde et godt råd eller to med på vejen.”

Læs mere om kursuscenteret her

Få overblikket med det samme

Download vores katalog og få overblik over vores udlejningsmuligheder, samt priser på lokaleleje og værelsespakker.

Download Bryllup&Fest-katalog
Download Bryllup&Fest-katalog

Kan du lide hvad du læser?

Få bryllupsreportager, gode tips og tricks til DIY og meget mere. Vi sender ca. 1 gang om ugen.

Abonnér på Bryllupsbloggen

Kan du lide hvad du læser?

Få gode tips til afholdelse af møder, planlægning, teambuilding og en masse inspiration. Vi sender ca. 2 gange om måneden.

Abonnér på Kursusbloggen