Brudesko med glimmer fra Jimmy Choo
Brudesko med glimmer fra Jimmy Choo

Sex and The City: Sådan får du bryllupsstilen

Smukke kjoler, lækre cocktails og romantik. Bryllupperne i Sex and The City har det hele. Vi har samlet de bedste tips til dig som drømmer om et chic, newyorker-inspireret bryllup.


16. december 2021

And just like that er endelig ude!

Hvis det er gået din næse forbi, så er And just like that en efterfølger til den populære serie Sex and The City fra sluthalvfemserne.

Jeg er sikker på, at vi har en del SATC-fans der læser med her på bryllupsbloggen. Så dette blogindlæg er til ære for jer. Men selv hvis du ikke har set serien, så kan du stadig lade dig inspirere af de smukke bryllupper!

Så læn dig tilbage i sofaen, drik en god kop kaffe og bliv inspireret af de ikoniske bryllupper fra serien. 

Psst.: Hvis du vil gå all in på dagens SATC-vibes, så skift kaffen ud med et glas Cosmopolitan. 

Charlotte York & Trey bryllup SATC
HBO/DARREN STAR PRODUCTIONS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Charlotte & Trey

Den første i venindeflokken, der blev gift, var selvfølgelig Charlotte. Den evige romantiker som har ledt efter drømmemanden siden hun var 15.

Venue: Vielse ved Church of the Holy Trinity.

Gæster: Antallet er ukendt – men kirken var fyldt, så det må have været en god håndfuld. Der skulle jo ikke spares på noget ved Charlottes store dag.

Outfit: Charlotte bar en stropløs kjole fra Vera Wang med et storslået slæb og slør. Hendes hår var opsat, og hun bar et arvestykke fra sin svigerfamilie om halsen og runde sølvøreringe til. Brudebuketten bestod af hvide roser.

Inviteret til: Vielse og middag i New York. Middagen blev faktisk ikke vist i serien – måske fordi ægteskabet endte ulykkeligt?

Bryllup med skotske farver
Foto: Jonas Schmidt

Hvordan får du bryllupsstilen?

Genskab vielsen ved at pynte med hvide roser, grønne grene og store bloklys.

Live musik er altid en god idé, da det skaber en helt særlig stemning. Brudeparret valgte sækkepiber til ære for gommens skotske rødder. Men hvis det ikke lige er din stil, så er der selvfølgelig også andre muligheder.

Maria arrangerede engang et bryllup i skotske farver.

Bruden og mange af gæsterne havde nemlig skotske rødder, så det ville de selvfølgelig gerne fremme til festen. Det var et smukt vinterbryllup!

Bliv inspireret af det skotske bryllup i Laden.

Miranda & Steve bryllup SATC
HBO/DARREN STAR PRODUCTIONS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Miranda & Steve

Miranda er ikke den store romantiker. Så hun drømte om et enkelt bryllup, hvor kærligheden var i fokus og al det unødvendige var sparet væk.

Venue: Den offentlige have Jefferson Market Garden.

Gæster: Cirka 14.

Outfit: Miranda bar et bordeaux velour-sæt med en ravfarvet halskæde til og en brudebuket med røde og grønne blade.

Inviteret til: Havebryllup i efterårsfarver med intim vielse for de nærmeste. Efter vielsen blev der serveret vin og tapas på en nærtliggende restaurant.

Champagne serveret på truck
Fotograf: Wedding Day Films

Hvordan får du bryllupsstilen?

Less is more – også når det kommer til bryllupper.

Skær gæstelisten helt ind, så I kun inviterer de nærmeste med. Dem I slet ikke kan undvære på den store dag. I kan selvfølgelig godt invitere lidt flere end 14 med, men det behøves bestemt ikke være en lang, lang gæsteliste.

Vores mindste lokale Kavalerfløjen egner sig godt til de små bryllupper. Her er alt, du skal vide om et bryllup i Kavalerfløjen.

Bliv viet i den frie natur.

Der er noget helt særligt ved udendørs vielser. Lyden af fuglesang, træernes farver og den friske luft skaber de perfekte rammer for vielsen. Få Stines 3 bud på vielse uden for kirken.

Gå all in på god kvalitet

Der er endnu en fordel ved et enkelt bryllup med få gæster. Det åbner nemlig op for budgettet andre steder. Brug gerne lidt ekstra på at serverer velsmagende mad og drikke for jeres gæster.

Der er intet, der sætter gang i festen som en god flaske vin!

Charlotte & Harry bryllup SATC
Ingen krænkelse af ophavsretten er tilsigtet.

Charlotte & Harry

Charlotte ender sammen med sin skilsmisseadvokat Harry. Gommen er jøde, så Charlotte konverterer til jødedommen, så de kan blive gift. Brylluppet bærer derfor præg af jødiske bryllupstraditioner.

