Fotoramme med perler og tip til Instagram
Fotoramme med perler og tip til Instagram

Når gæsterne agerer fotografer

Forleden faldt jeg over denne artikel, hvor en australsk bryllupsfotograf raser over, hvor meget bryllupsgæster bruger deres smartphones ved bryllupper. Problemet er, at gæsterne gerne vil forevige billeder fra begivenheden og lægge det op på diverse medier. Her er det, at gæster står i vejen for fotografen og for brudepar og samtidig forstyrer de i […]


11. november 2015

Forleden faldt jeg over denne artikel, hvor en australsk bryllupsfotograf raser over, hvor meget bryllupsgæster bruger deres smartphones ved bryllupper. Problemet er, at gæsterne gerne vil forevige billeder fra begivenheden og lægge det op på diverse medier. Her er det, at gæster står i vejen for fotografen og for brudepar og samtidig forstyrer de i billederne. Som den australske fotograf siger, så er der jo en grund til, at brudeparret har hyret en professionel fotograf. Han mener, at gæsterne bør nyde dagen og stemningen sammen med brudeparret og ikke gennem telefonen.

Jeg kan sagtens se dilemmaet i det, men jeg er en anelse splittet omkring det. For tiden er jo, hvor folk per automatik gerne vil tage et hurtigt billede og uploade på Facebook eksempelvis. Jeg synes ikke, man kan frabede sig sine gæster at gøre det, men man kan jo overveje, om det skal frabedes i kirken. Der er faktisk mange kirker, hvor man ikke må tage billeder, så det er en vigtig detalje at tjekke op på. Hvis det er en information, som skal videregives til gæsterne, så kan den skrives i indbydelsen.
Og så er der de brudepar, som er over i den helt anden boldgade, som går all in og opfordrer deres gæster til at bruge et bestemt #hashtag når de lægger billeder op på sociale medier, så brudeparret kan se dem efterfølgende. Dette kan også skrives i indbydelsen.

Jeg vil mene, at en dygtig bryllupsfotograf godt kan distrahere fra gæsterne og gå forrest for at forevige motivet, eller bede gæsterne om at træde et skridt tilbage. Når du hyrer en bryllupsfotograf, som kan I roligt forvente, at fotografen vil gøre sit ypperste for de bedste billeder. Dette oplæg er også en opfordring til, at hyre en professionel fotograf ved jeres bryllup. Lad være med at få Onkel til at tage billederne, både fordi han muligvis ikke er vant til den slags opgaver, men også fordi at Onkel skal have lov til at være en del af festen og ikke have det job på sig.

Det er en stor opgave at forevige bryllupsbilleder og jeg synes det er ALLE pengene værd at hyre en professionel bryllupsfotograf. Husk på, at når dagen er omme, så er det kun billeder og minder, som I sidder tilbage med, og det kan ikke gøres om.

Hvis I er på udkig efter en dygtig bryllupsfotograf, så vil jeg gerne anbefale Bryllupsshoot, Jan som ejer Bryllupsshoot er enormt behagelig at samarbejde med, han er kreativ og meget dygtig. Han skal have mine varmeste anbefalinger!