Den grønne stue i Hovedbygningen med grøn borddækning til fest
Den grønne stue i Hovedbygningen med grøn borddækning til fest

Den grønne stue

Den 19. august 2017 fejrede Iben sin 60 års fødselsdag i Hovedbygningen på Sonnerupgaard Gods. En dejlig fest, hvor hun havde taget mig med på råd som sin festarrangør. En opgave som jeg i den grad nød – og følte en lille smule tiltrængt – da jeg sjældent bookes til opgaver i den smukke Hovedbygning. […]


17. november 2017

Den 19. august 2017 fejrede Iben sin 60 års fødselsdag i Hovedbygningen på Sonnerupgaard Gods. En dejlig fest, hvor hun havde taget mig med på råd som sin festarrangør.

En opgave som jeg i den grad nød – og følte en lille smule tiltrængt – da jeg sjældent bookes til opgaver i den smukke Hovedbygning. For det meste finder du mig i Laden, hvilket jeg også elsker, men forandring er også godt.

Jeg elsker Hovedbygningen. Den er så smuk og ligetil. Jeg elsker den herskabelige stil og den grønne stue indbyder absolut til en lækker familiefest.

Dertil er jeg kæmpe fan af et smukt langbord.

Jeg synes det er vidunderligt og fantastisk at se en snorlige borddækning og fantastisk at kunne se alle gæster på én gang.

Langbord til bryllup
Foto: mlyng.dk

P.t. er moden desværre ikke til langborde, de fleste vælger runde borde. Heldigvis er Iben med på et langbord. Jeg vil gøre alt for at gøre det smukt og indbydende til hendes runde fødselsdag.

Bordpynt til bryllup
Foto: mlyng.dk

Planlægning af festen

Iben tager mig med på råd allerede inden hun booker lokalet på Sonnerupgaard Gods. Hun er nervøs for konceptet “planlæg-selv”. Hun er lidt af en kontrol-freak og har brug for en festarrangør. Heldigvis er hun kommet til den rette. Som Sonnerupgaards fest- og bryllupsarrangør er jeg kvinden for alle detaljer og kontrol over festen.

Samtidig vil Iben gerne have alle mine anbefalinger til, hvilke leverandører hun skal vælge udfra de ønsker hun har. Det kan være en jungle, hvis man ikke kender til nogen selv.

Iben skal både bruge en kok, tjenere, blomster, en smuk udsmykning og en plan for det hele så hun er sikker på, at intet bliver glemt.

Blomster til bryllup
Foto: mlyng.dk

Iben vælger at følge mine råd og booke de lokale tjenere, som kender Sonnerupgaard 110%. De er meget dygtige og du kan trygt overlade festen til dem. Sammen med en af mine yndlings kokke “Durlevs GourMæt”, serverede de en lækker og spændende 3-retters middag.

Durlevs GourMæt er spændende og anderledes mad. Selve serveringen er en oplevelse for alle sanser når share-plates kommer på bordet. Menuen er fortryllende og smager skønt. Anbefalelsesværdigt hver gang.

Borddækning
Foto: mlyng.dk

Detaljerne

Gennem to møder planlagde Iben og jeg de mange små detaljer. Jeg skrev alt ind i en festmappe, som gav Iben præcis det overblik hun skulle bruge. Her stod alle materialer beskrevet, priser, detaljer, noter til serveringen, leverandører, kontakter – ALT. Det var lige, hvad Iben havde brug for.

Det gav Iben ro i maven, at jeg havde styr på det hele og forslag til uforudsete ting. Ligeledes kender mine tjenere mit system, så ved hjælp af festmappen kunne de læse sig til hele planen for aftenen.

Langbord til fest
Foto: mlyng.dk

Iben elsker grøn

Det viser sig, at Ibens yndlingsfarve er grøn, hvilket jo er perfekt til den grønne stue. – Måske derfor hun er faldet for lokalet?

Jeg griber Ibens tanker, når hun fortæller mig, at hun elsker alle grønne nuancer, vilde blomster og en moderne borddækning.

Derfor lægger jeg vægt på de vilde blomster, men stadig en elegance over bordet, som passer til spisesalen. De grønne nuancer vælger jeg at matche med messing lysestager, fyrfadsstager og underskåle, så jeg laver et mix af både høje lys, bloklys og fyrfadslys.

Grøn tema til festen
Foto: mlyng.dk
Lysestager til fest
Foto: mlyng.dk

Herefter, tager jeg fat i min blomsterdekoratør Diana Rose, som skal levere blomsterne. Diana er min blomsterdekoratør no. 1. Hun leverer altid det jeg efterspørger og så er hun lokal – jeg har jo en forkærlighed for de lokale leverandører. Jeg synes det er en vigtig mærkesag at støtte.

Diana laver en smuk lang borddekoration i de vilde blomster, som Iben ønsker. Resten af bordet vælger jeg at kombinere med slanke vaser med enkelte stilke blomster – dette er en forholdsvis billig måde, at udsmykke et bord på.

Blomsterdekoration til fest
Foto: mlyng.dk
Blomster i grønne farver
Foto: mlyng.dk
Borddækning til bryllup
Foto: mlyng.dk

Servietten er jeg selv fuldstændig vild med. Det er faktisk en “karklud” fra Søstrene Grene. Den koster kr. 9,-/stk. og er virkelig fed. De har mange forskellige farver i Søstrene Grene, så hvis du overvejer farve på servietterne, så er dette et godt alternativ. Servietten er blød og nem at lave et mere casual look med, fremfor en stiv stofserviet eller en engangserviet.

Langbord til bryllup
Foto: mlyng.dk

Jeg håber, at jeg med disse billeder har inspireret til fest i de grønne nuancer. Fødselaren var ovenud tilfreds og har givet mig disse ord med på vejen:

“Da jeg den 19/8-2017 skulle holde fest for 58 mennesker på Sonnerupgaard Gods, gav jeg Maria Lyng det fulde ansvar for at gøre Hovedbygningen klar til min 60 års fødselsdag.

Det viste sig at være den helt rigtige beslutning. Bordet blev fantastisk dækket, så fint afstemt det hele, så det passede til lokalet og til hele den stemning jeg havde håbet på, mine gæster skulle opleve.

Det blev så smukt og afbalanceret det hele, jeg ikke er i tvivl om at mine gæster vil huske det altid.

Der er efterfølgende kommet så mange tilbagemeldinger om, hvor smukt det hele var og jeg kan derfor varmt anbefale at vælge Maria til at sørge for stemning, udsmykning, borddækning med meget mere til enhver fest. 

Maria forstår at gøre det særligt og anderledes og det hele får lige det “ pift “ der skal til. “

IBEN – HOVEDBYGNINGEN 19. AUGUST 2017

Jeg håber i er blevet inspireret
Love, Maria.