Venue: Vielsesceremoni i en synagoge på Manhattan.

Gæster: Antallet af gæster nævnes ikke, men der var godt fyldt op under vielsen. Til middagen ses omkring 33 gæster – men kameravinklerne kan jo snyde 😉

Outfit: Charlotte bar en traditionel, jødisk brudekjole med et lang slæb, bare skuldre og broderede detaljer. Hun stylede kjolen med et lille slør, et enkelt armbånd og lange sølvøreringe. Brudebuketten bestod af brudeslør.

Inviteret til: Vielse og romantisk middag i stearinlysets skær.

Mange ting går galt til brylluppet. Men Carrie taler heldigvis Charlotte til ro med ordene “Jo værre bryllup, desto bedre ægteskab”.

Carrie har en god pointe.

På den store dag kan du nemlig ikke styre alt. Så accepter hellere, at alt måske ikke vil gå helt som planlagt. Det vigtigste er jo, at I har hinanden.

Vintervielse i 1877-Laden
Fotograf: Pernille Gotfredsen

Hvordan får du bryllupsstilen?

Brudeparret havde et traditionelt jødisk bryllup. De knuste glasset ved vielsen, skrev på ketubah og dansede hora (du ved den dans, hvor brudeparret bliver løftet op på stole).

Drømmer du også om et traditionsrigt bryllup? Her er alt, du skal vide om bryllupstraditioner.

Til ceremonien stod brudeparret under en chuppah af hvidt stof. Genskab stilen med masser af lange stearinlys, liljer og en vielsesbue klædt i hvidt stof.

Under middagen sad brudeparret og de nærmeste gæster ved langbord, mens resten af gæsterne sad ved runde borde.

Du kan få samme romantiske udtryk med store, hvide centerpieces, krystalglas, levende lys og blomsterdekorationer langs væggene.

Carrie & Mr. Big bryllup SATC
Ingen krænkelse af ophavsretten er tilsigtet.

Carrie & Mr. Big

Brudeparrets første forsøg.

Venue: New York Public Library. En klassisk newyorker-bygning, hvor alle de store kærlighedshistorier har til huse.

Gæster: 200 (oprindeligt talte gæstelisten 75).

Outfit: Carries brudekjole var fra Vivienne Westwood. Hun stylede kjolen med en turkis fuglehat, et lang slør og en brudebuket af hvide roser.

Inviteret til: Brylluppet blev desværre aflyst, da John (bedre kendt som Mr. Big) fik kolde fødder. Så vi ved ikke så meget om brylluppet. Kun at det var storslået med en lang gæsteliste – og så kan det skarpe øje spotte blå blomster i baggrunden i en af scenerne.

Hvordan får du bryllupsstilen?

Gå efter et romantisk venue med plads til mange. Der må gerne være højt til loftet og plads til overdådige blomsterbuketter.

I filmen får Carrie mulighed for at prøve en masse brudekjoler. 

Hun skal nemlig være med i Vogue’s bryllupsudgave. Hun prøver kjoler fra Vera Wang, Carolina Herrera, Christian Lacroix, Lanvin, Dior, Oscar de la Renta og sidst, men ikke mindst, Vivienne Westwood. 

Hver en kjole var utrolig smuk!

Gør som Carrie og skab en mindeværdig oplevelse. Her er vores ultimative guide til brudekjolejagten.

Champagneglas og hvide roser på ladvogn i 1877-Laden
Fotograf: Kasper Schuster

Carrie & Mr. Big

Brudeparrets andet forsøg.

Venue: Rådhus på Manhattan.

Gæster: 7 voksne og 3 børn.

Outfit: Carrie bliver gift i en klassisk og enkel vintagedragt i råhvid med blå Manolo Blahniks stiletter og en gul clutch til.

Inviteret til: Brudeparret blev viet alene på rådhuset. Men gommen overraskede dog med brunch efterfølgende, hvor Carries tætteste venner var med. Menuen stod på skinke og røræg samt masser af grin.

Hvordan får du bryllupsstilen?

De to bryllupper kunne ikke være mere forskellige fra hinanden.

Så lektien fra det ægteskab må være, at det vigtigste er jer. Husk at have jer selv med i planlægningen. I skal kun sige ja til de ting, I drømmer om.

Hvis kirkelige vielser ikke lige er jeres kop te, så er et rådhusbryllup en god løsning. I får sagt ja til hinanden, og alt det religiøse er skåret fra. Det er også hurtigt ovre, så I har mere tid sammen med jeres gæster.

Inviter jeres gæster på mad efter brylluppet. 

Det kan være på jeres yndlingsrestaurant eller et sted, I altid har drømt om at prøve. Valget er jeres. Det vigtigste er, at I er sammen med dem, I holder af.

Ever thine, ever mine, ever ours.