Gitte & Steen bryllup
Gitte & Steen bryllup

Gitte & Steen: Italiensk inspireret ladebryllup

Her er historien om mit eget bryllup. Jeg fortæller om planlægningen, min brudekjole, menuen og de ting, jeg ville have gjort anderledes i dag. Så deler jeg selvfølgelig også mine bedste råd til dig, som snart skal giftes.


5. august 2021

Jeg elsker selv at se før- og efterbilleder fra bryllupper.

Så jeg vil selvfølgelig også gerne dele en masse billeder fra mit eget bryllup. Min mand og jeg blev gift i min søsters gamle lade, som vi fik forvandlet til et smukt bryllupsvenue.

Vi havde mange måneders hårdt arbejde foran os, da vi gik i gang med at skabe det venue, som vi ønskede os. Men det var det hele værd!

Lad mig dele mine bryllupsminder med dig. Måske kan du finde inspiration og idéer til dit eget bryllup.

Gitte og Steen med deres børn til deres bryllup
Fotograf: Kim Wincentz

Fem hurtige om os og brylluppet

Dato for brylluppet: 15. august 2015.

Civilstand: Steen og jeg mødte hinanden i 2010, hvor vi blev en stor familie med 6 drenge. Mine tvillingedrenge og Steens 4 drenge. På det tidspunkt var de mellem 7 – 17 år.

Alder: Jeg var 44 og Steen var 46 år.

Antal gæster: Vi havde 60 gæster med til både vielse og middag.

Inviteret til: Intim vielse under det smukkeste bøgetræ efterfulgt af middag og dans til den lyse morgen i min søsters gamle lade.

Vores drømme for brylluppet

Vi drømte begge om et vaskeægte “barnwedding” med alt, hvad det indebærer. Jeg har altid været vild med den rustikke stil. Det genspejler sig også i mit arbejde i dag som bryllupsarrangør.

Jeg ville gerne lave en masse DIY-projekter.

Det hele bliver mere personligt, når du laver tingene selv. Jeg lavede bl.a. syltetøjsglas med hør og blonder samt trækasser til blomsterdekorationerne. På trækasserne skrev jeg Love.

Det var vigtigt for os begge, at festen blev en blanding mellem et bryllup og en skøn sommerfest med en afslappet stemning. Der skulle selvfølgelig være lækker mad og god musik, så vi kunne danse hele natten.

Sammen fik vi skabt de bedste rammer for brylluppet.

Jeg havde alle de kreative idéer, mens Steen er den praktiske af os. Så han stod for at føre alle mine skøre idéer ud til virkelighed.

I dag har Steen også stor betydning i mit arbejde som bryllupsarrangør. Han støtter mig altid. Når jeg får en skør idé en onsdag aften og absolut lige må ud for at prøve det af, så er han altid med mig.

Gittes lade før billede inden bryllup
Før-billede af min søsters gamle lade
Gitte og Steen bryllup i lade
Før-billeder af min søsters gamle lade

Frieri med udsigt over vinmarker

Steen friede til mig på en rejse til Italien.

Han havde planlagt alt hjemmefra med ring og små flasker champagne. Han gik ned på knæ i det smukkeste landskab med vinmarker omkring os. Det var så romantisk og en kæmpe overraskelse!

Datoen for brylluppet var det første, som vi skulle have på plads.

Steen friede i september 2014. Vi ville gerne giftes året efter. Så vi endte med at vælge datoen d. 15 august 2015.

Min store drøm var at holde vores bryllup i 1877-Laden på Sonnerupgaard Gods. Men som du nok ved, så skal man være i rigtig god tid for at booke den smukke lade. Så den var desværre booket på den dato, som vi havde valgt.

Vi kiggede rigtig mange steder!

Men jeg vendte hele tiden tilbage til Sonnerupgaards lade. Der var bare noget særligt over den, som jeg ikke kunne finde andre steder.

Så en dag spurgte min søde søster, om vi ikke skulle holde festen hos dem. De havde nemlig en gammel lade, som vi kunne forvandle til et smukt venue.

