Rustikke træbjælker i 1877-Laden med blomsterkrans
Rustikke træbjælker i 1877-Laden med blomsterkrans

Stine & Jan Ø. Jørgensens rustikke sommerbryllup (2): Designet af et bryllup

Sidste gang var der mange ideer om blomster, balloner og kaffevogn. Nu skal det realiseres! Her får I anden del af Stine og Jan Jørgensens bryllup.


23. juni 2017

Der er sket mange ting siden sidst, og vi er nu kommet flere skridt tættere på Stine & Jan Jørgensens store dag.

Hold nu op hvor vi glæder os!

Planerne for udsmykningen til dette bryllup lød på en fest af balloner – krydret med en skov af træer. De planer holder stadig stik, og dem vil vi nu lade jer indvie lidt mere i. Vi vil fortælle om den process vi gennemgår, når vi “designer” et bryllup.

Det er nemlig ikke sådan lige, at skabe det perfekte look, for det er jo forskelligt fra brudepar til brudepar.

Her handler det om hvordan vi designer brylluppet bedst, og hvordan vi sætter det personlige præg på festen.

For vi kan gøre det, skal vi først lave en hel del research. Først og fremmest skal man skabe en fornemmelse for helheden af brylluppet. Det kræver meget research om materialer og mængder, og at man finder de rigtige steder at købe tingene.

Mange gange rammer virkeligheden dog vores brudepar under vores research, da det er her, alle idéerne får en materialepris og man må vælge til og fra.

Heldigvis er Stine & Jan med på vores skøre idéer, og lader os få frie tøjler – næsten 🙂

Alt det skønne: Grønt fra gulv til loft

For at sikre os, at vores dygtige blomsterdekoratør, Diana Rose, kan hjælpe os med blomster, booker vi altid hende som det første. Efter at have lavet vores research, sender vi en bestilling afsted.

Denne gang lyder bestillingen på en større blomster-opgave.

Foruden de 10 træer fra Midtsjællands Planter, vil vi fortsætte i de “grønne baner” med en stor krans.

Den store grønne grans krans skal hænge ned fra loftet. Det kommer til at give den smukkeste stemning sammen med alle de levende lys rundt omkring i Laden.

Vi har prøvet det før – her et billede fra Diana & Sørens bryllup. 

Blomsterkrans
Foto: Vores Store Dag

Derudover har vi bestilt en guirlande af blade og blomster, der skal hænge ved indgangen til Laden og dermed skabe rammerne allerede i det øjeblik, gæsterne træder ind af døren. Et projekt vi glæder os meget til!

Når bryllupsgæster træder ind i Laden, oplever vi altid, at gæsterne får en wauv-oplevelse. Og denne gang er ikke en undtagelse – faktisk tror vi, at oplevelsen bliver endnu større end nogensinde før!

Ved indgangen skal vi også have 2 kæmpe balloner med ballonsnore af blade og blomster.

Hertil vil laden være pyntet med smukke matchende blomster og borddekorationer.

Bordene skal have et smukt centerpiece med bordløber, pyntede syltetøjsglas med lys og så den fineste borddekoration i en opsats af blomster. Under planlægningen af disse blomsteropsatser stødte vi på en lille udfordring.

Vores lager er efterhånden meget stort med en masse forskelligt lækkert pynt, som alt sammen passer perfekt til Laden. Opsatser er dog en undtagelse. Vi har slet ikke sådan nogen på lager.

Men fortvivl ikke – det kan vi skaffe!

Jagten gik hurtigt ind på den perfekte blomsteropsats. Vi undersøgte netbutikker, supermarkeder, loppemarkeder…

Til sidst fandt vi den fineste opsats i glas fra IKEA – perfekt til søde små sommerblomster i lyse farver.

En fest af balloner

Med alt det grønne på plads, er vi nået til ballonerne. Her har hverken jeg eller min assistent, Signe, nogen erfaringer. Derfor startede den helt store undersøgelse om ballonernes størrelse, materiale og udsmykning. 

Jeg kan fortælle jer, at balloner er en større videnskab i sig selv. Hvornår er en ballon “stor”? Skal de være 10 tommer, 12 tommer eller kæmpe balloner på 1 meter i diameter? Skal de fyldes med helium eller high float? Hvor mange timer skal e svæve i? Skal de være lavet af Latex eller folie? Skal de udstyres med marmor, perler eller noget helt tredje?

Research, research og mange beregninger – vi vil være helt sikre på, at Stine & Jan får det bedste.

Efter at have besluttet, at vi skal have 2 kæmpe balloner og en masse små balloner, skulle der bestilles helium. Det er lettere sagt end gjort at finde ud af, hvor meget der skal bruges.

Heldigvis er Ctiparty en god hjemmeside med et stort udvalg, og med rigtig god vejledning. Her kan vi udregne meget nøje, hvor store mængder helium vi skal bruge.

Kæmpeballonerne skal placeres indenfor og danne en indgang sammen med guirlanden.

De små balloner skal være på henholdsvis skilte udenfor og så en masse på Jans kaffevogn.

Det vil give kaffevognen et ekstra festligt pift ved receptionen.

Kaffevognen snakkede vi lidt om i første del af føljetonen. Den er en perfekt mulighed for at gøre receptionen anderledes, moderne – og selvfølgelig sjov.

Tænk jer lige hvor festligt det bliver, når der står to baristaer og brygger lækker kaffe til forsamlingen.

Husk at tjekke Jans vogn ud – den hedder Copenhagen Coffee Trail, og kører gerne ud til andre bryllupper.

Copenhagen Coffee Trail
Jan Ø. Jørgensen’ kaffevogn – forestil jer lige den pyntet med balloner og to hotte baristaer.

Hvad koster alt dette?

Der er mange muligheder, når det gælder budget for udsmykning af Laden. Nogle brudepar vælger at have Laden bar og rå som den er. Andre brudepar vælger at gøre en hel masse ud af det. Stine & Jan er blandt de sidstnævnte. Budgettet til pynt mv. er derfor ikke i den billige ende.

Alene for en kæmpeballon med helium, high float og grønne blade som snor, er ballonen oppe på en pris omkring 1500 kr. pr ballon.

Men jeg kan love jer, det er det hele værd!

Mange par føler, at det er dyrt at holde bryllup, og det kan det også være, men vi minder dem også altid om, at det bliver deres livs største fest, og en dag de selv, og alle deres gæster, vil huske resten af deres liv.

Næste indlæg bliver det sidste om Stine & Jans bryllup, hvor vi vil fortælle om, hvordan den store dag er forløbet.

Glæd jer til at se en masse fantastiske billeder!

Love, Maria & Signe.