Hovedbygningens park ved Sonnerupgaard Gods med sø og natur
Hovedbygningens park ved Sonnerupgaard Gods med sø og natur

Leading Humans var på besøg på Sonnerupgaard

Leading Humans kontaktede os, fordi de havde brug for et sted, hvor de kunne samle 80 ledere og toprådgivere som på bare tre en halv time, skulle komme med nye konkrete ideer til, hvordan man kan forme fremtidens lederskab.


5. oktober 2018

Det sted har vi her på Sonnerupgaard Gods –  nemlig vores perle, 1877-laden, som vi i dagens anledning omformede til en sand idegenerator.

1877-laden
1877-laden

LÆS OGSÅ: Børsens Gazellepris 2018 på Sonnerupgaard Gods

Ud af de sterile business-rammer

Noget af det vi kan på Sonnerupgaard Gods, er at tilbyde helt unikke rammer. Det gamle gods i de landlige omgivelser er det perfekte sted for en workshop, som Leading Humans skulle afholde.

Louise Orbesen, som står i spidsen for Leading Humans, havde på forhånd givet udtryk for, at de havde brug for et sted, hvor man kan være fuldt tilstede uden forstyrrelser. Og netop de behov opfylder 1877-laden til fulde. Den gamle rustikke korn- og maskinlade med lysekroner og store bærende træbjælker kan noget helt specielt. Louise Orbesen fortæller efterfølgende:

“Det var fantastiske rammer. At komme ind i det her store lokale og mærke den helt særlige stemning i stedet for at mødes i hvide, sterile business-rammer. Her er fedt at være, man kan chille og være mere sig selv. Det gav rigtig god mening for os.”

LÆS OGSÅ: Nordea Asset Management på Sonnerupgaard Gods

Dagen startede med en kort fælles meditation. Og det gav en helt særlig energi, da de 80 deltagere sad i fuldstændig ro og tog dybe åndedrag mellem de tunge og smukke kampestensmure.

Herefter kunne dagens workshop starte med fuld klarhed i hovedet. “Vi gik fra den mere hektiske hverdags-energi til et tilstedeværende og nærværende fokus”, fortæller Louise Orbesen.

Sonnerupgaard Gods
Godsets smukke omgivelser skaber et godt fokus

Ét rum med mange funktioner

1877-laden med de rå mure og 11 meter højt til loftet var i dagens anledning indrettet, så det på bedste måde understøttede Leading Humans ønske om en produktiv workshop. Louise Orbesen havde på forhånd udtrykt sine behov, og vi indrettede på bedste vis laden herefter.

I den ene ende af laden var der sat stole op i en buet biografformation, hvor tilhørerne kunne sidde samlet og høre oplæg. I den anden ende var der plads til fri leg, hvor deltagerne kunne samles i mindre grupper om whiteboards, på stole i små cirkler eller langs kampestensmurerne, hvor plancher med nye ideer blev hængt op.

LÆS OGSÅ: Fem grunde til at tage på kursusophold

Der var også et område med barborde og kaffebord, hvor vi løbende fyldte op med vand og kaffe som kunne nydes i godsets små fine kopper, og hen på eftermiddagen var der  drømmekage til alle mand. “Indretningen fungerede rigtig godt. Der var ligesom skabt tre forskellige funktioner i det samme rum”, fortæller Louise Orbesen.

Aftenen før Gazelleprisen 2017
Opstilling i 1877-laden

Varmekanoner til kamp mod martskulde

Selv om workshoppen fandt sted i slutningen af marts, havde forårstemperaturerne på ingen måde indfundet sig. Men med godsets store varmekanoner kan kulden bare komme an, og vi kunne glæde de fremmødte med en behagelig opvarmet lade. “Lokalet blev varmet rigtig godt op, og folk havde det fint varmt”, fortæller Louise Orbesen.

LÆS OGSÅ: IPG Media’s aktivitetsfyldte ophold på Sonnerupgaard Gods

I det hele taget fungerede samarbejdet mellem Sonnerupgaard Gods og Leading Humans rigtig godt. I løbet af dagen opstod der forskellige behov, og deltagerne kom løbende til os med deres ønsker. Og om det var 30 magneter eller en skraldespand, fik vi skaffet, hvad der var brug for, og Louise Orbesen har efterfølgende udtrykt stor begejstring for serviceniveauet. “Personalet var super gode. Alt fra lys og lyd til det praktiske i løbet af dagen – alt kunne lade sig gøre” fortæller hun.

Skoven rundt om Sonnerupgaard
Der er masser af muligheder for en gåtur i det grønne i pausen

Landlig idyl – kun 45 minutter væk fra København

Sonnerupgaard Gods ligger centralt placeret på Sjælland lige ved Hvalsø, og uanset om du kommer fra København, Fyn eller er med færgen fra Jylland, så kan du nå hertil inden for rimelig tid.

Til Leading Humans workshop kom der deltagere fra hele landet, de fleste fra hovedstadsområdet. Og netop det faktum, at man skal ud af byen, kan være en stor fordel, når der skal skabes fokus til kurser, workshops o.lign.

Louise Orbesen fortæller: “Det, at man skal væk fra byen for at komme til Sonnerupgaard Gods, har den fordel, at når man dedikerer at bruge tre kvarters kørsel hver vej, så lægger man noget commitment i mødet. Og samtidig har køreturen den effekt, at man ikke kommer lige ud af et møde og ind i det næste. Man har tid til at zoome ind på det, der skal ske.” fortæller Louise Orbesen.

Ræk ud i fremtiden fra Sonnerupgaard Gods’ solide rødder

Det kreative univers blomstrede hele eftermiddagen i 1877-laden. Og der var noget nærmest symbolsk i, at den gamle lade dannede ramme for spritnye ideer hos nogle af landets topledere og -rådgivere.

Som Louise Orbesen efterfølgende sagde: “Man kan ikke lave noget, der peger ud i fremtiden, hvis ikke der er nogle stærke rødder.” Og netop de stærke rødder må man sige, at 1877-laden med sine 141 år er garant for. Her kan du finde ro og fordybelse til at tænke nyt og kreativt.

LÆS OGSÅ: Sådan får du kursusdeltagerne til at huske bedre

Når vi taler med Louise Orbesen om deres workshop i 1877-laden, fortæller hun, at hun kun har fået positiv feedback fra deltagerne. Hun har sågar mødt mennesker, der slet ikke var med på workshoppen, men som gennem andre har hørt om de fantastiske rammer.

“Rammerne er så vigtige, fordi de er med til at skabe de ting, vi laver”, siger hun. På spørgsmålet om, hvorvidt Leading Humans en anden gang kunne finde på at lægge vejen forbi Sonnerupgaard svarer Louise Orbesen: “Det kunne vi godt – helt sikkert”.

Leading Humans besøgte Sonnerupgaard Gods fredag d. 23. marts kl. 13-16.30.
Du kan se en lille film fra deres besøg i 1877-laden her: 

Hvis du skal holde workshop, kursus, prisuddeling eller lignende, så giver 1877-laden alle tænkelige muligheder. Der er god akustik, trods rummet er stort, og en behagelig lyssætning med de gamle lysekroner kombineret med bløde spots.

Husk at du altid kan ringe på 46 40 95 31 eller skrive på jf@sonnerupgaard.dk (Julie, vores kursuskoordinators mail), hvis du har brug for et helt særligt sted i landlig idyl til dit næste møde – kun 45 minutter væk fra København.