Jeg tog et kig ind i lokalet, og kunne straks se mulighederne. Med en god fantasi kunne det godt lade sig gøre at laden til vores drømmelokation.

Gitte & Steens bryllupsinvitation

Så begyndte planlægningen

Vi brugte mange måneder på at rydde op og smide ud. Vi flyttede en masse ting og sager ud af den gamle lade.

Vi skulle også støbe et gulv!

Der var nemlig kun gulv i halvdelen af laden, og det ville jo ikke gå til middagen. Så der var altså nok at tage fat i. Uden vores skønne familie, venner og børn var vi aldrig kommet i mål. Jeg er evig taknemlig for alt den hjælp, vi fik.

Der var mange som stak hovedet ind i lokalet, mens vi farede rundt. De kunne ikke lige se det for sig.

Men det kunne vi heldigvis!

Det var faktisk også her, at min virksomhed A Day 2 Remember startede op. Jeg synes, at det var helt fantastisk at planlægge vores bryllup. Jeg havde et ønske om at kunne hjælpe andre brudepar, som også drømte om et fantastisk bryllup.

I dag lever jeg af at hjælpe brudepar.

Jeg hjælper med alt fra planlægning til idéudvikling og vejledning. Det er virkelig en drøm, som er blevet til virkelighed!

Lær mig og mit arbejde som bryllupsarrangør bedre at kende.

Gitte og Steen udendørs vielse bryllup
Fotograf: Kim Wincentz

Udendørs vielse under trækronen

Der var ingen af os, som var interesseret i et kirkebryllup. Så det valgte vi hurtigt fra. Vi blev i stedet gift i min søsters have under det gamle bøgetræ af den lokale præst.

Det var så romantisk. Lige det vi havde drømt om.

Vi har begge været gift før, så derfor valgte vi at gå ind sammen. Det var en fantastisk følelse at kunne gå sammen og se alle vores gæster, som forventningsfuldt sad og ventede på os.

Jeg havde booket sangerinden Anna T. Illsøe til at synge under vielsen. Hun sang Over the Rainbow, som har en helt særlig betydning for min mand.

Jeg kan kun anbefale live musik til jeres bryllup.

Det skaber en magisk stemning. Anna er en helt fantastisk sangerinde. som jeg varmt kan anbefale. Flere af mine brudepar har også hyret hende til at optræde.

Gitte og Steen udendørs vielse bryllup
Fotograf: Kim Wincentz

Jeg havde sat to smukke, gamle døre op, som skulle danne rammerne for vielsen. På den måde føltes det som om, at haven var rammet ind.

Vi havde lejet hvide havestole, som gæsterne kunne sidde på under vielsen. Langs midtergangen havde jeg sat hyrdestave op. På hver stav hang jeg mine hjemmelavede syltetøjsglas med blomster i. Det gav en skøn, rustik stil.

Alteret var lavet af en gammel kommode.

Jeg havde fundet kommoden i min søsters lade, da vi skulle rydde ud. Jeg pyntede den med en fin blonde dug og store buketter med blomster. Det vigtigste for os var, at vi fik en rigtig dejlig, uformel bryllupsfest.

Vil du også giftes i den frie natur?

Her er vores 3 bud på vielse uden for kirken.

Gitte & Steen skærer bryllupskagen
Fotograf: Kim Wincentz

En sommerlig bryllupskage

Jeg elsker jordbærtærte!

Så vores bryllupskage skulle selvfølgelig være en stor jordbærtærte formet som et hjerte. Vi serverede kagen til receptionen, som blev holdt i et hvidt telt ved siden af lokalet.

Jeg havde købt en sød bryllupsfigur, som skulle stå på kagen.

Men på dagen var den pist væk!

Vi ledte alt igennem, men væk var den. Så vores søde vennepar måtte et smut forbi et supermarked for at finde en ny. Missionen blev fuldført. Bryllupsfiguren var reddet – den var ikke helt min stil, men vigtigst af alt fik vi en!

Vi fandt den oprindelige figur dagen efter under oprydningen. Typisk, ikke?

Gittes bryllup i søsterens lade
Fotograf: Kim Wincentz

Italiensk middag og livemusik

Vi elsker begge Italien.

Så vi blev hurtige enige om, at brylluppet skulle være inspireret af Italien. Alt fra pynten til selve middagen.

Vi er glade for den skønne italienske restaurant La Rocca i København, som vi har besøgt flere gange. Så de skulle selvfølgelig stå for menuen.

Vi endte med en lækker, italiensk buffet.

Jeg havde hyret nogle søde piger, som stod for serveringen. Det var nemlig vigtigt for os, at vi kunne slappe af på dagen uden at skulle tænke på noget.

Tip: Hyr personale til alt det praktiske, så I ikke skal tænke på det selv. Det er jeres store dag, og I skal nyde den fuldt ud!

Vi havde en bordopstilling med runde borde.

I teltet ved siden af laden stod buffeten anrettet på et råt plankebord. Bordpladen var placeret på halmballer for at skabe en stemning af landlig idyl.

Fotograf: Kim Wincentz

Jeg må indrømme, at jeg ikke er fan af hjemmelavede sange. Så det fik jeg vistnok diskret sagt til gæsterne i månederne op til brylluppet 😉

Jeg havde derfor ikke gjort mig nogle forventninger om sange og taler.

Tip: Det er helt okay, at I sætter ‘regler’ for jeres gæster. Hvis I f.eks. ikke ønsker hjemmelavede sange eller kysserunder, så giv jeres gæster besked. Det er jeres store dag, så I må gerne sige fra.

Vores venner og familie havde planlagt skønne indslag til os.

Den største overraskelse kom fra min kære veninde Annika, som har sunget en del – jeg havde dog aldrig hørt hende synge.

Hun sang den smukkeste sang for os. Nemlig Säg det igen af Lisa Nilsson. Det var et rørende og stort øjeblik for os begge.

Min mand holdt en smuk tale for mig. Han afspillede også en sang, som i dag har en helt speciel betydning for os.

Vi havde booket bandet NightLife til at spille efter middagen.

Jeg kender guitaristen i bandet. Så jeg var slet ikke i tvivl om, at de skulle spille til vores bryllup. De spiller alt fra 80’er, 90’er og 00’er musik. Det var et kæmpe hit, og alle vores gæster var ude på dansegulvet hele natten.

Levende lys i glas til Gitte & Steens bryllup
Fotograf: Kim Wincentz

Italien er et romantisk og passioneret land.

Vi ønskede at genskabe de følelser i vores oppyntning. Så loftet blev fyldt med lyskæder og rispapirslamper. Det skabte en følelse af at spise under stjernehimlen.

Langs de rustikke vægge hang vi syltetøjsglas med bloklys i. Så magisk!

Bordene var dækkede med hvide duge, en blonde hessianbordløber, levende lys og klassisk service. Ved hver kuvert lå et bordkort med en sød hilsen og et menukort.

Gitte & Steen bryllup borddækning
Fotograf: Kim Wincentz

Jeg havde helt fra start en klar idé om hvordan det skulle se ud. Vi skulle faktisk ikke sortere nogle drømme fra. Vores udfordring lå derfor mere ved gæstelisten.

Det er altid en udfordring at finde frem til hvem, der skal inviteres med. Hvor mange familiemedlemmer skal med? Hvad med venner, som man ikke ser så tit? Og ens venners børn?

Det er altid en stor udfordring. Men det hele endte heldigvis med at løse sig.

Hvis du er i tvivl om gæstelisten, så kan jeg anbefale vores lille test. Du svarer på spørgsmålene og på den måde finder du ud af, om de skal med eller ej.

Hvem skal du invitere med? Tag testen her.

Maria har også skrevet et blogindlæg om ‘børne dilemmaet’. Bliv klogere på om børnene skal med eller ej.

Gitte og Steen bryllup
Fotograf: Kim Wincentz

Mit brudelook

Jeg bar en smuk blondekjole med lange ærmer og et skørt.

Kjolen købte jeg i butikken Casa Lezar. Den kostede cirka 9000 kr. i alt, da jeg skulle have tilrettet den lidt.

Jeg havde hyret en stylist, som satte mit hår og min makeup.

Det var vigtigt for mig, at jeg havde et naturligt look. Så jeg havde et enkelt makeup look, og mit hår var stylet, så det så lidt tilfældigt ud.

Jeg ledte længe efter de helt rette sko.

En dag fandt jeg dem tilfældigt i en tøjforretning. Jeg valgte flade sandaler, da vi skulle være meget ude på græsset. De var naturfarvet med enkelte sten på.

Jeg går normalt ikke med så mange smykker.

Men jeg faldt pladask for Sif Jakobs smukke øreringe, der er formet som en dråbe med fine similisten på. Jeg bar også et fint tennisarmbånd med similisten, som jeg havde lånt af min søster.

Vores vielsesringe var helt simple i sølv, og min ring havde en lille sten i. De var fra en guldsmedeforretning i Holbæk. Jeg mener, at de kostede mellem 5-6000 kr. tilsammen.

Sådan finder I jeres vielsesringe.

Har du læst vores blogindlæg, hvor jeg snakkede med fire af mine brude om deres brudekjoler? Her spurgte jeg ind til den gamle tradition om brudens look. Du ved dén, hvor bruden skal bære noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt.

Til mit eget bryllup var mit nye selvfølgelig brudekjolen.

Det lånte var min søsters armbånd, og det blå var det klassiske strømpebånd. Jeg havde ikke noget gammelt på.

Gitte & Steen bryllup i lade med lyskæder
Fotograf: Kim Wincentz

Ville jeg gøre noget anderledes i dag?

Jeg synes faktisk, at jeg havde ret godt styr på det hele.

Men jeg ville dog gerne have booket en bartender. Vi havde valgt en “Tag selv-bar”, som også fungerede fint. Men der er altså bare noget særligt over at modtage lækre cocktails fra en professionel bartender.

Jeg ville også gerne booke en videograf!

I min tid som bryllupsarrangør har jeg jo set en masse videoer fra bryllupper. De er helt fantastiske. Med en video bliver de små øjeblikke fanget på en helt anden måde end en fotograf kan gøre det.

Dog er en fotograf stadig vigtig!

Med billeder (og video) kan du nemlig se tilbage på dagen. Det hele går så hurtigt, så det kan være svært at huske alle detaljerne.

Gitte og Steen bryllup
Fotograf: Kim Wincentz

Jeg vil gerne slutte af med mine bedste råd til jer kommende brude, som læser med her på bryllupsbloggen.

Start med at lægge et budget.

Jeres budget må ikke være alt for stramt. Og vigtigst af alt så skal I også have råd til en god ferie eller tur i byen efter jeres bryllup. Så lad være med at bruge hver en øre.

Begynd at lede efter venue i god tid. Alle de bedste steder bliver hurtigt snuppet. Specielt i denne tid med covid-19, da de mange udskydelser af bryllupper resulterer i, at mange steder er fuldt booket.

Har I overvejet et fredagsbryllup? Her er alle fordelene.

Det er hårdt at planlægge et bryllup. Så det er en god idé at få en masse hjælp udefra. Enten fra en bryllupsarrangør eller fra jeres familie og venner.

Og nu til det allervigtigste.

Planlæg det bryllup, som I drømmer om. Ikke det bryllup som jeres familie og venner forventer. I skal kunne nyde dagen fuldt ud uden bekymringer og kompromisser.

Har du brug for mere inspiration?

Vores tidligere bryllupsarrangør Maria har delt historien om sit bryllup her.

God fornøjelse med planlægningen af jeres drømmebryllup.

De bedste hilsner
Gitte

Bryllupsarrangør på Sonnerupgaard Gods